reklama

Mamy z Irlandii!!

anieczka jak ci sie żyje w tym Dublinie życie tam ogólnie jest droższe ale większe miasto i jak bylam w weeken to czulam sie jak we wrocku hii a twoj mąż ma prace no i jak ty planujesz powrót do pracy?

mamuśki czy wy przychodzicie jutro na spotkanie do comunity centre ?Bo ja niestety nie jestem chora mam zapalenie migdałów i sie żle czuje a tak chciałam przyjść...

pozdr

reklama
witamy kolejne mamy i chcace byc mamami.
u nas po staremu.
ja nie chcialam nic na znieczulenie bo nasluchalam sie ******* i dalam rade.wciskali mi gaz zebym sobie oddychala rownomiernie.moze i pomoglo.piernik wie.ja mialam skurcze dlugo ponad 24 godz.ale po 28 godz urodzilam.
znieczulenia sa rozne i za darmo.

.
Dostepny jest gas and air,pethidine(zastrzyk,ale nie polecam,duzo nasluchalam sie zlych rzeczy o tym),epidural(najbardziej skuteczny).Oprocz tego macie naturalne pomoce,ktore moga zmniejszyc chociaz troszke ten bol,pomoc sie zrelaksowac typu woda,pilka,tens.
Co do znieczulen wszystkie sa darmowe.Jest wiele informacji na ich temat w internecie lub poprostu zapytajcie swojego lekarza.
POWODZENIA DLA PRZYSZLYCH MAM!
Duzo osob teraz choruje w Galway.Jakis wirus?Dobrze,ze chociaz Nas z corcia nie wzielo.A wy kochane kurujcie sie!I niech ktos mi wyjasni,gdzie te spotkania sa,to za tydzien byc moze sie pojawimy.Tzn z opisu wiem gdzie,ale niezbyt kojarze tych okolic.

hejka...nas jutro nie bedzie..powod chorujemy ..a w sobote juz do Pl lecimy wiec maly musi pozbyc sie paskudztwa...

a Marty tez nie bedzie bo oni juz jutro leca do PL

Nam w szkole rodzenia mowili ze gaz jest dobry na poczatek - bo uspakaja! i to jedyne jego dzialanie - latwiej zniesc skurcze w poczatkowej fazie.

Naogladalam sie filmikow z pordow, naczytalam relacji z porodow (forum babyboom mam listopadowych czy grudniowych 2007)i na dzis jestem na 100% przekonana ze najlepszy epidural!

sim77 nie ogladaj tego rodzju filmow,tylko sie niepotrzebnie denerwujesz.W rzeczywistosci to chyba tylko tak zle wyglada.Owszem boli jak cholera,ale dla Ciebie to bedzie wyjatkowe doswiadczenie w zyciu.Epidural jest najbardziej skuteczny.Gas and air jest dobry tylko na poczatek,ale poczatki w porownaniu z tym,co bedzie pozniej,sa naprawde latwe....Potem zaczyna sie przeokropny bol,ktory ciezko wytrzymac.Mi sie w glowie zaczelo krecic i ciezko oddychalam,dlatego wykrzyczalam "epidural...szybko" !!!!Musze sie przyznac,ze nienawidze igiel,a musieli wbic mi kroplowke(nie mogli znalezc zyly,wiec wkuwali mi sie w sumie 5 razy),czego ....nawet nie poczulam,bylo mi wszystko jedno,a uklucia w plecy nawet nie pamietam.Bol skurczow przezwycieza wszystko.A 20 minutach...NIEBO :-) Polecam!!!

reklama
No wlasnie epidural to jest ten co w kregoslup daja, tak?? Kurcze ja juz sie boje. Ostatnio znajoma mowila mi ze ten zastrzyk w kregoslup bardziej bolal anizeli sam porod. i juz nie wiem naprawde co ja mam biedna poczac:crazy::rofl2::baffled::baffled::baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry