reklama

Mamy z Irlandii!!

witam:-)
Lubiczanka - domek super:tak: a jaka cena:szok: zazdroszczę:sorry: mam nadzieję, że to TEN;-) a na twoje pytanie odpowiem na wątku "sprawy socjalne..." bo boję się moderatorek:sorry:
Pauletta - dużo zdrówka, nie rozłóż się na sam koniec:no:
Asieńka - twoja Ania i tak jest aniołkiem:tak: moje dziecię nie chce z wody wychodzić. zawsze odstawia nam taką histerię:-( ale potem butelka i bez problemów idzie spać:sorry:
wlazłam dzisiaj rano na wagę - no i niespodzianka - po tygodniu diety uciekło mi 3 kilo;-) więc mam motywację:-D
To ja poproszę tą dietę:tak:Znalazłam wątek-nie do wiary-dzięki wielkie

Hurrrra-to jest to
edificio031.gif
.Powiedziałam gościowi,że może być pewien,że domek wezmiemy(i ma nikomu więcej go nie pokazywać)
,ale muszę dać mężowi myśleć,że ma coś do powiedzenia i chcemy jeszcze raz przyjechać obejrzeć go razem.Tak więc jutro jesteśmy umówieni
m1.gif
.co jest najlepsze-za miastem,cichutko,bezpiecznie,a zarazem do Tesco 3minuty samochodem:tak::-D.I przy dobrych wiatrach za tydzień zmieniamy lokum
Smiley_Cool.gif

Asieńko-to moze postaraj się nie dać jej spać 2 godzinki przed kąpielą?

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry:tak:
Ja dziś lekko zapóźniona,bo Radek po 8 stwierdził,że da mamie jeszcze chwilę poleżeć i poszedł bajki oglądać,a ja się byczyłam do 9:30:tak:Spać nie spałam bo jak wiedziałam,że młody już na nogach to tylko nasłuchiwałam czy wszystko ok,ale przynajmniej dłużej sobie poleżałam:tak:
(...)Tichonek-zawsze autobusy (poza rowerem)Ci zostają;-):-DA masz prawko?Jak tak,to dlaczego mężu Ci nie daje poprowadzić czasem autka
Prawko mam jakieś 11 czy 12 lat:sorry:,w szufladzie:eek:.Tym autem nie mogę jeździć bo to P dostał od szefa.Wszystkie opłaty:tax,NCT,ubezpieczenie "robi" firma:happy:My tylko lejemy do baku,olej zmieniamy i takie tam pierdółki załatwiamy:tak:To niby takie służbowe auto dostał,ale na potrzeby prywatne:tak:Ale mnie wsiąść w nie wolno tylko jako pasażerce:sorry:P myślał swojego czasu o jakimś dla mnie,ale jak na razie to ja nie chcę,ze względu funduszy:sorry:Jak dobrze pójdzie to się nam kasa na co innego bardziej niedługo przyda;-)

Allleluja Dziewczynki-zaraz jadę oglądnąć ten domek Old Road, Knocksaintlour, Cashel, Co. Tipperary - Apartments and Houses for Rent in Cashel, Tipperary - Rent.ie
Już się cieszę....Może wreszcie trafiliśmy na to,czego szukamy:-D:-D:-D:-D:-D
Asieńko-ależ córunia Ci psikusy robi(cicha woda);-):-)
Domek?:szok:Toż to jak dworek jakiś wygląda:szok:Powodzenia,trzymam kciukasy,żeby J się zgodził:sorry:(jakby mia coś do powiedzenia:-D)
A,zapomniałam Wam wczoraj opowiedzieć,jak mój Radek mnie rozczulił:sorry:Poszłyśmy z Dytą na kawkę,ona zostawiła Dominisia ze mną i poszła kawę zamówić,a Radek zaczął go głaskać,smoczka mu podawać i mówić:"No i co powiesz,Misiaczku?":sorry::-)Wiem,że to nic takiego,ale Radek pierwszy raz się tak zachował,aż mi łzy w oczyska napłynęły:sorry:A w domu stwierdził,że już nie musi być koniecznie braciszek(do tej pory tylko on wchodził w rachubę:-D)bo siostrzyczką też by się ładnie opiekował:sorry2:

Ostatnia edycja:
D.dobry!Sniezek lezy i chyba kolejny zimny dzien sie zapowiada.
Już mam autko :tak:
Hmmmm co prawda zupełnie nie takie o jakim myślałam,miało byc małe,zwinne,a jest Opel astra i to w combi :eek::eek:
M mnie przegadał,że lepsze,lepsza widocznośc i wcale nie takie długie jak mi się wydaje....zobaczymy :szok:
Szczerze? To peniam się jak cholera wsiąśc do niego....:zawstydzona/y:
anineczko :-):szok: ale jak najbardziej pozytywny :-)O markach sie juz nie rozpisuje i zycze zeby autko sluzylo dluuuugo,a przynajmniej tyle ile trzeba :tak:;-)
Malz ma racje:tak:sama zobaczysz. A miejsca parkingowe sa nawet;-) na vany przystosowane:tak:Zmiescisz sie wszedzie i zaparkujesz tez. Duuzy bagaznik i full miejsca wewnatrz tez Ci sie przyda.Nie boj sie tylko i wsiadaj smialo!Ten duzy wbrew pozorom nie jest az tyyyle wiekszy od malego,a na pewno wygodniejszy i bezpieczniejszy:tak:ale przeciez Ty to wszystko wiesz,tylko z tego podniecenia i radosci posiadania wlasnego autka boisz sie do niego wsiasc:tak::-)

widze ze jednak faceci to solidarnosc plemnikow maja w genach chyba..
moj mi tez trabi nad uchem ze wiekszy samochodzik bezpieczniejszy itd..a ja chce malutki zwinny ..a on mi tu o jakim vw ..bo taki lepszy itd..a ja mu ze malym czuje sie pewniej ..a on i tak swoje i strzelil focha i poszedl do lozka..haha...
moze skusze sie jednak na wieksze autko
A Ty didi nie badz gorsza i tez malza posluchaj,bo ci dobrze radzi. A jak chce ci kupic duze autko to tylko sie cieszyc ze nie skapi:tak::-)Bierz byka za rogi i wio!;-):-)

aania-bedzie lepiej,bo przeciez musi!Z reszta na pewno sobie ze wszystkim poradzisz! Co nas nie zabije...;-)Tak sie zamartwiajac mozna sie wykonczyc-sama wiem po sobie bo ja silnie przejmujaca jestem;-):-DAle moj A. naszczescie czuwa nad moimi histeriami (jak to sie pisze?:sorry::eek:) :tak:;-)

andzulina - fajnie ze Ci przyznali!Ciesz sie dziewczyno!bo teraz to chyba tak latwo nie przychodzi:no:

Byłam dziś z Emilką u Gp ( a raczej u jej zastępcy bo nasza na urlopie). Bidulka ma egzeme(najprawdopodobniej), ostatnio długi czas było ok ale znów zaczeła drapać się po łapciach i ma czerwoną skóre. No i dostaliśmy zalecenie kąpiel 2 razy w tygodniu:szok: Wiem że woda wysusza dodatkowo skórę ale zawsze ją natłuszczam po kąpieli. Oni tu trochę inaczej podchodzą do tego tematu. Wychodząc ze szpitala po porodzie też słyszałam że dziecko się nie brudzi i nie trzeba go codziennie męczyć kąpielą. Może któraś z Was miała podobny problem? Sama nie wiem co o tym myśleć:eek:

Muszę przyznać że przepis Misi na ciacho z płatków owsianych i jabłek Mniam mniam Niedawno wyciągnełam z piekarnika ( to juz 3 blacha w ciągu ost 2tyg)

Zmykam do łózia bo już literek nie widzę ( sorki za błedy) Miłej nocki
Ze inaczej tu maja z tymi kapielami to fakt. Ja na poczatku sie stosowalam to rzadkich kapieli,pozniej zaczelam kapac co 2dni,ale z drugiej strony dla dziecka to nie jest kapiel sama w sobie,tylko relaks i zabawa;poza tym taka rutyna jak codzienna kapiel w miare o tej samej porze jest b.dobra:tak:Moze i woda wysusza,ale ja tam dodaje kilka kropel parafiny i jest OK:tak:Wiem jedno-im mniej chemii tym lepiej,wiec polecam jedynie plyn do kapieli z plynem do mycia w jednym i parafine plus wazeline do dupki-bez balsamowania po itp.Moze stad ta swedzaca skorka?
a ciacho tez robilam.Zacne :-D:-D

Witam
Przeczytałam wszystko i dopiero odpisuję:-D. Ja na nogach już dawno, bo wstałam M śniadanie zrobić, wyciągnęłam pranie, bo w nocnej taryfie taniej stwierdziłam, że już się nie kładę. Coś się stało mojej Ani, bo od kilku dni po kąpieli zamiast spać bryka i chce się bawić:confused2:, wczoraj przynajmniej grzeczna była i nie płakała.
widocznie cos sie jej poprzestawialo.Nie ma wyjscia jak to zaakceptowac i dac sie wyszalec;-):-)Wikta tezma dziwne pory na gadulstwo-dzis np.nie spie od 5tej,bo po przewijaniu i karmieniu chciala sobie jeszcze pogadac..;-)Zycie :-)
lubiczanko-gratuluje! super domek!najbardziej to ci zazdroszcze tej szopki z tylu.My tez mobilizujemy landlorda,ale sadze ze i tak bedzie duuuzo mniejsza.Fajnie!Niech Ci sie dobrze mieszka:tak:I co?znowu malowanie??:-D
Tichonku -slodziak ten twoj Radzio!pogratulowac ze tak synka slicznie wychowaliscie.Wiec opiekunke do dziecka juz masz w razie wu ;-);-)

Ostatnia edycja:
Hejka
(...)Joann zdrówka i troche cierpliwosci antybiotyk nie działa tak od razu i pamietaj trzeba go do konca wziasc do ostanije tabletki...

Moj Fi chory :(

ooooooooo własnie młody wstał buuuuuuuuuuuuuuuuuu:angry:
no właśnie..a tych tabsów tak duuużo jeszcze..:sorry: byle moi mężczyźni się nie rozchorowali..dlatego tak chcę być już zdrowa.. Dla Twojego Filipka też zdrówka życzę..kurcze cosik często dzieci Ci chorują.:-( pozdrówka

Lubiczanko - teraz to mi opadła kopara :szok: Prawdziwa rezydencja..:tak::-)

eh..muszę zmykać bo maluszek mnie woła..

Witam z rana
Lubiczanko chata wypas a nie obawiasz sie ile cie przyjda rachunki za ogrzewanie chaty? To moze cie odwiedzimy juz na nowym domku:)
Pieknie na dworze zmykam pranie wstawic i cos zjesc:)
buziaki

Witam z rana
Lubiczanko chata wypas a nie obawiasz sie ile cie przyjda rachunki za ogrzewanie chaty? To moze cie odwiedzimy juz na nowym domku:)
Pieknie na dworze zmykam pranie wstawic i cos zjesc:)
buziaki
chata, z tego co widze parterowa-cieplo nie ucieka na gore,okna solidne,size porownywalny do mego wiec nie widze problemu z ogrzewaniem:no:Ja tam w prawdzie nie lubiczanka,ale troche sie powymadrzam ;-)
zapomnialam powiedziec ze mi sie dzisiaj lubiczanka z mezowskim snila i anineczka z mezowskim i jeszcze jakas foremka,ale nie wiem ktora to byla.Spotkalismy sie wszyscy u lubiczanki na chacie, a miala ona tam taki pokoj chyba z 15toma kompami-jak sala komputerowa w szkole:-D:-D:-DPamietam ze sie zdziwilam ze lubiczanka jest taka drobna,niska osóbką i jak ona te wszystkie ciaze przetrwala itp.:-D:-D

chata, z tego co widze parterowa-cieplo nie ucieka na gore,okna solidne,size porownywalny do mego wiec nie widze problemu z ogrzewaniem:no:Ja tam w prawdzie nie lubiczanka,ale troche sie powymadrzam ;-)
zapomnialam powiedziec ze mi sie dzisiaj lubiczanka z mezowskim snila i anineczka z mezowskim i jeszcze jakas foremka,ale nie wiem ktora to byla.Spotkalismy sie wszyscy u lubiczanki na chacie, a miala ona tam taki pokoj chyba z 15toma kompami-jak sala komputerowa w szkole:-D:-D:-DPamietam ze sie zdziwilam ze lubiczanka jest taka drobna,niska osóbką i jak ona te wszystkie ciaze przetrwala itp.:-D:-D
:szok::-D-to zupełnie nie ja-ja jestem baba na schwał;-):-D:-DI jeszcze niejedną ciążę(tfu,tfu-splunęłam)bym mogła przetrwać:tak::-)Ale z domkiem masz rację-J też się pytał czy ma piętro.A skoro nie to znaczy ,że nie bedzie tak zle z tym grzaniem(gorzej niz tu chyba nigdzie nie moze być:eek:).Co do snu-niech się spełni-tzn jezeli o Wasz przyjazd chodzi...Niestety w domku tylko 2 komputerki,ale za to jak sie przeprowadzimy to będziemy mieć 5 telewizorów(po jednym na łeb;-):-)).A Twoją politykę kąpieli popieram-im mniej chemii tym dla dziecka lepiej(po co tyle tych wynalazków?)
Joannn-no ten ma tylko przewagę nad wczorajszym,że jest umeblowany:sorry:A tamten był-ho ho.Ale fakt jak ja zobaczyłam i dzwoniłam do facia w głowie jedna myśl-zeby jeszcze był....
Kamcia-to może jakąś parapetówę walne,żebyście się zebrały do przyjazdu?
Tichonek-Radzio dorósł do roli starszego brata(tak jak tatus do ponownego ojcostwa)...Dobrze,że płeć nie gra roli-moja Dadzia co rusz pyta to kiedy w końcu zrobimy dziewczynkę dla niej:eek::confused2:

(...)Tichonek-Radzio dorósł do roli starszego brata(tak jak tatus do ponownego ojcostwa)...Dobrze,że płeć nie gra roli-moja Dadzia co rusz pyta to kiedy w końcu zrobimy dziewczynkę dla niej:eek::confused2:
No,to skoro piszesz,że niejedną ciążę jeszcze byś przetrwała to nie daj się córuni prosić:-D
A telewizorów to faktycznie niewiele macie:confused2:Nie lepiej to jeden telebim przed domem postawić i z okna oglądać?:-D

No,to skoro piszesz,że niejedną ciążę jeszcze byś przetrwała to nie daj się córuni prosić:-D
A telewizorów to faktycznie niewiele macie:confused2:Nie lepiej to jeden telebim przed domem postawić i z okna oglądać?:-D
Za drugą córcię podziękował-jedna dama starczy,a Dadzi mówię,że jak urośnie to sama sobie córuchnę wykombinuje-byleby nie za szybko:eek:...Hmmmm-dobry pomysł z tym telebimem:-pAle będzie ich tyle(telewizorków) tylko za sprawą tego,że w nowej chatce dwa sa na stanie:tak:A my juz 3mamy:sorry:

reklama
Hurrrra-to jest to
edificio031.gif
.Powiedziałam gościowi,że może być pewien,że domek wezmiemy(i ma nikomu więcej go nie pokazywać)
,ale muszę dać mężowi myśleć,że ma coś do powiedzenia i chcemy jeszcze raz przyjechać obejrzeć go razem.Tak więc jutro jesteśmy umówieni
m1.gif
.co jest najlepsze-za miastem,cichutko,bezpiecznie,a zarazem do Tesco 3minuty samochodem:tak::-D.I przy dobrych wiatrach za tydzień zmieniamy lokum
Smiley_Cool.gif

Asieńko-to moze postaraj się nie dać jej spać 2 godzinki przed kąpielą?

Ogólnie to ona właśnie jakieś dwie godzinki przed nie śpi, zaczyna się śpiąca robić to ją kąpiemy i zwykle szla spać, czasem po pięciu minutach spała a teraz krzyczy na nas, że chce się bawić:-p

No to gratuluję chatki

Dobry:tak:

A,zapomniałam Wam wczoraj opowiedzieć,jak mój Radek mnie rozczulił:sorry:Poszłyśmy z Dytą na kawkę,ona zostawiła Dominisia ze mną i poszła kawę zamówić,a Radek zaczął go głaskać,smoczka mu podawać i mówić:"No i co powiesz,Misiaczku?":sorry::-)Wiem,że to nic takiego,ale Radek pierwszy raz się tak zachował,aż mi łzy w oczyska napłynęły:sorry:A w domu stwierdził,że już nie musi być koniecznie braciszek(do tej pory tylko on wchodził w rachubę:-D)bo siostrzyczką też by się ładnie opiekował:sorry2:

Będzie z niego dobry starszy brat

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry