reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Czytalam Was wczesniej ale z braku czasu nie mialam jak dokonczyc czytac i co s napisac teraz juz nadrobilam....
Strasznie tu wesolo dzis bylo....
Lubiczanko a czy ja tez moge wpasc na te lekcje kamasutry:-D:-D:-D
No ładnie
-w Cashel lekcje kamasutry
-w galway grupowe pędzenie"bimbru",propozycja popalania też "padła";-)
Z czym Dublin się wychyli?(i inne miejscowości)
Jakiś konkurs trzeba zorganizować
:-D:-D:-D

no nie tyle rzeście natrzepały ze pół godziny czytałam a potem małego musiałam kąpac,kurcze znowu sie obudził:wściekła/y:

lubiczanka studiwałas kamasutre:dry:no no nie wiedziałam,J to ma z tobą dobrze:-D
masz w domu wode bo przychodzą z Cashel do mnie sie kąpac:sorry2:

anineczka pakuj dzieci i przyjezdzaj:tak::tak::tak:

moje niedobre dziecie darło sie całą droge do Cork i spowrotem:wściekła/y::wściekła/y:potem zjadł 120ml o 17.00 i następne 120 o 18.00 i to jeszcze ciągał na sucho:szok:kupiłam mu kleik ryżowy i dodam łyzeczke do mleka(jest od 4 miesiąca)myslicie ze mu nie zaszkodzi??
Ja bym nie dawala kleiku ryzowego on bardziej zatwardza....a przeciez Szym ma zatwarzdenie....jesli juz to kleik ale kukurydziany on dziala w druga strone:-)

:-D
no to moze poniedzialek po 18 ..ja juz dzisiaj Piotra powiadomie ze zostaje z dziecmi ..haha a mamunia wychodzi:-D

kurcze pilnuj go aby brzuszek go nie bolal..bo ryza ma wlasciwosci zapychajace ..a za tym idzie zatwardzenie..
ale jest takie mleko odrazu z dodatkiem kleiku w puszcze ono jest .Enfamil
enfamil-a-r-1.jpg

zjadlam kolbe kukurydzy gotowanej z maselkiem i jestem pelna ...jeny jak mi dooobrze
Didi to mleko jest antyrefluksowe....tworzy zel w brzuszku dziecka zeby mleko nie wydostawalo sie na zewnatrz....moj Szym takie pil:-);-)

Matko jedyna,panienki :szok::szok:
Kto chodzi na panienki?:-D:-D

Madbebe to tak jak my,w gorącej wodzie kąpani,ale nie dziwię Ci się.Pewnie w tej gorącej wodzie chcesz posiedziec :tak::tak:

No ale fakt,dziewczyny bimber pędzą na całego:szok::szok:
Fajne macie te Sabaty czarownic ;-)
.Niedawno Pauletta latała z pustą flaszką do Frog....albo na odwrót :dry::-D:-D

:-D:-D:-D na zlot czarownic to i ja sie moge zalapac:-D....pusta flaszka tez sie znajdzie:-D
A swoja droga to popilysmy dzis z kolezanka bo jej bratowa wczoraj urodzila Michalka 3670g zlapalo ja w srode nad ranem po 5 byli juz w szpitalu.... a meczyli ja do wczoraj i okolo 11 zrobili cc:-(
Zapomniałam dodac zdjęcia z tej sesji sylwestrowej hihiih
Super zdjecie-strasznie fotogeniczna jestes;-)

moniadan hihi wazne, ze tez o alkoholu mowie, a czy to adwokat czy likier hihi :-p

a to fotka torta, ktory zrobilam na wczorajsze urodziny meza
Tort swliczny....koniecznie podziel sie przepisem i wykonaniem

Asienka wielekie brawa dla Twojej panny....silna masz coreczke....

Moj Szym chodzi......jutro Wam podrzuce linka:-)

Anineczku Kochana Ty sie umawiasz do Lubiczanki a o mnie zapomnialas:-(
No dobra wybaczam Ci....ale kiedy =do mnie zajrzysz...wiesz nie to zebym Cie popedzala ale Twojego m juz poznalam a Ciebie i chlopakow jeszcze nie:blink:

Witam:-)
korzystam z okazji, że Ania obudziła się po 7 i nie chciała usnąć, poza tym rozbudziła się, bo jak szalona się obsrała a jaka z siebie zadowolona:-D:-D;-). M też śpi to ja pomykam na kompa. Współczuję dziewczynom bez wody:no:.

Dyta13 ja dopiero zauważyłam, że Ty z Lublina jesteś:-). Mam sentyment do tego miasta, bo tam studiowałam, nawet były plany, że po ślubie tam zostaniemy, no ale tak wyszło, że jesteśmy w Irlandii:-). Jak będziesz miała wieści od Karolinki to pisz, bo się tu martwimy wszystkie. Miałam ja niedługo poznać

witam sie i ja:-)

moje jeszcze wszystkie śpią:-)a mamusia kawke pije

ewelcia to jednak zrezygnuje z tego kleiku ryżowego:tak:a kaszki można dosypać:confused:a jak nie to gdzie moge dostać tą kukurydzianą?bo wczoraj po godzinie znowu 70ml wypił:szok:

misia ja mam podobny problem z piecem jak mu sie chce to sie włączy ale częściej mu sie nie chce:no:

asieńka mój nigdy nie chce zasnąć jak go kołysze,jedynie jak go w wózku woże,zasypia tylko przy butli a wieczorem musze na łóżko z nim sie położyć i najczęściej zasypiam razem z nim w całym opakowaniu:-p

miłego dnia:cool2:

Ostatnia edycja:
No Ciao:-)

Asienko- ach te noce....ale wczoraj sie uparlam! No i wyszlam na tym jak Zablocki na mydle...:baffled: Pierwsza pobudka o 23.20. Cyc i uspienie- razem 20 min. Spanie 2 godziny, pobudka. Kolejne 20 min na cyc i uspienie. Pobudka po 2.5 godzinie i........bite 2 godziny na ponowne uspienie!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja myslalam, ze go zabije! Godzina 4.30 a ten juz zadowolony, usmiechniety i bawic mu sie chce! Gdy w koncu zasnal po 6....to obudzil sie o 7 i juz bylo koniec spania...:wściekła/y::no: Nie byloby tak zle, gdyby nie te cholerne 2 godziny aktywnosci po 4 rano....ale on wlasnie zawsze tak ma. Nie mam pojecia co zrobic, zeby spal normalnie. Niech sie juz budzi czesciej ale szybko zasypia a nie mi funduje 2 godzinne zabawy....a za oknem czarno jak w d...!!
Ale nic to..trudno...nie zamierzam odpuscic. Koniec spania z cycem. Kiedys zawsze spal sam cale noce, pozniej jak zaczal zabkowac to zaczelam go brac do lozka, a teraz to sie chyba Dziadyga przyzwyczail! Nie nie nie...

Na dworze jest tak pieknie bialo, wszytsko zamarzniete....od rana latam z aparatem i cykam fotki przez okno...hehehe..

Larcia- Tort Rewelka!!! Czy te piersi to odlew????? hehehehe
Ciekawe jak mi moj wyjdzie....juz sie nie moge doczekac na pieczenie :)

Witam sie

MartaF ale z Szymonka mały glodomorek;-) jak tam domek ??

Misia czytam o Al i wiesz jak bym widziala Filipka jakies 5 m-cy temu , On ciagle w nocy był glodny ... ale dalam mu na noc mleko modyfikowane i przesypial mi noc z jedna pobudka na jedzenie ok. 2 w nocy (w nocy dawalam cyc) i tak mu zostalo...
Teraz zrobiłam mu swoj pokoik(po wizycie w galway-monia emma tak slodko sama spi) i on spi :szok: bardzo ładnie jak zasnie o 19-20 to budzi sie wlasnie 1-2 w nocy(butla) i spi do 7-9 rano.

Kurcze ale Zima juz mam jej dosc:sorry2: Moj M wczoraj złapał gume i normalnie nie dalo sie kola odkrecic ....:baffled:

Ewelcia GRATULACJE DLA SZYNMONKA!!!!!!!!!!! ale to super musi wygladac... Moj chodzi ale przy meblach, scianach.... czekamy na filmik

Ostatnia edycja:
dzien doberek, W Dublinie pada, pada śnieg:-D
My dziś spokojna noc, Asia teraz już nie śpi, ale wczoraj usnęła bez bujania na raczkach, może telepatycznie od Nikusi sie zaraziła:-). Po kąpieli i jedzeniu oczywiście karuzela a potem jak zaczęła być śpiąca to P położył ja na bok, dal smoczka i powiedział idziemy spać jest już pora spania i Asia usnęła. Zdarzyło sie kilka razy juz wcześniej:szok:, ale widze ze wprowadzimy ta metodę na stale.
Zycze Karolinie szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
Larcia - tort super może uda mi sie zrobić na urodziny P już niedługo
Misia - bądź dzielna i wytrwala zobaczysz jak zacznie ladnie spac to bedziesz z siebie dumna
Miłego dzionka kobitki, uciekam do milego

witam piekne panie

moje dzieciaki juz po sniadanku a teraz kolej a mamusie i na forum..haha

ale bialo i zimno podobno bardzo tak mi przed chwilka mowil moj P ..bo na przerwie w pracy jest ...

A ja na Ballybane mieszkam, na starym osiedlu! To jest straszne! Ciągle przywozimy po 20 litrów od znajomych, albo od sąsiadki bo jednej nie zamarzło bo ciągle miała lekko odkręconą wode w kranie, przez ostatni miesiąc :tak:

jakby co zapraszam do mnie po wode i na kawke.. :) daleko nie masz
i powiedz mi czy Ty aby nie jestestes z okolic Bydgoszczy bo cos mi w glowie dzwoni ale nie wiem czy to to .:-D:-D

Jezu jaka masakra- zamarzajaca woda!! Zeby tylko i nam sie to nie przytrafilo bo se chyba w leb strzele!!!:szok: No i ta pizgawica zapowiadana, a nam nie dziala timer w piecu i to znaczy, ze nie mozemy uruchomic w nocy ogrzewania na troche nawet...czyli w nocy nas troche wyziebi. Mam nadzieje, ze mi Al nie zamarznie pod ta swoja cienka kolderka...:szok:...bo dzis chce sprobowac nie brac go do lozka naszego tylko z nim troche powalczyc...zobaczymy jak mi pojdzie!

Monia- no tak...swietnie....to sie ucieszylam na sabacik a tu klops. Wam pasuje wieczorem, a dla mnie to wykluczone. Ja mama karmiaca i moj cyc musi byc obecny wieczorami i nocami...Nigdy nie wiem kiedy Al sie obudzi i dlatego nie moge wyjsc z domu, tymbardziej teraz kiedy tak zle sypia i budzi sie kilka razy.... No coz. Zdaje sobie sprawe, ze Was jest wiecej wiec pozostaje mi sie wypisac...znowu...:-( Najwyzej wpadne sama do Ciebie ktoregos dnia w dzien jesli nie masz nic przeciwko...

Misia lepiej Ala samego na noc nie zostawiaj chyba ze go grubo ubierzesz jak eskimosa.:) Ja Ewunie zabieram na noc do siebie bo ona sie odkopuje strasznie

no i co do robienia Likierku mozesz Ala zabrac ze soba ja mialam tez ostatnio Ewke bo P zbuntowal mi sie ...cioteczki troszke pobawia kawalera i wymecza moze ..aby dobrze spal

Az miło się czyta jak sie na spotkana umawiacie:tak:Chyba do Galway się przeprowadze:-):-D:-D
:-)
zapraszamy zapraszamy do Galway:cool2:

Didi to mleko jest antyrefluksowe....tworzy zel w brzuszku dziecka zeby mleko nie wydostawalo sie na zewnatrz....moj Szym takie pil:-);-)

:-D:-D:-D na zlot czarownic to i ja sie moge zalapac:-D....pusta flaszka tez sie znajdzie:-D

ale napewno jest tu mleko dla takich malych lakomczuszkow..jakies z kleikiem wiec Marta musisz zapytac w aptece napewno cos jest

no i zapraszamy na zlocik ..

reklama
Witam się i ja:-)
W Swords też pięknie,biało,spokój i mrozik:tak:Pięknie tak świat wygląda:blink:
Mój P się wczoraj strasznie napalił bo jego kumple z pracy powiedzieli,że jeżdżą gdzieś do Trim po mięsiwo,ponoć bardzo tani sklep,a kolejki non stop,aż na ulicy stoją:baffled:,ale,mówią:trzeba wcześnie jechać ,żeby tych kolejek uniknąć.Mówi,więc,ze on jedzie z nimi dziś rano o 5-tej:baffled:.A jedź se,myślę i tak nie dasz sobie nic powiedzieć:dry:Wstał,biedak o 4:30,przyjechali po niego i pojechali do Trim.Pospałam sobie w cieplutkim łóżeczku,całe dla mnie:-).Małż wrócił o 7:30:tak:....z pustymi rękami:-DSklep zamknięty na cztery spusty:-DPewnie przez tę pogodę:-DZmarznięty,niewyspany,zły:sorry2:A ja się uśmiałam z niego,że hej!Teraz śpi,biedaczysko:-D
A do Trim to ja się chętnie wybiorę,jak będzie cieplej i ładna pogoda,ale nie po żarło,ale na wycieczkę:tak:Tam jest zamek,w którym kręcono "Braveheart",ponoć Mel Gibson sam wybrał ten zamek,na miejsce zdjęć do filmu:tak:
A ja mam stresa coraz większego w związku z poniedziałkowym debiutem mojego syna w przedszkolu:baffled:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry