reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ja mialam robiona krzywa cukrowa. Ale z moja waga bylo wszystko ok:-) takze nie sadze aby to byl powod. Wtedy kiedy bylam w ciazy robiono to badanie kazdej kobiecie. Byc moze ze wzgledu na recesje poucinali kaske na badania i teraz robia jakis przesiew.:tak:

U nas dzis spoko dzien.

Aaronowi szefcio poucinal troche godziny bo po swietach malo pracy maja. Byl dzis w domu przed 15. Jutro tez tak jakos bedzie. Fajnie:-) Ale przez to musi chodzic czesciej na noce (5 nocy w tyg), a to znaczy, ze pol dnia bedzie przesypial wiec w sumie na to samo wyjdzie...ale nie narzekam. Kolejny mily dzien za mna. :-)
Alus sie zrobil rezolutny calkiem. Z dnia na dzien nowe umiejetnosci. Lada chwila zacznie juz chyba raczkowac. Stoi juz pewnie na czwoaraka i sie buja w przod i w tyl. Stara sie bardzo ruszyc juz z miejsca:-)

Naogladalam sie Kuchni.TV i mam nowe inspiracje kulinarne! Pojutrze bede robic kuraka z pomaranczami w tylku;-) Jutro moze jakas tarte jablkowa trzepne co by bylo sie czym opychac jak juz zostane sama w domu:tak:;-)

Moze psom przygotuje tez jakiegos kuraka na jutro specjalistycznego. Niech maja na Sylwka!!:-D Koty swojego ukochanego mleka dostana i bedziemy balowac, ze hej! Zapodam jakas muze...DJ.Misia i spolka ZOO! ;-)

Ale snieg znow napadalo! Bialusienko....fajnie....poszloby sie orly porobic i balwana postawic jakiegos! Och niech to moje dziecie juz dorosnie! Dam wreszcie upust swojemu nieposkromionemu infantylizmowi:-) Bede sie z nim tarzac od rana do wieczora w sniegu, w lisciach i wogole! :-D:-D

Dobra zaczynam pierniczyc...wiem...to much of Irish Knights!:-D
No to Ciao narazie...a moze juz na caly wieczor..nie wiem...sie zobaczy;-)

Variatka-witam...:-)
Jola-coś czuję,że szybciej pojedziesz niż Ci się zdaje...O ile dobrze skapowałam to odszedł Ci czop:dry:A jak z bólami?Podejrzewam,że może się zacząć lada moment.Tak więc na wszelki wypadek trzymam kciuki i powodzenia(tak na ww)
Gastone-my też sami jesteśmy na sylwka...tak więc może jakieś ciacho co najwyżej upiekę i coś na ostro...czipsy paluszki i starczy:tak:szampana dziś nam landlord przywiózł :-D
A my faktycznie zrobiliśmy najazd na Cork...cała familia obkupiona w ciuszki,gry itp...a mama- w galaretki z pl.sklepu:baffled:gdzie tu sprawiedliwość:confused:;-)
Uciekam,bo Danielek marudny od naszego powrotu...znacie coś dobrego dla niemowląt na zaparcie?

No bole to ja mma jakies od trzech dni ale tylko wieczorami, w dzien jest ok. Dzis mnie brzuch bolal po tym badaniu ale przestal. Lekarz powiedzial ze powinno byc piec a ja mam cztery ale nie dosluchalam o co mu chodzi:sorry2: czyzby o rozwarcie?:sorry2: Wiem ze glupol ze mnie ale mnie wkurzyl bo mnie brzuch rozbolal:zawstydzona/y:
Dzis to jeszcze n ie ale jutro wieczorem to juz moge jechac:-)

Misia wypij kieliszeczek za mnie bo mi sie zachcialo..
Moj bidny maz nad oceanem w Spanish Point.Mowi ze wieje i leje.Musi zostac do 23 do pierwszego tanca panswta mlodych,a ja oka nie zmruze zanim nie wroci bo droga podobno koszmarna.Zasniezona,po drodze 4 samochody w rowie.No i ja juz mam ciarki.Moje dziecie sie ze mna wyspalo wiec bedziem szalec do 23 hehe.Bo nie mam mowy zeby poszedl spac zanim tatus przyjedzie heh
No a tak wogole wypilam 4 szklane mleka za twoje zdrowie Misia.

Jola gdybyś miała rozwarcie na 4cm to podejrzewam że już by cie zostawili:tak: a nie puszczali do domku...a i mi sie wydaje że to już tuż tuż i całkiem możliwe że maleństwo nie doczeka do 2010 ;-)
Misia oj ja też mam ochotę na bałwanki i orły mam nadzieję że do jutra taki stan rzeczy się utrzyma i jak wstanę to będzie biało na dworze ehhh jak ja tęsknię za białą zimą brakuje mi tutaj tego a i w Pl nie zawsze była a ja uwielbiam jak jest biało i mroźno:-):tak: ale nienawidzę pluchy ale to chyba każdy tak ma bo kto by lubił błoto:confused::dry:
Kurde po farbowaniu włoskó strasznie mnie oczy pieką musiały ajkieś silne opary być:baffled: tym razem mi troszkę za ciemne wyszły albo ja jestem za blada ehhh te baby w ciąży im nie dogodzisz:no:

Jola gdybyś miała rozwarcie na 4cm to podejrzewam że już by cie zostawili:tak: a nie puszczali do domku...a i mi sie wydaje że to już tuż tuż i całkiem możliwe że maleństwo nie doczeka do 2010 ;-)
Misia oj ja też mam ochotę na bałwanki i orły mam nadzieję że do jutra taki stan rzeczy się utrzyma i jak wstanę to będzie biało na dworze ehhh jak ja tęsknię za białą zimą brakuje mi tutaj tego a i w Pl nie zawsze była a ja uwielbiam jak jest biało i mroźno:-):tak: ale nienawidzę pluchy ale to chyba każdy tak ma bo kto by lubił błoto:confused::dry:
Kurde po farbowaniu włoskó strasznie mnie oczy pieką musiały ajkieś silne opary być:baffled: tym razem mi troszkę za ciemne wyszły albo ja jestem za blada ehhh te baby w ciąży im nie dogodzisz:no:

Wypluj to , ja zaciskam nogi jak moge do nowego roku zeby dziecie roku w plecy nie mialo a z tyi numerkami to nie wiem o co chodzilo. Powiedzial ze powinno byc 5 a ja mam 3 i tyle zapamietalam:sorry2: Jutro wieczorem moge zaczynac, dzis jeszcze nie:-D

Dolecielismy :-)
Z malymi przygodami oczywiscie, bo w Knock snieg padal i pas nie byl przygotowany i bylo ryzyko, ze przekieruja nas do Shannon. Polatalismy tak z niecala godzinke i twardo wyladowalismy :szok: M o malo na zawal nie zszedl biedaczek.
Tak sobie siedze i wygladam przez okno, a tam faktycznie zima :-):-):-)
Do Dublina chcemy jutro jechac kupic lozeczko w Ikea i mam nadzieje, ze pogoda sie poprawi :happy2:
Czy ktoras juz jechala nowa autostrada? :blink:

Widze ze krzywa cukrzycowa ponownie topie podobnie jak szczepienie na gruzlice.
Wiec ja nie mialam nikogo w rodzinie chorego na cukrzyce a i tak dostalam Zaproszenie na badanie krzywej cukrzycowej choc moglam odmowic ale po co przeciez to dla naszego i dzidzi dobra;-). To bylo ponad 2 lata temu i musialam zglosic sie do budynku na tylach szpitala gdzie pilam niestety cosik obrzydliwego po czym do domciu dostalam list ze moje wyniki sa b. dobre:-) Wiec nie widze potrzeby by robic takie badanie odplatnie w PL przychodni skoro jest ono dostepne bezplatnie:happy2:
Frog nie wiem czy cos sie teraz nie zmienilo, bo nikt teraz o tym badaniu nie wspomina :-(
Misia pisze, ze miala, Madbede, ze nie...
Wole zrobic prywatnie dla swietego spokoju, nie zbiednieje, a przynajmniej bede spokojna :blink: Tym bardziej, ze na marcowkach juz prawie wszystkie mialy, a ja juz niedlugo 30tc zaczynam.

Ale Maly dzis szaleje, caly dzien sie rozpycha :-D Achhh nie moge sie juz marca doczekac :-)

Jola Ty juz na finiszu :happy2: Trzymam kciuki!!!

No i witam nowe Mamusie :-)

Ostatnia edycja:
Wypluj to , ja zaciskam nogi jak moge do nowego roku zeby dziecie roku w plecy nie mialo a z tyi numerkami to nie wiem o co chodzilo. Powiedzial ze powinno byc 5 a ja mam 3 i tyle zapamietalam:sorry2: Jutro wieczorem moge zaczynac, dzis jeszcze nie:-D
Tfu Tfu wypluwam oczywiście wytrzymasz do 2010:tak::-D:-D:-D tzn nie Ty tylko maleństwo :-)

Tabasia mój P jechał nowa autostrada do Dublina i mówi że się dobrze i szybko jechało :tak::-)

Jola- zycze ci zebys dala rade ale stawiam, ze nie dasz...:-D W nocy albo jutro pojedziesz...hihihihi...nie no spoko, nie stresuj sie...jakby nie bylo bedzie spoko:-)

Gastone
- dzieki kochana za toast! Ja za Ciebie juz obalilam kielicha!:-):tak:

Ide w kime teraz poki Alencjusz jeszcze sie nie obudzil. Musze jeszcze wziasc prysznic. CIAOOOO

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry