reklama

Mamy z Irlandii!!

Hejka!
Ale szalejecie mamuski!
Tyle piszecie ze szok.....
Mlody zrobil mi super niespodzianke i spal dzis do 8:35:tak::tak::-)
Budzil sie w nocy 2 razy ,raz o 22 na picie i o 5 na mleko.
Lece mu robic obiad bo juz przed 13....
Wpadne pzniej

reklama
Hallo dziewczynki!

Ja Was oststnio ledwie nadrabiam nie mówiąc juz o pisaniu.
Mały strasznie dokazywal przez opststnie dni,nie chciał butelki,spać ani niccc:no:
Powiem Wam szczerze,ze juz chwilami wymiękałam,ale nikt nie mówił że będzie łatwo...
Dopiero od wczoraj jest poprawa i powoli zapomina o cycusiu:tak:

Widzę,że zauważyłyście nowy suwaczek Tichonka:-D:-Dale ja i tak wiedziałam pierwsza:tak:

Aaniaa mi kiedyś wrastał się duży paznokieć i wyczytalam gdzies,aby wymoczyc porządnie stopy,podważyć czymś delikatnie i włożyć kawałek wacika pod paznokiec.Robilam tak codziennie przez kilka tzgodni.Pomoglo,ale ja nie mialam az tak jak ty piszesz:no:Zawsze mozesz sprobowac...

Powoli nadrabiam :confused2:

Tichonku gratuluję :-D:-D
No to teraz razem odliczamy do magicznej nocy :laugh2::laugh2::laugh2:

Mamo ady syropki na kaszel podaje się do godziny 17 :sorry:
Współczuję strasznie :-(
A jak teraz się miewa Ada?

Idę dalej nadrabiac :confused2::-D

Aha madbebe mąż gadał z tym gościem i po rozmowie z nim z kolegą mechanikiem z Galway i ponoc nie jest tak źle :eek:
Coś mówił,że 14 lat pracował jako inżynier przy autach i założył jakieś specjalne opony,felgi czy cóś.Nie znam się,ale napiszę jak M wróci z pracy :tak:

Tichonku - to bardzo się cieszę:-D teraz tylko będziemy trzymać kciuki i czekać na niusy:-)
Lubiczanka - jeżeli jesteś na JA lub JB, to co tydzień musisz się zgłaszać na pocztę po kaskę i chyba raz w m-cu na podpis do socjala. kiedyś można było wysłać kogoś podobnego do ciebie na pocztę, żeby odebrał i nie było większych problemów... ale gdzieś od roku czasu wprowadzili nakaz dla pracowników poczty o dodatkowe sprawdzanie tożsamości bezrobotnego:eek: i pani może poprosić o twój dowód, paszport itp, może zapytać się o datę urodzenia itp. takie pytania z zaskoczenia. sprawdzają też podpisy... podejrzewam, że dużo było ludzi, którzy dostawali socjal i siedzieli w PL, a tutaj ktoś za nich odbierał i wpłacał na konto:eek: więc siłą rzeczy musisz być cały czas w IRL, bo jeżeli nie odbierzesz kasy z poczty, to wstrzymają ci i musisz iść do socjala i tłumaczyć się, dlaczego nie odebralaś.. i dlatego masz prawo do 14 dni "urlopu" płatnego. możesz chyba też iść na bezpłatny... ale nigdy z tego nie korzystałam, więc nie wiem...:sorry: bo JB i JB jest dla osób "poszukujących pracy"...
Mamo Ady - dużo zdrówka dla Adulinki
Aaniaa - zbiorę się i przyjdę, jak tylko moje dziecię wstanie....;-)

Andzulina-dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedz-tak się coś domyślalam,że o podpisy chodzi:sorry:
Didi-jak masz pączki to do mnie walcie;-):-DJa właściwie padam na...twarz-one mogłyby mnie postawić na nogi:-)...Może się wysilę i coś sama zorganizuję....:-p
Dyta-dzielnie się trzymasz-i nie poddawaj się:tak:
Moje 3D śpi-sukces...rozwaleni na fotelu,kanapie,wózku...jak ciiiicho:sorry:.A na zewnątrz facio mi zmienia szybę w aucie-nawet go nie zaproszę na kawkę(mam w zwyczaju zawsze proponować),bo taki mam domowy szpital,że lepiej nieeee:eek:

Hello pszczolki moje kochane...
Od czego by tu ,,,
oczywiscie od Tichonka - to wielkie suwaczysko od razu rzucilo mnie sie w oczy :D i bardzie sie ciesze Twoim szczesciem, i dobrze ze malzonek dojrzal sam o do decyzji o dzidzi, brawooo :):-):-)
Mamo Ady - tak jak mowia laseczki - syrop na kaszel najpozniej do 16-17 godziny, bo on ma dzialanie pobudzajace (czasem studenci hektolitry jego wypijaja przed egzaminami zeby mogli sie dluzej uczyc)
Andzulina - przy JB dluzszy urlop jest mozliwy - ja podczas odbierania zasilku bylam na 4 tyg w Polsce - zglosilam odpowiednio wczesniej, i po prostu za 2 tyg zaplacili, a za drugie 2 nie. I tyle :D
Dyta - wytrwalosci zycze, u mnie Olcia juz chyba nawet nie pamieta o cycuchu.. ladnie spi, i pije mleko z butli :)

Ja tezjakos nadrobic nie moge..Dzis moje dziecko dalo pospac do 11.30 mialam labe.Przeziebiony oczywiscie jak wiekszosc dzieciaczkow,cagle smary m wycieram.Ja gotowalam juz dwudaniowy obiadek mniam,bitki dzis smakowite i zupka pomidorowaowa.moze jak dobrz pojdzie to jeszcze serniczek upieke.Narazie odpoczywam bo jak stara babulenka musze przy tej dwojaczej ciazy hihi Zreszta zalecenie meza.No ale jeszcze przece mna odkurzanie..
No to uciekma pomarudzilam troche i papa

Tichonek super wiesci.4 miesiace zleca az bedziesz w szoku.Ty zafasolkujesz a ja bede moze juz miala swoje skarbenki na swiecie.

A u nas noc... O zgrozo:szok::szok:
Polozylismy Ade spac przed 8. a zasnela przed 10.!!!
Ten syrop na kaszel chyba tak jakos pobudzajaco zadzialal, bo wg. naszych obliczen powinna byc padnieta...
Jak wreszcie zasnela, to po trzech godz. dostala ataku kaszlu i znowu jej temp. podskoczyla i juz byla pobudka i jakby koniec spania:eek: Pozniej jeszcze wielki paw w nasza posciel, moja pidzame, Ady pidzame, mycie, przebieranko i takie tam...
Po 1,5 godz. zasnela. Spala z 30 min. znowu dostala ataku kaszlu i znowu paw...:eek::szok:
Po kolejnym przebieraniu spala juz prawie do 8. w miare spokojnie.
I chyba nie musze pisac, ze jestem spiaca i zmeczona...

No to niewesoła nocka, nie zazdroszczę:no:.

Wróciłyśmy ze spacerku, Ania zjadła. Niedługo znowu pójdzie spać, a ja wtedy skończę prasowanie. Zupka jest, więc nudy. Trzeba coś twórczego porobić. Hmmm:unsure:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry