reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam Babeczki!;-)
No u mnie dzien jak codzien. 2 pawie zaliczone... teraz wieczor wiec tylko potrzec az bedzie 3.:-( mam nadzieje ze nie bedzie. Juz nie wiem co robic bo dzwonila do mnie mama i "przyjezdzaj do PL przeciez tak nie moze byc..." Przyjechala ciotka i "no ale nie widoac po nim zeby on byl chory... poczekaj jeszcze przeciez jak by byl chory to by go wzieli do szpitala i nie zlekcewazyli tego, tak dzieci nie raz maja ze chlustaja bo uklad pokarmowy nie dojrzaly". I teraz badz madry i pisz wiersze. Kogo sluchac????:no:
A tak wogole to bylam dzisiaj zalatwiac MC:tak: wkoncu:-)
I bylam w socialu pytac o CHB. I zmienilam od razu adres no i mam czekac bo mi cos przysla. Tylko kiedy???? Juz 2,5 mies miaja a tu nic nie ma. :wściekła/y:

MartaF A jak Szymonek???
wogole dziekuje Dyta, MartaF, Ewelcia ze pytacie o Kacperka:-) Mile to z waszej strony:tak:

Asienka wspolczuje lotu. Masakra!!!!

Misia Jak moj Kacperek wyzdrowieje to z checia bym was poznala:tak:. Ale to wszystko zalezy od Kacperka. Nie to zebym sie bala zostawic mlodego z O ale bym sie dobrze nie bawila martwiac o Kapceka czy zwrocil, czy nie zwrocil a ile a co....

jola24 Na popekane brodawki- smaruj po kazdym karmieniu wazelina a przed karmienie zmyj ta wazeline ciepla wode. Mialam to samo. 2 dni i 2 noce lacialam z laktatorem bo jak dawalam piers to lzy lecialy mi jak grochy. Moj O jak na to patrzyl to mnie namawial zebym dala butle ale ja sie zaparlam i sie ciesze bo ten bol z czasem mija.:tak: Jeszcze mozesz sprobowac liscie kapusty wkladac w stanik. Albo oklady najpierw z zimnej wrecz lodowatej pielych a pozniej goracej.
Ale radze sprobowac z wazelina. Mi pomoglo:tak::tak:
A i u mnie to byl problem zlego przystawiania. Kacper zle lapal piers i stad ten bol. Wez poczytaj o tym, moze u ciebie tez jest kwestia zlego przystawiania???

No to chyba na tyle;-)

Ostatnia edycja:
reklama
misia ja tez bym sie pisala gdybym miala jak potem do domu wrocic, ale niestety JESZCZE mieszkam za daleko, oby to sie wkrotce zmienilo. A jechac autem,zeby sie nawet nic nie napic, to yhm :-( ale zycze dobrej zabawy!!!! a tort juz skompletowalas? :-)

Ostatnia edycja:
uff...w koncu siedze..jestesmy jzu spakowani... dzieciaki spia..ale za godzinke juz jedziemy na autobus i wio do Dublina..

Hej kobitki.
Melduje ze zyje ale ledwo. Dzis juz laktator w ruch poszedl bo nie moglam sie przelamac zeby prawa piers dac malemu:no: otwarta rana normalnie.Sciagnelam 125 i wydoil wszystko ale zaraz potem drugi cycek jak kamien sie zrobil wiec nienwiem czy ten laktator to dla mnie jest,bede sie zalewac mlekiem:no: \teraz sie mecylismy z nakladka sylikonowa, placzu bylo co niemiara ale troche zessal, juz nie wiem co robic:no:
Przepraszamze tak zamulam ale nie potrafiesie skupic na niczym innym:-(
Dobrej nocki kobitki

Jola..spokojnie ...wlasnie teraz bedziesz miala nawal mleka tak jest w 2 tygodniu zawsze...spokojnie..sciagaj laktatorem a unormuje sie..ale sciagaj tylko tyle aby poczuc ulge a nie oproznic cycka do dna..bo tyle ile sciagniesz tyle naprodukuje na nowo ...i natluszczaj..naprawde bepanthen maśc jest swietna na bolace sutki i szybko goi
no i moze tak jak pisze Aaniaa...zle mlody lapie cycka..sproboje wytlumaczyc ..musisz objac brodawke 2 palcami ...tym drogim od kciuka i srodkowym...a kciukiem wepchnac do srodka az do brodawki tylko niezatykac noska... ..pokazalabym jak to ale moje cycy juz suche hahaha i nie daja sie tak sutki naciagnac ale mam nadzieje ze zrozumialas...
gdybys byla blisko pokazalabym co i jak...mnie nauczyla tego super polozna w Pl..i jestem jej wdzieczna bo w taki sposob mozna duuzo wepchnac...i maluszek swobodnie zassysa

Ostatnia edycja:
misia ja tez bym sie pisala gdybym miala jak potem do domu wrocic, ale niestety JESZCZE mieszkam za daleko, oby to sie wkrotce zmienilo. A jechac autem,zeby sie nawet nic nie napic, to yhm :-( ale zycze dobrej zabawy!!!! a tort juz skompletowalas? :-)
Ja bede autem, bo z wiadomych przyczyn nie moge pic:-) Jesli masz ochote na imprezke, to wpadaj, ja Cie odwioze!!! A tak w ogole, to bede miala 4 miejsca, takze jakby ktoras jeszcze chciala...

Asienka, jak tam? Rozpakowalas sie juz? Pewnie nie mozesz sie nacieszyc, ze Wrocilas?:-) Ja nie moglam sie nacieszyc i wstawalam rano, zeby sie zaczac krzatac... Choc nie powiem... Z drugiej strony strasznie tesknilam za rodzinka, ktora zostala w PL:-(

A tak w ogole, to Dzien Dobry Dziewczynki;-)

Dzien dobry dziewczynki.Odetchnelam z ulga z enie mam duzo do nadrobienia.
Nie wyspana dzis jestem bo mam zawsze takie szczescie zejak wygodniemi sie spi,nic minie dolega to znowu na siusianie mnie bierze.I teraz uwaga wstawalam w nocy 16 razy! Normalnie co 15 minut.Chyba nastepnym raem ezme koldre i bede spac w kibelku.
Uciekam do fryzjera z moim pieknym synem bo wyglada juz jak jaskiniowec hih

Ostatnia edycja:
dzien dobry:-D
Nie miałam ostatnio jak pisać, ale poczytałam juz trochę i pisze;-)
Tichonek - spóźnione ale szczere życzenia imieniowe
Misia - powiedziałam mojemu P ze masz panieńskie, tylko ze to w Galway, a On to co zawiozę Cie:-D, a ja do niego a co potem, zostaniemy w jakimś B&B, dawno nie byliśmy w Galway a uwielbiamy tam jeździć.
Moniadan- mam nadzieje, ze trafiłaś na fajna opiekunkę, nas tez czeka poszukiwanie, ale tylko na 3 godz dziennie, jak wrócę do pracy, może znacie kogoś tu w Dublinie,
annia - jak tam Kacperek? juz lepiej

Witam!
Alez dzis zimno buuuuu.....

Misiek spi a ja skorzystalam i wpadlam tutaj,ale cos tu pusto ostatnio.
Marta sie urzadza na nowym lokum
Lubiczanka ma gosci.

Posprzatalam troche w chatce i na nic juz nie mam sily....maly dzis znow marudny.
Niby od dawna czuc na dole jedynki ale za nic w swiecie przebic sie nie moga - juz nie moge sie doczekac pierwszych zabkow:tak:

No nic spadam,wpadne pozniej

reklama
A ja juz wrocilam ode fryzjera.Ciach i moje dziecko wyglada w koncu jak moje :-D
Ide zrobic dziecku drugie sniadanko,potem chalupe musze ogarnac i pomyslec co na obiad..:zawstydzona/y:
U nas mgla,i zimno brrr spacerek odpada.:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry