reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam wieczorowo

Gastone..spokojnie zapiszesz odprawe w pdf .. i wyslesz ja tak robilam teraz bo paskuda nie chciala mi sie cala wydrukowac odrazu ze strony

u mnie spokojny dzien.. zrobilam nawet caluski gar bigosu ..haha ..i wlasnie go zajadam bo musze sprawdzic czy dobry wyszedl..

a co do ubezpieczenia w AXA to np.jak na poj 1,0 czy 1,1 bedziemy placic niecale 500 e rocznie ..ale moj jako 1 kierowca a ja jako 2 wtedy wiecej znizek pojego P i duuzo taniej... teraz tez jestem dopisana jako 2 kier do vw vento

Ostatnia edycja:
reklama
O i Wolfia podała już tą stronkę co się podaje rejestrację :-)..
A co do dopisywania kierowcy...mój mąż chciał na miesiąc dopisać swojego tatę, który ma prawko od około 30 lat i wyszło ponad 100 euro :szok: w rezultacie dopisał na jakieś 10 dni - ponad 50 euro :eek:

witam późnym wieczorkiem:-)
gastone - fajnie, że przyjedzie do ciebie mama:tak: ja przy jednym dziecku byłam szczęśliwa, że mam mamę przy sobie przez miesiąc... a co dopiero przy trójeczce...:sorry:
uciekam chyba spać, bo moje dziecię ostatnio wieczorami bardzo marudne:-( i w ciągu godziny potrafi mnie tak wymęczyć, jakby szalał cały dzień:szok: już nie wiem, czy to te skoki rozwojowe czy co, bo pierwszy raz ma co takiego:eek:
spokojnej nocki;-)

witam wieczorowa pora,
Moja Asia dzis przespala pol dnia, ale o pewnie dlatego ze ostatnie dni nie spala w nocy dobrze, dzis juz wieczorem nie bylo sladu po wysypce.
Uciekam spac, dobrej nocki:tak::-)

czesc dziewczyny! jestem świeżo upieczona mama moj synek ma nie cale 8 tygodni. zazdroszcze moja mama tez przyjechala pomoc przed rozwiazaniem i zaraz po porodzie ale synus byl uparty i urodzil sie jak juz babcia wyjechala:tak: pozdrawiam serdecznie nie ma to jak kochajace babcie:-)

Witam!
Kurcze nie wiem co sie dzieje u Was,nie mam czasu na nic.
Napisze tylko ze imprezka sie udala,dzis bylismy na szczepieniu,mlody byl dzielny tylko zakwekal a za chwile sie usmiechal;-).
Wrocilam do domu po 19 ...padnieta jestem na maksa...

Jutro postaram sie cos poczytac.

Lece lulu..
dobranoc

hej

Mam pytanie :sorry:
Jak będę drugim kierowcą do ubezpieczenia to normalnie mogę traktowac auto jako właściciel? I mogę na nim zdawac full driving licence?
Bo tańsze jest na M ubezpieczenie i chce mnie wysiudac z pierwszego kierowcy :-D

Dziś widziałam swoje autko tra la la la :-D
No to byc moze ono będzie moje,jak tylko zapłacimy w czwartek :-p
Renault Clio 1.2 RN 1999 for sale in Longford: €1,395 - DoneDeal.ie

Ostatnia edycja:
Aniu - bardzo zgrabne autko :D to jak je juz zanabedziesz to na objazdowe tournee po Irlandii mus sie wybrac :D , a co do ubezpieczenia i moznosci zdawania examu to nie mam pojecia bo nie mielismy tu autka nigdy,

witam z rana!
anineczko-mozesz zdawac tym autkiem,oczywiscie i fakt - jak sie podepniesz pod meza, bedzie taniej ;-):tak::-D (jakies takie dwuznaczne to wyszlo;-)). Myslalam ze Wy z takim zamyslem, nie doczytalam ze mialas byc 1st driver :sorry:.Ja tez tak zdawalam;do tej pory mamy jedno autko,jedno ubezpieczenie i 2ch kierowcow.Nie wiem,ale tu chyba nie ma czegos takiego jak wspolwlasciciel:eek:Mimo to mozesz je tak traktowac,ja tam nasze tez tak traktuje,bo na wlasne mnie nie stac:-)
A tak na powaznie - autem mozesz jezdzic wtedy,jesli masz na nie ubezpieczenie-to tak najprosciej:tak: Podsumowujac - niech Ci Clio sluzy jak najlepiej i spawi sie na medal na egzaminie!
Ja zdawalam jak mielismy jeszcze Galanta (Mitshubishi);przemowilam do niego przed,ze jak sie spisze i zdam,to mu olej wymienie i zdalam!:tak::-D:-D
milego dzionka!
edit: anineczko dopiero looknelam na te cliowke :szok::szok: ale sobie facet alusy zapedzil:szok::szok:Powiem Ci szczerze,niech Ci jakis mechanik zawieszenie sprawdzi bo taki samochodzik nie moze jezdzic na takich alusach!One sa co najmniej o jakies 3cale za duze:eek:(nie pamietam ale tam powinne byc 13" lub 14")Chodzi o to ze zawieszenie samochodu jest przystosowane do danej wielkosci kol,jesli jezdzisz na wiekszych zawieszenie sie duuzo szybciej 'zuzywa' ( kola sa tez za ciezkie).. Poza tym zle sie takie auto prowadzi (jest niestabilne) Ciekawe jak dlugo ten wlasciciel tak jezdzi :crazy:
lubiczanko - i nie ma tam mebli w ogole?ani ani? szkoda..my mamy juz troche swoich,nie mowie o sofach itp.,ale w poprzednich chatach zawsze czegos brakowalo.Poza tym w lidlu zawsze sa jakies fajne mebelki,ale w sumie kupowac wszystko swoje to tez bez sensu..
Z tymi kartami pokladowymi to jest niezla bzdura-my tez nie mielismy pojecia ze trzeba cos drukowac! tesciowa leciala do nas ryanairem na chrzciny i dzwoni z lotniska ze ja skasowali w polsce jakies 170zl za karte pokladowa.My na to:cooo? :szok:przeciez karte daja przy odprawie ,o co kaman,moze za nadbagaz..Ona ze nie - mowili ze za karte.:eek:
Neta nie mialam,jak sie pozniej okazalo wyslali mi na maila przypomnienie ze takie cos trzeba wydrukowac samemu;z tym ze to juz bylo pare dni po chrzcinach jak tam zajrzalam,tym samym 80e poszlo sie ...Skurczybyki (!) :wściekła/y::wściekła/y:zeruja tylko na czym by tu zarobic! Ja Ryanairem nie latam juz od dawna,wiec nie mialam zielonego pojecia...:no:
Zdrowka Twemu potomstwu zycze. Na ucho to pewnie krople jakies,ale z tym to chyba lepiej do lekarza..

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry(*:eek:)
Jestem po nieprzespanej nocce.Położyłam sięprzed 24tą a pół godziny pózniej Dadzia zaczęła akcję pod kryptonimem-wymiotowanie:baffled:.Łącznie 6 razy do niej wstawałam,w międzyczasie do Danielka a nad ranem dołączył i Dawid,który jak się rano okazało ma zapalenie ucha:-(.Także dziś mam z głowy wszelkie szkoły czy przedszkola(a co za tym idzie zakupy):sorry:.Tak mi się serce kraja,że moje starszaczki się pochorowały-i to w jednym czasie(znacie może coś na to ucho :confused2:).Dadzia teraz śpi...Ale mi jej szkoda(w nocy dwa razy prysznic miała-tak się.....,potem koło łóżka położyłam jej miskę-z której też skorzystała:eek:)....
Wolfia-wiesz-my od dawna szukamy domku jak to się mówi "marzeń".I taki też był ten drugi dom,którego oglądaliśmy-co prawda niezbyt legalnie,poprostu znalezliśmy na mapie gdzie jest i dawaj:sorry:.Przepiękny-jak się jednak potem okazało(po tel.do właściciela)-unfurnished:crazy:...a był idealny-za miastem,10min jazdy od szkoły,z pięknym terenem dookoła...echhhh
Joannn-zapraszamy,zapraszamy:tak:
Anineczko-fajne autko...Ale mąż ma rację-bardziej się opłaca zrobić go pierwszym kierowcą:tak:
Gastone-ja zawsze drukuję potwierdzenie rezerwacji(z tymi nr.rezerwacji) i do odprawy-dają bilet i tyle....:sorry:
Witam również nowe dziewczynki:tak:
Marta,Pauletta-jak dziś nastroje w domkach?
Uciekam,bo Dadzia budzi się do życia:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry