reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam!
Lubiczanko ale chatka wypas:szok::tak:
Moze i my sie zalapiemy na ta parapetowke:-Dtylko czy sie zmiescimy?
No chyba ze zakupisz ten duzy telebim i wystawisz przed domi i tam zasiadziemy:-D;-)
Tichonku ale slodziak z Twojego Radka
Ania nie denerwuj sie zlosc pieknosci szkodzi.....a tak poza tym to strasznie trzeba uwazac na rodakow,nie mowie ze wszyscy sa tacy sami ale znajda sie jakies nie dobitki.
Moze zrob tak jak pisala Lubiczanka najedz im na chate i bedziesz wiedziala o co kaman no i moze wyhaczysz cos cennego;-)
Asienka moj Szym tez nie zasypia od razu po kapieli i po butli...odkladam go do lozeczka gasze lampke a on sie tlucze i gada a ja go smeram po glowce.
Jak mu sie juz znudzi to zasypia-trwa to 10-15 min czasami 20min.
Sofik a Wy znow chorzy:-(
Zdrowka Wam zycze.

Cos jesczze chcialam napisac ale nie pamietam:zawstydzona/y:
Aaa Andzulina co za dietke stosowalas?
Moj Szym mi zasnal dzis w rowerku:-pjedzilismy po domu a on jakos tak glowe polozyl na tej rurce z przudu i gryzl ta oslonke ja za chwile patzre a on spi.
Zanioslam tylko go do lozeczka i kima juz godzinke:tak:.

ello
u mnie zima:sorry: normalnie snieg znowu spadl:no: aja wiosny wygladam:-D
Dziewczynki czy ktoras z was leci na wielkanoc do PL? Jak tak to czym bo rayanair nie ma biletow powrotnych na kwiecien, moze sie orientujecie czy beda czy nie lataja, nie wiem czy czekac na nie:sorry:
Milego dzionka

Witajcie Dziewczynki!

Ja jak zwykle tylko z pytaniem. Przepraszam.
Czy któraś z Was używa przy ewentualnej gorączce u swoich maluchów czopków? Jeśli tak to prosiłabym o nazwę - chciałabym z Polski sobie je sprowadzić.
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam wszystkie mamusie!

kemaya ja używałam Codipar lub Paracetamol -tak się nazywają.
Tylko musisz dobrac czopka do wagi dziecka.
To było chyba 10mg na 1 kg :tak::tak:

Kamcia mam pw ;-)

Nic nie powiem, ale mojego posta mi Victor zamknął:crazy: A był już taki pokaźny:sorry: Może wieczorem uda mi się go po części chociaż odtworzyć:sorry:

Najnormalniej Anulka pokazuje Wam,że dorasta...I moze dobrze,że chce się bawić(dzieci tak szybko rosną).Może po kąpieli zróbcie sobie taki czas wyciszenia-opowiadaj jej bajeczki z odgłosami(np zwierząt):sorry:
A co do szybkiego rośnięcia-właśnie przeglądałam zdjecia
kiedy moje najmłodsze dziecię było maleństwem.....:confused2:

Staramy się, że to był taki czas. A że mi dziecko dorasta to wiem, tak sobie myślę, że jakby umiała mówić to wiele ciekawych rzeczy by powiedziała:-D:-D:-D

ello
u mnie zima:sorry: normalnie snieg znowu spadl:no: aja wiosny wygladam:-D
Dziewczynki czy ktoras z was leci na wielkanoc do PL? Jak tak to czym bo rayanair nie ma biletow powrotnych na kwiecien, moze sie orientujecie czy beda czy nie lataja, nie wiem czy czekac na nie:sorry:
Milego dzionka

Jola a może nie ma biletów??? Bo M sprawdzał np. na czerwiec i lipiec i już większość lotów zabukowana

a my już po spacerku:-) niby cieplutko, ale jak słońce zajdzie i wiatr zawieje... brrrr...
Lubiczanka, Ewlecia - moja dieta, to zero słodyczy i jakichkolwiek cukrów (ogólnie nie słodzę ani kawy ani herbaty), zero tłustego i smażonego, ciemne pieczywo (2 kromki na dzień), dużo owoców, i baaaardzo dużo wody:tak: no i minimum godzina szybkiego spaceru po parku... w miarę możliwości oczywiście;-)
Lubiczanka - trzymam kciuki za chatkę, abyś miała jutro klucze;-)
tak rozmawiacie o samochodach... ja mam akurat tutaj mały, więc problemów z parkowaniem nie ma:sorry: ale w PL jest większy i czasami jak mam jechać do miasta...:-( a co zrobił mój A? kiedyś była jakaś imprezka i musiałam być kierowcą - A wsadził mnie za kierownicę vana - coś w stylu forda transita - nie pamiętam, ale on był przeogromny:szok: i jechałam ponad 20 km:eek: dałam radę, ale to był ostatni raz... bo ja z metra cięta i "pedałów" prawie nie sięgałam:eek:

reklama
Kamaya-mam czopki nazywaja się poprostu-"paracetamol" na dole" farmina".Jest 10czopków dla niemowląt poniżej 1go roku zycia:sorry:.I tak jak pisała Anineczka 10mg na kilogram
Wolfia-ale masz rozbójnika w domku;-)Nie dość,że nieczęsto Ci sie zdarza pisać(za to zazwyczaj poookaznych rozmiarów posty)to musiał łapsie pchać;-):-D
Andzulinko-eeee-nie wiem czy taka bezsłodyczowa dietka by u mnie przeszła-ja jestem urodzony słodyczoholik:zawstydzona/y::laugh2:.Mam nadzieje,że jutro kluczyki bedą w naszych rasiach...Tylko problem-jak wytłumaczyc obecnemu landlordowi,że ni z gruszki ni z jabłka chcemy się wyprowadzić:sorry:
Asieńko-fakt.Często my dorośli zastanawiamy sie co po główce chodzi tym naszym szkrabom...Szkoda,że nauka tego nie bada(a moze i lepiej)
Ewelcia-damy radę:tak:I bez telebima też się obejdzie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry