mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
frog...
Mary to zalezy jakiego domu szukasz chodzi mi standard i w jakiej dzielnicy. Oczywiscie znajdziesz dom 4 bed za €700 ale na Ballybane a to dzielnica cieszaca sie raczej zla slawa. Ja na Knocknacarze 3 bed apt dwupoziomowy place € 750 a budynki sa 3 letnie. Wiec to tylko zalezy od szczescia i oferty na rynku;-):-)
wszystko się zgadza ale gdzie Knocknacara a gdzie Galway...

My wynajmnujemy nowiutki dom w okolicach Claregalway z 5dbl, living, duuuużaaaa kuchnią + dinning + poddasze + garaż i sporo terenu wokół za 1000euro (na 4os - rodzinka) ale gdyby ten dom stał w Galway to wiadomo że cena byłaby 2 lub 3 krotnie wyższa.

Jednak mimo wszystko uważam że na dzień dzisiejszy 900euro to sporo..dlatego pytałam o ilość pokoi, standard i okolice(?)

spędziłam sporo czasu, żby nadrobić dzisiejszy dzień;-)
aaaaa i jeszcze wam coś opowiem - na rozweselenie - przyszedł dzisiaj do nas nasz landlord, bo od tygodnia próbowaliśmy się z nim skontaktować w sprawie obniżenia rentu. właśnie kończy nam się kontrakt i chcielibyśmy zostać, ale nie usmiecha nam się płacić 900e na miesiąc, tym bardziej że są tańsze chatki. więc przyjechał no i zaczął gadkę, że on nie może za dużo opuścić, bo jest taka a nie inna sytuacja, i że on płaci mortgage i takie tam. wiec myślę sobie - pewnie opuści tylko 50e... ale zawsze to coś... i pytam się - to co w końcu? ile opuszczasz? a on - 10 EURO !!!
no i chyba czeka mnie przeprowadzka.....

Kurcze06sypialni-jasię chyba właśnie tam mam przeprowadzić(tzn do Ennis);-)
chyba....