• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam mamunie u mnie samopoczucie super,czuje sie jak nowo narodzona.Boli nie tylko spojenie lonowe,ale n9iema sie co dziwic bo dwoje dzieci rosnie:-D Pojutrze ide do kliniki,mam nadzieje ze moje wyniki w porzadeczku.

ale tam jest masa KARPATKA :-) + biszkopt nasaczany
Noo to mniaaam.:-)U mnie zadnej okazji nie ma ale moj maz mnie blaga o tort,ale ja robie owocowy ,z alkoholem:rofl2:Ale sobie poczeka,zrobie na swieta.
Madbebe dzięki.
Wiem,że Renault nie polecasz ;-):-D ale dzięki.
No właśnie chcę małe bo to moje pierwsze i przerażają mnie auta duże (wiem,wiem,że w większym jestem bezpieczniejsza) ale ze mnie mały krasnal i musiałabym stos poduszek pod pupę wrzucic.Po za tym mały silnik,małe koszty :sorry: No i po 3 mam fundusz tylko 1000e a to już bardzooooo zawęża moje poszukiwania :confused2::eek:
A ja polecam renault i juz!:-)

A ja doprowadzlam dzis chalupe do ladu.co prawda moj maz spratalna bierzaco,myl gary i wszystko inne,ale wiecie jak to jest,Kurzu pelno,to ni9e domyte,tam niedomyte.:-D Ale chlopa mam cud,miod orzeszki!

reklama
Moniadan a widzisz u nas się zielone pampersy nie sprawdziły nie sprawdziły, ale za to fioletowe są super:-):-):-)

Mamo Ady dobrze,że nic bardzo poważnego Adzie nie jest:-)

Pauletta, Marta widzę w bojowych nastrojach, no ale cóż, chłopy zasłużyły:-D

Byłyśmy na dworze, mimo że trzy razy u nas lało:confused2:

Hejka
Anineczko
- rodzinkę masz cudną.. Dzieci fajnie się bawili :-) a Matt pokazał Patrykowi tyle zabawek, że jak moje dziecię wsiadło do auta to był płacz :szok: tak mu się spodobało.. Pierwszy raz w życiu rozpłakał się gdy usiadł w foteliku :eek: - bo on lubi jeździć autem..:rofl2: Mam nadzieje, że jak nas odwiedzicie to Patryk też będzie taki milusi dla Twoich synów :-)
MartaF - gratuluję bryki! Ładniutka..i ile przestrzeni w nim..:happy:
Ewelcia - autko również rewelacja!..<mniam>
Wszystkiego naj!!! - dla twojego Szkraba :-)
Sofik - tęczowy biszkopt..oryginalnie :tak:
(...)
Joannn-a do P L przez Cashel nie jechaliście?Chociaż nas właściwie większą część dnia też nie było...(...)
Do PL??? My ten weekend w Dublinie spędziliśmy.. i wracając widziałam tyle znaków na Port Laoise, że nie sposób było się nie oprzeć ;-) A my zjeżdżamy z autostrady 10 zjazdem czyli prawie pod Cahir - tędy jest lepsza droga (N24) niż przez Cashel :sorry: ale mam nadzieje Was również odwiedzić...
Swoją drogą Lubiczanko - musimy się również wymienić nr tel. ale to na prv.
(...)
Anineczko co do ubezpieczenia to w dniu zakupu dostajesz numer polisy i póki nie masz dysku możesz wsadzić za szybkę karteczkę z tym numerem :tak:
My też tak właśnie zrobiliśmy - tak nam poradził poprzedni właściciel :-)
A co do aut kradzionych..mój mężulek znalazł jakąś stronę gdzie jest historia samochodu ale taka naprawdę z grubsza historia - podaje się nr rejestracyjny auta i widzisz co i jak.. Potem dam linka jak się skontaktuję z m.

Witam:-)

Od razu na wstępie:
Witam nowe Mamy na forum:-):-)
Dawno mnie tu nie było, ale starałam się czytać na bieżąco;-)
Weekend miłego lenistwa... już dawno tak nie odpoczęłam, mimo że Oli w nocy dawał czadu ze względu na zęby i do tego gorączka, na szczęście tylko dwie noce takie kiepskie, a dzisiejsza już w normie:tak:
S z y m c i u
z okazji Twoich 1. urodzin życzymy Ci
dużo uśmiechu na Twojej małej buźce,
żadnych trosk i zmartwień,
samych słodkich i miłych chwil.
1st-birthday.jpg

Ewelcia tort wyszedł Ci extra:tak: Pewnie tak samo super smakował:-)
Kolejna do grona zdolnych mamuś dołącza Sofik, która stworzyła tęczowe, walentynkowe dzieło;-) Genialne torciki:tak::tak:

Marta fajne rodzinne autko sobie sprawiliście:tak: Oby Wam się dobrze jeździło i służyło bez problemów:-)
Przez chwilę nawet temat motoryzacji się przewinął na forum:-p Dobrze jest poczytać też i tego typu opinie;-) My na razie pochwalimy niezniszczalnego vw polo:rofl2: Od dwóch lat nie wymienialiśmy w nic nic poza olejem i filtrami, a no i opony, ale to dla własnego bezpieczeństwa, NCT przeszedł bez problemu... będzie nam pewnie szkoda się z nim rozstać:sorry: Ale pewnie jeszcze do niego wrócimy tylko w nowszym roczniku, jak będziemy się rozglądać za drugim autem;-) Obecnie zastanawiamy się nad Peugeotem 307 1.4HDi albo Renault Scenic 1.5dCi, macie jakieś doświadczenia z tymi autami? Z tego co czytam to gastone posiada Renault i jest zadowolona;-)

Lubiczanko owocnego szukania nowego lokum;-) A dlaczego chcecie się przeprowadzić? Może pominęłam, a już pisałaś:sorry:

Madbebe ja robię ciasto na pizze z przepisu Sofik i jeżeli dasz je na jedną okrągłą blachę o średnicy ok. 30cm to wyjdzie Ci całkiem pokaźne to ciasto;-):
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...-salatki-itp-o-34085/index12.html#post4546985

Asienka 7 rano to nie tak tragicznie, zawsze mogłoby być gorzej;-)

Tichonku szkoda, że podróż do przedszkola okazała się bezcelowa:sorry: Moim zdaniem niedorzecznym jest niepoinformowanie rodziców:confused2: Za to teraz tydzień sobie odpoczniecie;-)
A pro po przedszkola to ja muszę się przejść przed wyjazdem do PL i zapisać Vicka od września:tak:

Anineczko widzę, że Dziewczyny już napisały co i jak z kupnem auta:tak: Ja mogę tylko polecić stronkę, na której możesz sobie sprawdzić (po numerze rejestracyjnym) dane auta:
MotorCheck - Official Used Car Check, Vehicle History Check Ireland
choć widzę, że teraz większość informacji jest za opłatą:confused2:
A wiesz może jak wygląda ubezpieczenie auta przez osobę, która ma tylko Provisional Driving License? Kosmiczne ceny?

Mamo_ady
dobrze, że obyło się u Małej bez antybiotyku i że lekarz na zastępstwie Was pozytywnie zaskoczył:tak:

Pauletta, Marta rozchmurzcie się, czasem wystarczy wrzucić trochę na luz i pogadać z facetami, choć wiem, że czasem nie słyszą tego co powinni, bo im tak wygodniej:sorry:

Gastone dobrze, że już samopoczucie lepsze i możesz cieszyć się życiem:-) Oby tak dalej:tak:

Moniadan ja też nie byłam zadowolona z tych Active Fit:no: U nas od zawsze królują zielone pampersy Baby Dry;-) Narobiłaś mi zapachu tym bigosem i chyba jutro też ugotuję:rofl2:

Dużo zdrówka dla wszystkich Małych Chorowitków:tak::tak:
spacer.gif

get_well_soon_comment_graphic_10.gif

Dobra, chyba na razie to na tyle, bo zawsze mam dłuuugiego posta:-p

Wolfia wiem, że mogłoby być gorzej:-D:-D:-D, ale do 9.30 to jeszcze się nie zdarzyło,żeby nie spała. Budziła się później, ale szybko usypiała a dzisiaj nie wiem, co jej się stało

Wolfia właśnie wróciliśmy z axa czyli wiadomośc na czasie.
Ja jako pierwszy kierowca z provisional i mąż jako drugi kierowca z full driving zapłacimy za auto 1,2 pojemości,rocznik 99 1167 e za 9 miesięcy :sorry:
Baba wyliczyła nam około 1700 euro,ale po przekonaniu jej,że ubezpieczenie oline w axa wyszło nam ponad 900 wyszła na zaplecze,coś podumała,podumała i podała na tą cene 1167e.Z tym,że to jest ubezpieczenie comprehensive czyli full opcje. :tak:
teraz tylko znaleźc autko,zadzwonic do nich i podac im nr.rejestracyjny i już mamy ubezpieczenie.
Aha....jeśli robicie sobie wycenę w necie,wydrukujcie sobie i pokażcie w oddziale,że można taniej.:tak:

witam,
moje dziecko śpi od 12:szok::szok::szok:
oj chyba sie budzi

anineczka- my na poczatku tez placilismy duzo ,ale axa to chyba jedno z drozszych, wiec sprobuj w hibernian lub 123:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczynki mam do was pytanko,zwlaszca te ktore kupowaly bilety dla rodzinki w pl,np mamy.Tak dawno nie rezerwowalam biletow ze sie pogubilam.
Chodzi mi o karte pokladowa.Kiedy ta karte dostalyscie?Odrazu mozna ja wydrukowac czy doperio na kilka dni przed odlotem? No i przeslalyscie ja rodzince poczta czy jak? Ja musze zarezerwowac mamuie bilet na czerwiec i nie wiem co bedzie z ta karta.No bo kiedys to tylko wystarczyl jej nimer reerwacji a teraz musi miec karte?

Gastone kartę można wydrukować na 15 dni przed odlotem najwcześniej. Mam może ją sama wydrukować, tylko musi znać adres e-mail osoby kupującej i numer rezerwacji. Możesz też jej wysłać, ale musisz mieć pewność, że dojdzie.

reklama
a jako pierwszy kierowca z provisional i mąż jako drugi kierowca z full driving zapłacimy za auto 1,2 pojemości,rocznik 99 1167 e za 9 miesięcy :sorry: (...) cene 1167e.Z tym,że to jest ubezpieczenie comprehensive czyli full opcje. :tak:
Moim zdaniem to bardzo dobra cena:tak: Mój O. jest przykładem, że od dwóch lat nigdzie nie zaproponowali mu taniej niż w Axie, a oni niby tacy najdrożsi:-p:-D
Nam się właśnie pod koniec marca kończy drugi rok ubezpieczenia i ciekawi jesteśmy ile teraz będziemy płacić i jakie zniżki dostaniemy, bo po pierwszym roku dostaliśmy 30%:-)U nas to i tak wysokie kwoty wychodzą, ale to ze względu na młody wiek i krótką ilość lat posiadania prawka:sorry:
Powodzenia w szukaniu auta:tak: Gdzieś widziałam Clio za 1200e:tak:

Gastone
tak jak napisała asienka:tak:
Jak dokonać odprawy online?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry