reklama

Mamy z Irlandii!!

ulalalaaa - jakie pustki tu dzisiaj:szok:
Misia - torcik wygląda pysznie:tak: i pewnie też tak smakował:sorry2:
karolinanicola - widziałam zdjęcia na n-k z waszej wyprawy nad morze - super wyglądacie, mam nadzieję, że też już o wiele lepiej się czujesz:tak:
a ja dalej "pociągająca":-( wczoraj starałam się unikać kontaktu z małym - i nawet mi się to udawało, bo A był w domu, a potem moje współlokatorki wzięły go do siebie. ale dzisiaj niestety sami:baffled: muszę jechać do smyths'a za tym krzesełkiem, chociaż wczoraj szukałam na allegro i znalazłam kilka fajnych za ok 200zł. zobaczę, co mają tutaj, a jak coś to kupię w PL. A będzie robił paczkę w marcu, więc wyślemy od razu krzesełko.
idę jakiś obiad pichcić - miłego dnia;-)

reklama
Ja sie melduje ze zyje,chociaz niezbyt dobrze..wciaz zle sie czuje,w nocy nie spalam,bo znow przyszedl bol..Oprocz antybiotykow jestem na parcetamolu co 4 godziny 2 tabletki.Martwi mnie to strasznie,chocia paracetamol bezpieczny to jednak tyle juz tegoz jadlam..ale bol jest tak ogromny ze nie funkcjonuje normalnie.Chodzenie sprawia mi trudnosc,siedzenie rowniez..nie wiem jak dojade jutronascan do limericku...
No ale przynajmniej nie zwracamjuz chociaz dzis znowwaga pokazala 1,5kg mniej.Wpierwszej ciazy schudoam 12 kilo ale stopniowo,lekarz nie kazalmi sie martwic.teraz ju zlecialam 7,5 isie martwiebo za szybko..Nic nie moge przelknac..Probujewszstkiego,maz lata jakopetany ,nosi mi grzanki,chlebkikaszki owce,soki wyciska a ja jeden kes i mam cofke..Dziewczynki strasznie sie z tym zle czuje i ciagle poplakuje..Glupia infekcja a ta mnie wykancza fizycznie i psychicznie..

joann - filmik niezły, ale 4-ro miesięczne dziecko korzystające z nocnika...:confused: w sumie to moja teściowa (pielęgniarka z długim stażem pracy przy dzieciach) kiedyś mi powiedziała, że jak tylko dziecko zaczyna samo siedzieć (czyli ok 6 m-ca) można powoli uczyć korzystania z nocnika. ponoć tak robili na oddziale w szpitalu - zaraz po jedzeniu pielęgniarki sadzały takie niemowlaki na nocniku (wcześniej wlewały do środka troszkę ciepłej wody, która parowała i "mobilizowała" malucha do sikania). no i działało:tak: tylko była zasada, że zaraz jak tylko nasikało, to trzeba było je ściągnąć, żeby nie myślało, że nocnik to fotelik;-) czyli coś w tym jest...
gastone - współczuję - raz miałam zapalenie pęcherza i przeszło na nerki - okropny ból. skończyłam na pogotowiu... a ty jeszcze w ciąży jesteś - bidulko - dużo zdrówka!!!

Ostatnia edycja:
witam wszystkie mamusie!:blink:

Ja sie melduje ze zyje,chociaz niezbyt dobrze..wciaz zle sie czuje,w nocy nie spalam,bo znow przyszedl bol..Oprocz antybiotykow jestem na parcetamolu co 4 godziny 2 tabletki.Martwi mnie to strasznie,chocia paracetamol bezpieczny to jednak tyle juz tegoz jadlam..ale bol jest tak ogromny ze nie funkcjonuje normalnie.Chodzenie sprawia mi trudnosc,siedzenie rowniez..nie wiem jak dojade jutronascan do limericku...
No ale przynajmniej nie zwracamjuz chociaz dzis znowwaga pokazala 1,5kg mniej.Wpierwszej ciazy schudoam 12 kilo ale stopniowo,lekarz nie kazalmi sie martwic.teraz ju zlecialam 7,5 isie martwiebo za szybko..Nic nie moge przelknac..Probujewszstkiego,maz lata jakopetany ,nosi mi grzanki,chlebkikaszki owce,soki wyciska a ja jeden kes i mam cofke..Dziewczynki strasznie sie z tym zle czuje i ciagle poplakuje..Glupia infekcja a ta mnie wykancza fizycznie i psychicznie..

hej,bidulko nie wiem czy Ci pomoge ale wlasnie przypomnialo mi sie o soku z żurawin (cranberry juice -w kazdym jednym sklepie dostepny)jest naprawde pomocny!
wysylam Ci linka poczytaj sobie o wlasciwosci zurawiny
Vitalia.pl - Żurawina - właściwości lecznicze i profilaktyczne / Komentarze / Strona 4

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/zurawina-w-ciazy/26834/2/

trzymaj sie cieplutko,i nie martw sie wszystko bedzie ok!!!:-)

joannn-rewelacyjny filmik!!!!wlasnie jestem na etapie odpieluchowania!

misia-sliczny torcik,pewnie byl pyszniutki.

Ostatnia edycja:
Witam się ja dopiero wstałam :-D:-D:-D ale się czuje jakaś taka nijaka przez to :sorry2: pół dni mi uciekło ale za to jak dobrze się spało :-) Wiktorek też dzisiaj się zlitował nad tatusiem i dał mu pospać do 10:30 :szok::tak: normalnie mały śpioch mi rośnie chociaż wczoraj poszedł spać przed 24 bo się wyspał w samochodzie za dnia :dry::sorry2:

Pauletta-cała przyjemność po naszej stronie:tak:Mam nadzieję,że w niedługim czasie uda nam się jakoś zorganizować i wybrać w Wasze strony:-)

MamoAdy-czy przewidywania się sprawdziły i Ada zasnęła zaraz po ruszeniu auta?
Zaproszenie w nasze strony macie kochana otwarte :tak::-) wpadajcie kiedy chcecie ;-)
Nie tylko Ada zasnęła :tak: Wiktor jak padł tak obudził się dopiero pod Galway :-D:-D:-D

witam niedzielnie

my zaliczamy dzisiaj juz ostatnie odwiedziny rodzinki...a jutro juz wielkie pakowanie i we wtorek fruuu na wyspe..

upieklam z mamusia rolade boczkowa i rolade z karkowki..wiec prowiant na droge mam...
pokupowalam kremy i ozdoby na torcik..bo 20 lutego moj P ma urodzinki wiec bede tworzyla,.. zrobie mu torcik rumowo smietankowy...

wczoraj bylam u mojej chrzestnej i jadlam u niej super klopsiki z mielonego a w srodku kapusta..byly przepyszne..no i przepisik mam..wiec napewno zadzialam z nimi jak wroce..
no i musze pochwalic sie ze kupilam sobie na allegro termomixa ..coprawda model ten pierwszy jaki wyszedl ale chodzi bez zarzutu no i zastanawiam sie czy do niego moge zamobnntowac tego mlotylka co maja te inne modele ..

laski mam nadzieje ze spotkamy sie po powrocie]

Misia Torcim ..cudny i napewno byl smaczny

reklama
Witam wszystkie mamusie niedzielnie.

misia83_83 wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

Dziewczyny gdzie mogę kupić czapkę dla małego taka zawiązywaną pod szyją?
Teraz w sklepach już same wiosenno - letnie rzeczy. A zimowe czapki sa za grube.
Szukam czegoś na wiosnę, ale właśnie nie moge znaleźć niczego zawiązywanego pod szyją. Będę wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry