reklama

Mamy z Irlandii!!

Paulineczka - widze z suwaczka ze tuz tuz - przede mna! Jestes juz gotowa? ja wlasnie wypralam szlafork do szpitala - w przyszlym tygodniu chce juz spakowac torbe - tak na wypadek...
Jezeli nie wybierasz sie do szkoly rodzenia (moze juz nie masz czasu) to sprawdze w informatorze z mojego szpitala jakie sa znieczulenia

reklama
Sim77 zgadzam się z Tobą w 100% - ciąża zdecydowanie za długo trwa!!!!
Ja mam przed sobą jeszcze prawie 4 miesiące, nie wiem jak zniosę ten czas, bo już nie mogę się doczekać, nieustannie myślę o Dzidzi:-). Każdego dnia przeglądam katalogi i strony internetowe z artykułami dla bobasów, z każej wyprawy do miasta wracam z jakimś nowym ciuszkiem- po prostu obłęd!!!:-):-).
Kupiłam maszynę do szycia żeby czymś sie zając i jaką pierwszą rzecz uszyłam???- ręczniczek z kapturkiem dla mojego Maleństwa:-):-):-).
Trzymam kciuki za Mamuśki, które są tuż przed rozwiązaniem i liczę na relacje z porodu już po wszystkim. Przede wszystkim dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech.
I dla zakatarzonych Maluszków i ich Mam również:-).

Tak mi sie przypomina...Jak ja bylam w ciazy,to tez chcialam,zeby rozwiazanie nastapilo jak najszybciej.Zebym juz wkoncu urodzila i zobaczyla mojego dzidziusia.A teraz czasem marze sobie,zeby corcia chociaz na godzinke weszla spowrotem do tego brzuszka :-)

Hej kochane.
Wrocilam :-D:-D:-D
Mieszkam sobie teraz w Newcasle pod Dublinem i nawet nie narzekam.
Matt juz niedlugo skonczy 3 miesiace,Antek 2,5 roku.
Tesknilam za Wami.:sorry2:

Ps. co do epiduralu.Jezeli nie macie problemu z cisnieniem jest ok.Gorzej z niskocisnieniowcami.
Ja mialam przy dwoch porodach podawany,dwojke dzieci urodzilam w Galway.
Przy drugim porodzie cisnienie spadlo mi do 60/30.tak wiec dostalam tylko jedna dawke znieczulenia bo druga bali sie podac.A pozniej przez 3 dni probowali mi kroplowkami podwyzszyc cisnienie.

Ale i tak nie zaluje bo drugi porod mialam meczacy ale blyskawiczny:tak:

Witam.

Czy słyszałyście o czymś takim jak jednorazowe świadczenie wyplacane po narodzeniu dziecka (podobno 1000e), tak jak "becikowe" w Pl.???
Kilka osób już mi o tym wspominało, ale nie znalazłam nic na ten temat na stronach welfearu. Jezeli coś wiecie, to liczę na info.

Pozdrawiam:-).

hej, kilka dni temu zadalam juz to pytanie na forum... Moja kolazanka twierdzi ze dostala rok temu, ponoc przelew wplynal z tego samego zrodla co maternity.
Nie udalo mi sie zdobyc zadnych innych informacji na ten temat.

Witam sie z wieczorka. No mi wg suwaczka zostalo 30 dni;-) Mam nadzieje, ze mi zleca:-D Wszystko juz mam kupione i czeka....groszek moj juz zajal jeden caly pokoj i polowe naszego, wiec nie wiem co bedzie poznej:-D Jeszcze tylko dla siebie musze kupic klapki pod prysznic i chyba wszystko.
A co do znieczulenia to powiedzcie mi jakie jest oprocz epidralu i na czym one polegaja, bo ja pojecia zielonego nie mam:baffled::confused::confused:

POwiedzcie mi moje rogie kolezanki jeszcze jedna rzecz...slyszalam wlasnie o czyms takim jak karta zyczen czy cos podobnego- czy to prawda,ze trzeba w niej cos nawypisywac?? a jesli tak to co powinno sie w niej znalesc??

reklama
karta zyczen - pewnie masz na mysli plan porodu. Nie jest wymagany. Sugeruja ze warto to wypelnic, jakie ma sie preferencje (np. rodzaj znieczulenia, obecnosc partnera przy porodzie itp) - ponoc kobieta jak zacznie rodzic moze byc nieobliczalna czy niepoczytalna (ha ha) i zapomni czego chce a czego nie :-D
O znieczuleniach poczytam i jutro cos napisze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry