reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam laski
Ja tez chce do kina:)))!!!!!! I na spotkanko tez wiec piszcie ja mam duzo wolnego:)
Teraz M jak milosc, w kominku sie pali fajnie. Bylismy dzis w busy bees fajnie bylo.
Buziaki

reklama
Moniadan to jak obejrzę chatkę to przyjadę po Ciebie cobyś biedna sama nie siedziała:tak: Frog jakbyś mogła kochana przyszykować nugettsy dla młodego byłabym dźwięczna bo to akurat jego pora obiadku;-) ciekawe tylko jak ja ten likier przewiozę hehe no będę musiała cosik wymyslić :baffled:
Co do kina to nie głupi pomysł:-):-) mogłybyśmy mamuśki zorganizować się w któryś wieczór i zrobić sobie taki babsko bezdzietny wypad :-D mi z reguły pasuje prawie codziennie od ok 17:30 zależy czy mój jest w rozjeździe czy nie no i soboty od 16 i całe niedziele ;-):-) teraz tylko kwestia naszej dobrej synchronizacji i wyboru repertuaaru i wiuuuu :-D:-D:-D:-D to może w piątek obgadamy to cio????:confused::tak:

dziewczyny możliwe ze po tabletkach (cilest) można mieć wysokie ciśnienie,bo jak byłam w ciąży miałam normalne a teraz jak tylko zaczęłam brac tabletki to mam wysokie:baffled:

Marta F - nie wiem jak to jest z ciśnieniem, ja kiedyś kiedyś brałam w Polsce cilest potem była przerwa i znów zaczęłam brać, ale w po tygodniu schudłam strasznie źle sie czułam i musiałam odstawić. Teraz biorę microgynon i czuje sie super:tak:

Dyta- jesli problem dotyczy tylko nocy to ja stawiam na to, ze maluch chce sie poprzytulac, a niekoniecznie chodzi o glod. Ale nie pamietam w jakim jest wieku...a to tez duzo zmienia. Odkad zaczelam Ala karmic w dzien normalnym jedzonkiem i cyca ma tylko w nocy to tez budzi sie czesciej niz przedtem. Poprosu brakuje mu piersi...ciepla, zapachu, przytulania. Byc moze u Ciebie tez o to chodzi. Alex spi teraz ze mna przez pol nocy wlasnie po to aby mogl sie poprzytulac:-)
Dominik skończył już 8 miesięcy.A Twój Alex ile razy się budzi na cyca? Mój oststnio ok 6-7x, nawet jak śpi ze mną.

Witam wszystkie Mamusie:-):-)
Jestem obecnie na macierzyńskim ale za miesiąc będę musiała albo wrócić do pracy albo z niej zrezygnować (z kim dzidzia zostanie:szok::szok:) i mam pytanie czy wie któraś z was kiedy i jak mogę złożyć prośbę o 10 tygodni niepłatnego macierzyńskiego i czy jakbym ewentualnie odeszła z pracy sama to czy należał by mi się zasiłek dla bezrobotnych bo nie jestem pewna czy gdzieś nie słyszałam że trzeba wrócić do pracy choćby na 2-3 tygodnie:confused:
dziękuje za odpowiedź pozdrawiam

Jestem obecnie na macierzyńskim ale za miesiąc będę musiała albo wrócić do pracy albo z niej zrezygnować (z kim dzidzia zostanie:szok::szok:) i mam pytanie czy wie któraś z was kiedy i jak mogę złożyć prośbę o 10 tygodni niepłatnego macierzyńskiego i czy jakbym ewentualnie odeszła z pracy sama to czy należał by mi się zasiłek dla bezrobotnych bo nie jestem pewna czy gdzieś nie słyszałam że trzeba wrócić do pracy choćby na 2-3 tygodnie:confused:
agus
Szybciutko składaj wniosek o ten bezpłatny macierzyński bo trzeba to zrobic najdalej na miesiąc przed planowanym powrotem ze zwykłego płatnego macierzyńskiego!!! No i pamietaj ze jezeli tylko zmieścisz sie w terminie z tym wnioskiem to nie mogą ci tego odmówić. Nalezy to się nam jak psu kość... :tak:

Laski, kojarzycie czy oni tu mają w aptece czopki glicerynowe dostepne bez recepty? Straszny problem z toaleta mam od kilku dni przez te cholerne pociązowe hemoroidy... :baffled:

Frog tokiedy idziemy do kina?? ;-)
Ja moge przyjechac jutro, po prostu przeraza mnie siedzenie samej w domu z dziecmi, tak dawno nie byłam sama ze sie boje :-D jesli Paulettka po mnie przyjedzie :rofl::rolleyes:
To są dwa rózne mleka
To z lewej bez srebrnej tarczy, nie ma immunofortis

No fakt sa rozne i przyznam szczerze ze pierwszy raz sie spotkalam z tym:szok::sorry2:
Ale wydaje mi sie ze to kwestia zamowienia i dostawy a nie wycofywania i ponownego wprowadzania na rynek. Jesli nie ma w jednym sklepie poprostu poszukaj w innym. Ja do tej pory nigdy nie spotkalam sie z tym mlekiem bez immunofortis - moze poprostu produkuja rownolegle oba i daja ludziom albo dzieciom wybor. Hmmm nie wiem...

Frog jakbyś mogła kochana przyszykować nugettsy dla młodego byłabym dźwięczna bo to akurat jego pora obiadku;-) ciekawe tylko jak ja ten likier przewiozę hehe no będę musiała cosik wymyslić :baffled:
Co do kina to nie głupi pomysł:-):-) mogłybyśmy mamuśki zorganizować się w któryś wieczór i zrobić sobie taki babsko bezdzietny wypad :-D mi z reguły pasuje prawie codziennie od ok 17:30 zależy czy mój jest w rozjeździe czy nie no i soboty od 16 i całe niedziele ;-):-) teraz tylko kwestia naszej dobrej synchronizacji i wyboru repertuaaru i wiuuuu :-D:-D:-D:-D to może w piątek obgadamy to cio????:confused::tak:

Nie ma problemu beda nugettki na zamowienie:-). W takim razie czekam na was kochaniutkie. A jesli chodzi o kino to jak najbardziej jestem za tylko moj slubny musi miec krotka zmiane badz wolne bo inaczej nici z wypadu.

dziewczyny możliwe ze po tabletkach (cilest) można mieć wysokie ciśnienie,bo jak byłam w ciąży miałam normalne a teraz jak tylko zaczęłam brac tabletki to mam wysokie:baffled:

Marta a sprawdzalas w skutkach ubocznych tych tabletek bo roznie dziewczyny reaguja na tabletki. Jedne nam pasuja drugie nie. Albo masz jakies stresy i nawet "nieswiadomie" moga miec wplyw na twoje podwyzszone cisnienie. Mam nadzieje ze szybko znajdziesz jakies wyjasnienie.

Agus ja po macierzynskim sama zrezygnowalam z pracy, ale mnie bylo latwiej umotywowac decyzje bo do pracy dojezdzalam ponad 30 km i napisalm ze chce szukac pracy na miejscu a w wrazie potrzeby szybki dojazd do domu jest niemozliwy i takie tam. Ale to bylo ponad 1,5 roku temu i bylo latwiej teraz troszke sie pozmienialo i moze pierw postaraj sie o ten bezplatny macierzynki (kiedys bylo max 16 tyg) i bedziesz miala czas na zorientowanie sie co i jak zalatwic.

Laski, kojarzycie czy oni tu mają w aptece czopki glicerynowe dostepne bez recepty? Straszny problem z toaleta mam od kilku dni przez te cholerne pociązowe hemoroidy... :baffled:

Na pewno maja trzeba pytac a probowalas herbatek na wyproznienie, dobry jest tez slonecznik;-):-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry