reklama

Mamy z Irlandii!!

W pierwszym wagonie olbrzymie słonie.
Dalej żyrafy... lisy... niedźwiedzie...
Na samym końcu pyszny tort jedzie...
Zające z miną uśmiechniętą wołają:
"Dziś jest Twoje święto..."
Jadą do Ciebie życzenia... jadą...

Wszystkiego najlepszego dla Szymonka z okazji 1 urodzinek!!!

Witam wszystkich
Ja wlasnie pije kawke u nas Olivier tez ma wolne caly tydzien w pzredszkolu dostalismy kartke od pani a Igor ma tylko 2 dni dziwne nie wiem dlaczego bo obok w miejscowosci maja caly tydzien.

Cos sie zachmurzylo wiec pewnie bedzie padac a mielismy isc na spacerek,Nadia goraczki juz nie ma ale katarek ma dalej i zaczela kaszlec.

Ide teraz sparzatac ,napizse cos pozniej.

Witam nowa przyszla mamusie:happy:

Zycze wszystkimmilego dnia:-)

reklama
Anineczko-od sprzedawcy praktycznie nic nie potrzebujesz.Podpisujecie oboje tylko "książeczkę"samochodu i on ją wysyła(chyba,że wzbudzicie jego zaufanie i Wam powierzy do wysłania).Nie ma żadnych umów:eek:.A jeżeli ma tax ważny Wy nie płacicie(dopiero jak się skończy-rzecz oczywista)...Jedyne co zaraz po kupnie autka musicie zrobić to ubezpieczyć:tak:

Ciao dziewczynki!

Ale mam dzis dobry dzien!! Mimo tego, ze wygladam upiornie! Dostalam @ i tak mnie wysypalo na obliczu, ze nawet gruba maska make-upowa nie pomaga....naprawde jak 16-latka!!:szok: Ale jak mowie nawet to nie psuje mojego dobrego humoru dzisiaj!! Od rana wybawiam sie z moim synciem na macie, smiejemy sie jakbysmy w tym samym wieku conajmniej byli...:sorry:

Jak sie obudzi idziemy na spacer. Musze zajrzec do B&Q i zobaczyc iel kosztuje trawa w rolkach:tak: Bo w sumie to lepiej byloby taka polozyc i nie czekac az wyrosnie, tylko od razu ladnie bedzie:-)
Ponadto mam dzis ochote na zupe wiec musze cos kupic. Swieto lasu, ze wogole cos mi sie chce jesc.....Mam ostatnio jakies problemy z apetytem. Zjadam mniejwiecej jedna kanapke dziennie i jedna kawe i jedna herbate....wiecej nie moge w siebie wcisnac, a ubrania z mojej szafy zaczynaja na mnie okropnie wisiec....:-( Nie wiem od czego to....:confused2:

No nic to...
No to co z tym spotkaniem...? Organizuje sie jakies?
Mamo Ady i Fasolki- a mnie kiedy odwiedzisz?
Andzulina- jejku jak ja cie przepraszam za wczoraj...Glupia pala ze mnie, ze telefonu nie slucham! Byli u nas znajomi na drinku no i telefon wogole gdzies lezal w innym pokoju a ja nawet nie zagladalam. Przepraszam Cie najmocniej....:-(

Witam nowa Mame!!!

AAAA no i najwazniejsze!!! Szymciu!!! Wszystkiego cudownego i kolorowego z okazji szacownych 1-wszych urodzinek!!!
No i na razie to chyba wszystko!
Milego dia dziewczynki!!

Lubiczanko a jakaś historia auta czy książka serwisowa,dają?Sprawdzaliście auto na policji czy nie kradzione?
No i jak długo trwa ubezpieczenie auta? Słyszałam,że zanim przyjdzie dysk to wydają zaświadczenie,że auto ubezpieczone? Można na nim jeździc?

andzulina i lubiczanka -dzieki za przepisy:tak:ja tam tylko zapytalam a ze umiescilyscie tutaj to bedzie na Was:-D:-D:-DSprytnie wybrnelam,co? ;-);-):-)

Szymonku Sto Lat

Madbebe
mam pytanie.Z racji,że pracujesz tam gdzie pracujesz mogłabyś coś powiedziec na renault Clio? Ale to nowsze (nie najnowsze) to z roku np.1999?
aha no i jak się rozwiązała sprawa z tym mandatem i tym gościem u Was od auta?

No i powiedzcie mi dziewczynki (te co mają auta) jak to się załatwia kupno auta?
Co muszę miec od sprzedawcy?Jakąś umowę kupna-sprzedaży? Jak z taxem jeśli jest jeszcze aktualny?
Poradźcie bo ja nigdy auta nie kupowałam,a mój M też się mało co orientuje :sorry:
Ja Renault nie polecam:no:Chociaz ponoc te Clio najgorsze nie jest..(zdaniem mechanikow)Tylko ze ta cliowka to ciaaaasna, poza tym w wiekszym bylabys bezpieczniejsza:tak:
Sprawa z tamtym gosciem w sumie nie wiem jak sie rozwiazala.Stanelo na tym,ze A.udalo sie do niego dodzwonic (jak sie okazalo mial gdzies nr jego kolegi Polaka,ktory sie z nami kontaktowal w imieniu tamtego przed zakupem),po tygodniu wyrwac jego dane z adresem. Obiecal wyslac siano na mandaty,ale na obiecankach sie skonczylo. Tak wiec z biura,gdzie sie placi tax A. po wyjasnieniu sprawy dostal jakas forme do wypelnienia,ze auto sprzedal wtedy i wtedy.Byl to podbic u solicitira jakiegos specjalistycznego i wyslal do Shannon razem z pismem wyjasniajacym i prosba aby te mandaty wyslali na nazwisko i adres tamtego (bo dostalismy dwa). Jak dotad cisza:rofl2:
podpisuje sie pod lubiczanka:tak:dodam tylko ze jak juz dostaniecie z shannon log book'a na Wasze nazwisko (dowod rejestracyjny auta),automatycznie przed wygasnieciem taxu bedziecie dostawali poczta forme na zakup kolejnego w urzedzie badz tez online:tak:No i NCT (przeglad) wazne musi byc oprocz ubezpieczenia - 3dyski lacznie:tak:
edit: ja nie slyszalam o takowym zaswiadczeniu.Nie pamietam tez ile czekalismy na ubezpieczenie,ale raczej niedlugo.
Nie przyszlo nam nigdy do glowy zeby auto sprawdzic na gardzie,w sumie wlasciciele nie wzbudzali podejrzen:no:;-)
Nie kazdy tez serwisuje auto w serwisie autoryzowanym (pieniadze wyrzucone w bloto-godzina pracy mechanika to 69euro) = brak wpisow w ksiazce serwisowej.

Ostatnia edycja:
Madbebe dzięki.
Wiem,że Renault nie polecasz ;-):-D ale dzięki.
No właśnie chcę małe bo to moje pierwsze i przerażają mnie auta duże (wiem,wiem,że w większym jestem bezpieczniejsza) ale ze mnie mały krasnal i musiałabym stos poduszek pod pupę wrzucic.Po za tym mały silnik,małe koszty :sorry: No i po 3 mam fundusz tylko 1000e a to już bardzooooo zawęża moje poszukiwania :confused2::eek:

Lubiczanko a jakaś historia auta czy książka serwisowa,dają?Sprawdzaliście auto na policji czy nie kradzione?
No i jak długo trwa ubezpieczenie auta? Słyszałam,że zanim przyjdzie dysk to wydają zaświadczenie,że auto ubezpieczone? Można na nim jeździc?

ja takowego zaswiadczenia nie dostalam bo ubezpieczalam telefonicznie ale to prawda ubezpieczenie jest wazne od dnia zakupu i nawet jak cie zatrzymaja to wystaczy powiedziec ze masz ale jeszcze dysk nie przysedl i najwyzej kaza doniesc:tak:

reklama
misia - nic się nie stało;-)
madbebe - ty spryciaro :laugh2:
chciałam wyjść na spacer, a tu się rozpadało:-( w sumie to leje, a nie pada:szok: a muszę iść na jakieś zakupy, bo A zażyczył sobie barszczyk;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry