reklama

Mamy z Irlandii!!

Ja sie witam i uiekam nadrabiac zaleglosci puki maly drzemie.
Dolaczam siedo zyczen dla Szymonka:-)
Milego dzionka

A no i oczywiscie mam pytanko, czy te 250euro na dzidzie kwartalnie to sie automatyczniedostae czy trzeba gdzies cos zlozyc? Z gory dziekuje za odp:-)

reklama
Ja sie witam i uiekam nadrabiac zaleglosci puki maly drzemie.
Dolaczam siedo zyczen dla Szymonka:-)
Milego dzionka

A no i oczywiscie mam pytanko, czy te 250euro na dzidzie kwartalnie to sie automatyczniedostae czy trzeba gdzies cos zlozyc? Z gory dziekuje za odp:-)
Jeśli pytasz o Early Child Supplement,to niestety Cię rozczaruję,ale już nie ma tego dodatku od stycznia tego roku:no:Teraz na dzieciaczka dostajesz tylko Child Benefit-150 Euro:tak:

witam Dziewczynki:-) ruch tu dzisiaj taki, że szok :szok:
ewelcia - wszystkiego najlepszego dla Szymusia:-) dużo zdrówka i uśmiechu na buźce:tak:
pauletta - a co się dzieje? hormony?:szok:
Macie moze jakis sprawdzony przepis na ciasto do pizzy?Poszukuje dosc grubego,bo zawsze robiłam na cienkim..
ja mam sprawdzony - na grubym cieście;-)
2 jajka, 0.5kg mąki, szczypta soli i cukru, 5-10dkg drożdży, ok 1 szklanki mleka (lekko ciepłe), 2 łyżki oleju.
mąka+jajka+sól+trochę cukru wszystko wymieszać w misce
drożdże+cukier wymieszać i dodać do mleka. potem wlać do ciasta i ugnieść. na samym końcu olej. od razu na blachę, podpiec trochę i wtedy dorzucić składniki na górę:tak: mam nadzieję, że Adminki nas nie będą upominać za przepis na tym wątku:sorry:

Andziulina to o ktorej spacerek:-)
gdzieś tak może ok 13? mam dodatkowe dziecko pod opieką, ale zostawię je w domu i wyjdę z małym na godzinkę;-)

Czesc Dziewczyny! To moje pierwsze kroki na forum... Jestem w 11 tygodniu ciazy (pierwszej), mieszkam w Cork i wlasnie probuje sie polapac w tym co mi przysluguje, gdzie po co i jak... Ehhh, nie jest latwo. Pomozecie?

Jolu-już nie ma tych pieniędzy-za to są darmowe przedszkola:confused2:chyba się nie mylę....
Madbebe-mam fantastyczny przepis na ciacho do pizzy...zaraz poszukam i postaram się napisać-ok szybki i prosty-a przedewszystkim pycha-3szklanki mąki.2,3 łyżki oleju pół łyżeczki soli i cukru,5dkg drożdży szklanka letniej wody.Mąkę wymieszać z olejem,cukrem,solą i drożdż.dodać wodę rozrabiać10 min.wyłożyć na blachę posypaną mąką i dajesz co lubisz-nie musisz czekać aż wyrośnie.Polecam
Ewelciu-moc najserdeczniejszych i najsłodszych życzeń z okazji 1EGO ROCZKU na tym świecie Szymusia
Tichonek-to chociaż spacerek zaliczyłaś;-)Ale ja też bym się wściekła:angry:

Ostatnia edycja:
Szymonku Sto Lat

Witam.
Wywiesiłam pościel na dwór by się przewietrzyła,ale to już nie aktualne bo właśnie po nią leciałam bo kropi :confused2:

Madbebe
mam pytanie.Z racji,że pracujesz tam gdzie pracujesz mogłabyś coś powiedziec na renault Clio? Ale to nowsze (nie najnowsze) to z roku np.1999?
aha no i jak się rozwiązała sprawa z tym mandatem i tym gościem u Was od auta?

No i powiedzcie mi dziewczynki (te co mają auta) jak to się załatwia kupno auta?
Co muszę miec od sprzedawcy?Jakąś umowę kupna-sprzedaży? Jak z taxem jeśli jest jeszcze aktualny?
Poradźcie bo ja nigdy auta nie kupowałam,a mój M też się mało co orientuje :sorry:

Tichonku no nic by ich nie zbawiło gdyby dali jakieś ogłoszenie.My dostawaliśmy kartki :confused2:
I to aż cały tydzień macie wolny? My tylko 2 dni :sorry:

1st peanut radzisz sobie całkiem nieźle.Witaj.

Ostatnia edycja:
Witam Panie

Wszystkiego najpiekniejszego dla Szymusia z okazji jego cudownych pierwszych urodzinek

U nas pogoda pod zdechlym psem:eek: Tak mi sie chce wiosny:zawstydzona/y:
Noc za nami dosyc kiepska ale to nie przeszkodzilo mi... zlozyc wizyte Anineczce:-D Jeszcze troche i juz Was wszystkie osobiscie poznam:-) Nie wazne, ze polowa z Was w moich snach wyglada zupelnie inaczej niz faktycznie (przynajmniej inaczej niz na zdjeciach na NK)...:-D
Zaraz idziemy z Ada do lekarza. Mam nadzieje, ze niczego zlego nie wyslucha...
Ide sie troche ogarnac, zeby mnie z gabinetu nie wyprosili:szok::-D

To do pozniej

reklama
Mamo ady jak to przeczytałam to już zgłupiałam :eek::laugh2:
W pierwszym momencie zaczęłam się zastanawiac czy to ja wczoraj gościłam Joannn u siebie czy Ciebie :szok::-D
Ale jak napisałaś o nocce to już wsio wiem.
No i jak? Pewnie sympatycznie było :sorry:;-):-D
Szkoda,że 20 lutego znowu będziemy mieli maraton po Galway i Tuam to skonfrontowalibyśmy mój wygląd ze snów,ale no cholibcia chyba nie damy rady :-(

1st peanut będę upierdliwa i chciałabym by to pytanie było zadane w odpowiednim dziale :sorry:
O o o tutaj: https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-irlandii-f142/sprawy-socjalne-i-urzedowe-w-irlandii-12307/
Tam możesz uzyskac więcej odpowiedzi bo i może dziewczynki z Limeric coś wiedzą :tak:
Tam też przeniosę twoje pytani i odpowiem na nie ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry