Marianeczka spokojnie ale cholera wymyslcie jakis drugi dokument bo nic tu nie załatwicie z jednym
przykro mi ale mimo tego co piszą na stronie, w urzedzie zarządali dwóch dokumentów, tak samo jest w banku i wszedzie indziej - dwa dokumenty to koniecznosc !!
a na poczatek moze nie wynajmujcie domku za 700, stawka nie jest oszałamiająca ale to nie tragedia, spokojnie dacie rade, pomyslcie jednak o jakims tanszym mieszkanku bo do tych 700 dochodzą jeszcze rachunki
mam nadzieje ze wam sie uda, ze wszystko bedzie ok
i radze by małżonek ściągnął was jak najszybciej bo tu coraz goręcej i w kazdej chwili mogą zablokowac wydawanie PPSów a bez tego do pracy nei pójdziesz
tak w ogóle to chcą wprowadzic zezwolenia na prace bo za duzo ludzi przyjechało i wypierają Irlandczyków z rynku pracy, tania siła robocza, bo za tą samą posade jakikolwiek irlandczyk wziąłby dwa razy tyle co twój maż
takie niestety sa realia
anineczka chcesz powiedziec ze czekałas tylko tydzien na list ze szpitala?? jestem w szoku bo wszedzie gdzie nie czytam czy pytam to trwa to 4-6 tygodni dlatego jestem załamana takim czekaniem