reklama

Mamy z Irlandii!!

Gastone kartę można wydrukować na 15 dni przed odlotem najwcześniej. Mam może ją sama wydrukować, tylko musi znać adres e-mail osoby kupującej i numer rezerwacji. Możesz też jej wysłać, ale musisz mieć pewność, że dojdzie.

no wlasnie pewnosci nigdy nie mam..
A ze zapytam jeszcze jak dam mamie swoj email-i numer rezerwacji to co dalej? znaczy co ona ma z tym zrobic zeby wydrukowac karte bo nie za bardzo rozumiem?Wejsc na strone poprostu zalogowac sie i sama wydrukowac tak? Przepraszam ze zawracam glowe ale chyba pierwsy raz sie pogubilam :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
A ze zapytam jeszcze jak dam mamie swoj email-i numer rezerwacji to co dalej? znaczy co ona ma z tym zrobic zeby wydrukowac karte bo nie za bardzo rozumiem?Wejsc na strone poprostu zalogowac sie i sama wydrukowac tak? Przepraszam ze zawracam glowe ale chyba pierwsy raz sie pogubilam :zawstydzona/y:
Rozumiem,że chodzi o Ryanaira?
Mama może wejść na stronę: Tanie linie lotnicze Ryanair - Tanie loty z Polski , z lewej strony jest zakładka odprawa on-line.Jak tam kliknie,rozwinie się strona z pytaniem zabezpieczającym,tzn.to o czym asienka pisała:tak:Wybierze sobie np.opcję drugą lub trzecią i tam zaznaczy,wpisze datę lotu,skąd dokąd i maila,z którego rezerwowałaś bilet i wyświetli się taki formularz,gdzie musi wpisać swoje dane,między innymi numer i serię paszportu,jak to wypełni,będzie opcja:drukuj i wtedy wydrukuje jej się karta pokładowa:tak:Bardzo prosta sprawa:tak:Jak tego nie zrobi,czyli nie odprawi się sama on-line,dowalają na lotnisku bodajże 40 Euro kary:eek:

Musi się odprawić online, czyli wchodzi na stronę główną i po lewej stronie jest odprawa online. Tam podaje emil i numer rezerwacji, wtedy możesz się zalogować. Zaznaczasz cztery "ptaszki", że zgadzasz się na tamto i owamto ;-). Następnie musisz wpisać dokładnie dane z paszportu/ lub dowodu osobistego (ten dokument musi mieć później na lotnisku). Ważne, aby się nie pomylić, bo za błąd można zapłacić 40euro, tak jak za brak tej kartki. Potrzebne: imię, nazwisko, data urodznie, rodzaj dokumentu, seria dowodu/paszportu, data ważności dokumentu. Następnie klikasz na dole "Odpraw". Na następnej karcie będzie karta pokładowa, możesz ją wydrukować wtedy, albo zapisać do PDF-u. Jak lot powrotny jest później niż 15 dni, to na powrót trzeba wydrukować później. Drugi raz to samo, tylko już dane będą wpisane. Poprawić danych bez kosztów już się nie da, trzeba zadzwonić do biura i raczej wtedy za darmo to nie jest, więc lepiej się nie pomylić.

Na powrot juz nie musi bonarazie bilet w jedna strone bo mama przyltuje na 4 miesiace hehe Ja to bede umiala zrobic,boje sie zeby mama nie walnela pomylki.Znowu wysylac poczta,myslicie ze ryzykowna sprawa? Jakims najlepszym listem na poczcie,priorytetem,poleconym albo jakim kurierem?
Wysylala ktoras z ws w ten sposob? Moja mama z tata moga sobie cos pokickac,a kolezanke musze jakas znalesc ,nie bedzie latwo bo niewielemi ich zostalo w pl..

A i jeszcze mam pytanie istenieje mozliwosc ze jak zapiszesz to w pdf to wyslac ten pdf mailem zeby sobie tylko wydrukowali czy ze wzgledow bezpieczenswta nie??

Ostatnia edycja:
Na powrot juz nie musi bonarazie bilet w jedna strone bo mama przyltuje na 4 miesiace hehe Ja to bede umiala zrobic,boje sie zeby mama nie walnela pomylki.Znowu wysylac poczta,myslicie ze ryzykowna sprawa? Jakims najlepszym listem na poczcie,priorytetem,poleconym albo jakim kurierem?
Wysylala ktoras z ws w ten sposob? Moja mama z tata moga sobie cos pokickac,a kolezanke musze jakas znalesc ,nie bedzie latwo bo niewielemi ich zostalo w pl..

A i jeszcze mam pytanie istenieje mozliwosc ze jak zapiszesz to w pdf to wyslac ten pdf mailem zeby sobie tylko wydrukowali czy ze wzgledow bezpieczenswta nie??
ja zrobiłam tak:tak:odprawiłam i wysłałam mailem:-)

u mnie masakra.mały drze sie w niebogłosy:szok:zęby:-(

mysle ze tak, w ostatecznosci mozesz zeskanowac karte i wysłac mailem
i mysle ze zwykłym listem tez dojdzie, po co jakies kuriery, jak zrobisz odprawe 2 tyg wczesniej to list na pewno dojdzie, a jak nie to poprosisz kogos w PL i wydrukuje dla mamy,
moja rodzinka ktora z komputerem nie za bardzo sobie poradziła, to twoja tez sobie poradzi, to fajnie ze mamuska przylatuje na tak długo :tak:

mysle ze tak, w ostatecznosci mozesz zeskanowac karte i wysłac mailem
i mysle ze zwykłym listem tez dojdzie, po co jakies kuriery, jak zrobisz odprawe 2 tyg wczesniej to list na pewno dojdzie, a jak nie to poprosisz kogos w PL i wydrukuje dla mamy,
moja rodzinka ktora z komputerem nie za bardzo sobie poradziła, to twoja tez sobie poradzi, to fajnie ze mamuska przylatuje na tak długo :tak:

No w ostatecznosci preciez tak moge zrobic.A mamuska tak przyjezdza na tak dlugo bo nikogotunie mam a bede potrzebowac pomocy :tak:sami chyba nie dalibysmy rady..Musze tez miec mamusie zeby w razie czego jak pojde do szpitala wczesniej to musi ktos byc z Maniem,bo moj maz ma sluby w weekendy i nikt za niego tego nie zrobi.Strasznie sie ciesze zemam taka mozliwosc zeby mama przyjechala.Tato bedzie tesknil ale tez przyjedzie ale pozniej bo on by sie nudzil az 4 miesiace:-D

reklama
Wolfia właśnie wróciliśmy z axa czyli wiadomośc na czasie.
Ja jako pierwszy kierowca z provisional i mąż jako drugi kierowca z full driving zapłacimy za auto 1,2 pojemości,rocznik 99 1167 e za 9 miesięcy :sorry:
Baba wyliczyła nam około 1700 euro,ale po przekonaniu jej,że ubezpieczenie oline w axa wyszło nam ponad 900 wyszła na zaplecze,coś podumała,podumała i podała na tą cene 1167e.Z tym,że to jest ubezpieczenie comprehensive czyli full opcje. :tak:
teraz tylko znaleźc autko,zadzwonic do nich i podac im nr.rejestracyjny i już mamy ubezpieczenie.
Aha....jeśli robicie sobie wycenę w necie,wydrukujcie sobie i pokażcie w oddziale,że można taniej.:tak:
My do maja tamtego roku za dwa-provisional plus full placilismy 70e miesiecznie w Quinn Direct (A.mial tam wtedy ubezp.od 2ch lat). Od maja 2009 placimy juz tylko 49e za dwa full'e. Jak sie zda prawko juz na full'a oplata za ubezpieczenie tej osoby zmniejsza sie o polowe:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry