reklama

Mamy z Irlandii!!

Ja tylko na chwilke... mam do was pytanie...
Czy znacie jakies domowe sposoby na wrastajace paznokcie u nog??? To co mi sie zrobilo to jest jakas masakra. Juz chyba z 2 tygodnie walcze z jednym paznokciem bo mi sie wrosl ale od 5 dni jest ropa, leci krew, opuchniety caly a wczoraj przez przypadek 3 razy sie w niego uderzylam i zaczela sie prawdziwa masakra. Taki bol, nie moge chodzic wogole na ta noge... jak chodze to jak kapec dotknie ta noge to mi oczy z orbit wywala z bolu. Juz nie wiem co mam robic. Skarpetki jak dzisiaj zakladalam to sie poplakalam. Wiem, ze z takim czyms powinno sie isc do lekarza ale najpierw chce sprubowac jakis innych sposobow. Juz gdzies przeczyltalam o moczeniu w wodzie z soda oczyszczona i juz dzisiaj to zrobie ale moze znacie jeszcze inne jakies sposoby..
Andziulina zapraszam na herbatke, spacerek odpada bo nie dam rady z tym palcem...

reklama
Witam.

Madbebe a to mi ćwieka wbiłaś :confused2:
No popytam męża co z tym zrobic,niech się dowiaduje co z tymi alusami.
To jest auto jego syna,który teraz w Anglii siedzi i nie wiem ile jeździł.
Ale chyba zawieszenie musi miec ok,bo nct przeszedł miesiąc temu :eek:
No nic,dzięki wielkie za bezcenne rady :tak::tak:

Tichonku no miało byc do 1000 :zawstydzona/y:
Facet spuścił 2 stówki tak więc zdecydowaliśmy się.

Cholibka szkoda,że wszyscy znajomi mechanicy zostali w Galway :confused2::-(

dobra,wpadnę później bo prasowania to mam taką stertę,że już mi z pralni :eek: wychodzi :szok:

:tak::tak::tak:Tak,powiedział mi w weekend,że podjął decyzję:-)Bardzo mnie kocha i chce drugiego dzieciaczka:laugh2:Oczywiście się poryczałam jak głupia:sorry:Postanowiliśmy,że zaczynamy działania około wakacji,bo być może na Boże Narodzenie do Polski skoczymy więc jeśli udałoby się już fasolkę zasiać nie będzie za późno na podróż dla mnie (nas) a przy okazji moglibyśmy z Polski parę rzeczy sobie wysłać(mam dużo ubranek po Radku:tak:i może wózio wybrać:-))Decyzja podjęta,a jak to wyjdzie w praniu to się zobaczy;-)A taka jestem szczęśliwa jakbym już w ciąży była:tak::tak::tak::rofl2:I znów mi się ryczeć chce:sorry:

Gratulacje w takim razie:-):-):-), miałam rano o suwaczek zapytać i zapomniałam.

Ania ładnie się bawiła a potem godzinę spała, prawie wszystko poprasowałam, zaraz obiadek będę robić. Chatka ogarnięta

Czy znacie jakies domowe sposoby na wrastajace paznokcie u nog??? To co mi sie zrobilo to jest jakas masakra. Juz chyba z 2 tygodnie walcze z jednym paznokciem bo mi sie wrosl ale od 5 dni jest ropa, leci krew, opuchniety caly a wczoraj przez przypadek 3 razy sie w niego uderzylam i zaczela sie prawdziwa masakra. Taki bol, nie moge chodzic wogole na ta noge... jak chodze to jak kapec dotknie ta noge to mi oczy z orbit wywala z bolu. Juz nie wiem co mam robic. Skarpetki jak dzisiaj zakladalam to sie poplakalam. Wiem, ze z takim czyms powinno sie isc do lekarza ale najpierw chce sprubowac jakis innych sposobow. Juz gdzies przeczyltalam o moczeniu w wodzie z soda oczyszczona i juz dzisiaj to zrobie ale moze znacie jeszcze inne jakies sposoby..
Andziulina zapraszam na herbatke, spacerek odpada bo nie dam rady z tym palcem...

wspolczuje bolu..jedyne co mi przychodzi do glowy to moczenie w szarym mydle ..jak nie masz moge dac polowe bo gdies mam kostke z Pl.. no i 2 to oblozyc liscm kapusty.najpierw je stlucz walkiem aby zaczely puszczac sok i na palucha i zawin...powinno wyciagnac opuchlizne..
no i najgorsze ale musisz to zrobic pzbyc sie ropy trzeba wycisnac ja ja wiem ze boli jak jasna dupa..ale trzeba bo to stan zapalny i juz powinnac mascia z antybiotykiem smarowac..hmm..a ja chyba mam taka co Albertowi smarowalam reke po oparzeniu aby zakazenie nie weszlo ..poszukam jej . no i mam spirytus aby odkazic..kochana to brzmi jak horror..ale to konieczne.

ropa to paskudztwo i moze dojsc do kosci a to juz niedobrze

przypomnialo mi sie i mam masc ichtiolowa ona tez wyciaga opuchlizne

Ostatnia edycja:
wspolczuje bolu..jedyne co mi przychodzi do glowy to moczenie w szarym mydle ..jak nie masz moge dac polowe bo gdies mam kostke z Pl.. no i 2 to oblozyc liscm kapusty.najpierw je stlucz walkiem aby zaczely puszczac sok i na palucha i zawin...powinno wyciagnac opuchlizne..
no i najgorsze ale musisz to zrobic pzbyc sie ropy trzeba wycisnac ja ja wiem ze boli jak jasna dupa..ale trzeba bo to stan zapalny i juz powinnac mascia z antybiotykiem smarowac..hmm..a ja chyba mam taka co Albertowi smarowalam reke po oparzeniu aby zakazenie nie weszlo ..poszukam jej . no i mam spirytus aby odkazic..kochana to brzmi jak horror..ale to konieczne.

ropa to paskudztwo i moze dojsc do kosci a to juz niedobrze

Szare mydlo mam, a na masc czekam (dzisiaj przyjezdza kolega z Pl i ma mi przywiezc... czy przywiezie to zobaczymy) a to z ta kapusta musze zrobic:tak: dzieki za pomysl... robilam tak z piersiami jak zaczynalam karmic i pomagalo.
Az sie boje:-(:zawstydzona/y::no::wściekła/y:

kup sobie masc Flamazin..ona przyspiesza gojenie ..ale nie pamietam czy jest na recepte czy nie ..ale jest swietna

zmykam po Ala do przedszkola

Kamcia-właśnie ponoć 123 jest najtańszy w irl(mój szef dla mnie porównywał jak sie dowiedział ile płacę)
Aaniu-nie zazdroszczę bólu:eek:
Tichonek-pewnie ptaszki Ci teraz w brzusiu ze szczęścia świergolą:-)
Anineczko-fajnie,że Wam się udało stargować:tak:
Andzulina-hmmmm-jak to masz prawo do płatnego urlopu?Jak jesteś na JA bądz JB to od czego ma być urlop?Niestety ja nie w temacie(choć może się okazać,że do pracy nie wrócę i będę musiała się dowiadywać).
Dadziunia mi śpi na fotelu:sorry:Dawid z kompresem przy uchu "umiera"przed tv...ach-co za dzień.W dodatku Daniel ni w ząb spać nie chce:crazy:

Dziś widziałam swoje autko tra la la la :-D
No to byc moze ono będzie moje,jak tylko zapłacimy w czwartek :-p
Renault Clio 1.2 RN 1999 for sale in Longford: €1,395 - DoneDeal.ie
Anineczko, swietne wiesci :-)
Alez to twoje autko ma kapcie:szok: Z takimi to sie mozna pobujac po miescie:-D Tylko nie zapomnij o "zimnych lokciach" i glosnym "unce unce":-D:-D:-D

:tak::tak::tak:Tak,powiedział mi w weekend,że podjął decyzję:-)Bardzo mnie kocha i chce drugiego dzieciaczka:laugh2:Oczywiście się poryczałam jak głupia:sorry:Postanowiliśmy,że zaczynamy działania około wakacji,bo być może na Boże Narodzenie do Polski skoczymy więc jeśli udałoby się już fasolkę zasiać nie będzie za późno na podróż dla mnie (nas) a przy okazji moglibyśmy z Polski parę rzeczy sobie wysłać(mam dużo ubranek po Radku:tak:i może wózio wybrać:-))Decyzja podjęta,a jak to wyjdzie w praniu to się zobaczy;-)A taka jestem szczęśliwa jakbym już w ciąży była:tak::tak::tak::rofl2:I znów mi się ryczeć chce:sorry:
No jak tylko zobaczylam, to chcialam w te pedy pisac, tzn. pytac:-D Ale doczytalam i juz wiem:-)
Jeszcze nie gratuluje ale powiem, ze ciesze sie razem z Toba:tak: Trzymam kciuki;-)

A u nas noc... O zgrozo:szok::szok:
Polozylismy Ade spac przed 8. a zasnela przed 10.!!!
Ten syrop na kaszel chyba tak jakos pobudzajaco zadzialal, bo wg. naszych obliczen powinna byc padnieta...
Jak wreszcie zasnela, to po trzech godz. dostala ataku kaszlu i znowu jej temp. podskoczyla i juz byla pobudka i jakby koniec spania:eek: Pozniej jeszcze wielki paw w nasza posciel, moja pidzame, Ady pidzame, mycie, przebieranko i takie tam...
Po 1,5 godz. zasnela. Spala z 30 min. znowu dostala ataku kaszlu i znowu paw...:eek::szok:
Po kolejnym przebieraniu spala juz prawie do 8. w miare spokojnie.
I chyba nie musze pisac, ze jestem spiaca i zmeczona...

No dobra, dziewczynki.
Ja uciekam zajac sie czyms tworczym a pozniej sie odezwe

suuuuper! Gratuluje raz jeszcze! Tylko teraz relax bo wiesz jak to jest jak sie chce zajsc,a wychodzi odwrotnie :tak:;-)

O qrcze.U nas mama ma wrastajacy,ciotka,wujaszek,babcia miala.Jakos tak rodzinnie:no:Oni wszysscy chodzili na zabiegi z tymi paznokciami.Mama zawsze moczy stopy i sam jakos wycina,ale jej jeszcze az tak nie wrastaja:szok:Sposobow nie znam ale nie wiem czy nie bedziesz musiala zrobic zabiegu:sorry:

Witam.

Madbebe a to mi ćwieka wbiłaś :confused2:
No popytam męża co z tym zrobic,niech się dowiaduje co z tymi alusami.
To jest auto jego syna,który teraz w Anglii siedzi i nie wiem ile jeździł.
Ale chyba zawieszenie musi miec ok,bo nct przeszedł miesiąc temu :eek:
No nic,dzięki wielkie za bezcenne rady :tak::tak:

Tichonku no miało byc do 1000 :zawstydzona/y:
Facet spuścił 2 stówki tak więc zdecydowaliśmy się.

Cholibka szkoda,że wszyscy znajomi mechanicy zostali w Galway :confused2::-(

dobra,wpadnę później bo prasowania to mam taką stertę,że już mi z pralni :eek: wychodzi :szok:
ja tez musze sie w koncu za prasowanie wziac:wściekła/y:
Skoro tak, to pewnie zle nie jest. Moze niedawno zapedzil te kapcie ;-) A popros o wydruk z NCT,moze maja. Tam jest cale zuzycie zawieszenia:tak:
Ale i tak radze Ci zakupic mniejsze alusy (albo same felgi-taniej- jesli Ci to nie robi roznicy) jak juz autko nabedziesz :tak: Moj brat pracuje na oponach w Galway; gdybys byla stad moglabym zagadac, moze cos by Ci wykombinowal uzywanego po korzystnej cenie...
Nie za ma co!;-)Polecam sie na przyszlosc :-D;-)

reklama
Hejka
Super suwaczek Tichonku - zanim doczytałam do końca zastanawiałam się właśnie dlaczego za 4 miechy..no ale już wszystko jasne :-)
Anineczka - pewnie ze możesz, tylko jak będziesz drugim kierowca nie będą Ci sie liczyć lata do zniżek. Wszystko będzie na Twojego męża:-(.
No to rzeczywiście kiepska wiadomość..w moim przypadku dla m. :sorry: Trochę bezsensu bo skoro jest dopisany to wiadomo, że jeździ czyli powinny być zniżki - jak w PL..a tu takie buty :crazy:
(...)
A u nas noc... O zgrozo:szok::szok:
Polozylismy Ade spac przed 8. a zasnela przed 10.!!!
Ten syrop na kaszel chyba tak jakos pobudzajaco zadzialal, bo wg. naszych obliczen powinna byc padnieta...
Jak wreszcie zasnela, to po trzech godz. dostala ataku kaszlu i znowu jej temp. podskoczyla i juz byla pobudka i jakby koniec spania:eek: Pozniej jeszcze wielki paw w nasza posciel, moja pidzame, Ady pidzame, mycie, przebieranko i takie tam...
Po 1,5 godz. zasnela. Spala z 30 min. znowu dostala ataku kaszlu i znowu paw...:eek::szok:
Po kolejnym przebieraniu spala juz prawie do 8. w miare spokojnie.
I chyba nie musze pisac, ze jestem spiaca i zmeczona...

No dobra, dziewczynki.
Ja uciekam zajac sie czyms tworczym a pozniej sie odezwe
Z tego co zrozumiałam dałaś jej syrop na kaszel na noc? Jeśli tak to dziś podaj zdecydowanie wcześniej bo takich syropów nie podaje się na noc by człowiek mógł spokojnie spać a nie kaszleć..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry