reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ciao Dziewczynki!!

To byl dobry dzien!! Dostalam decyzje o przyznaniu mi jobseeker benefit!!:-) Juz w poniedzialek pierwsze pieniazki!! A potem w srode!!:-):-) tak sie ciesze...taka ulga! Ale...zeby nie bylo tak wesolo..to stanelam tez przed wielkim dylematem. Otoz, na dzien dzisiejszy jestem bezrobotna. Moj kontrakt ze szkola na ten rok sie skonczyl. Nowy powinnam podpisac we wrzesniu. I teraz zonk. Jesli go podpisze strace benefit,a wiec zamienie wieksze pieniazki na bardzo male....Chyba jeszcze nigdy nie musialam podjac tak trudnej decyzji. Z jednej strony nie wyobrazam sobie zrezygnowac z tej pracy. Jest spelnieniem moich marzen i aspiracji....mam tyle planow na nowy rok i wqogole....Z drugiej strony jestesmy w trudnej sytuacji...dlugi sie mnoza. I jako odpowiedzialna osoba nie powinnam sie wogole zastanawiac. Chodzi o mojego meza, ktory pracuje za dwoch zeby nas utrzymac. Tak mi ciezko,ze chce mi sie plakac....nie wiem co mam zrobic....:-( ehhh....

Musze powaznie i dlugo to wszystko przemyslec....

A tak pozatym to jak przyjedzie moja mama to zamierzamy wybrac sie do Dublinskiego zoo, o ile bedzie pogoda. I wtedy moze podrzuce Ci Marta w koncu te zabawki co?

Paulettko- to ja poprosze ksiazeczke. mamaalexa@gmail.com

Acha. A sluchajcie dziewczynkim, jak ja chce wyrobic dla siebie nowy paszport to tez moge przez ambasade? I tez musze najpierw zadzownic itp? Musze w koncuzmienic bo mam dowod i paszport na inne nazwiska..:-D

No nic to. Ide sobie. Mam w planie posprzatac w kuchni w szafkach....:-) Bo moj mezu ma zamiar ogladac Wrestling:baffled:

Nie mam pojęcia czemu aż tyle, chyba, że Martusia z błędu mnie wyprowadzi i płaci się mniej, dzieci 17 ale za pierwszy paszport, nie wiem jak za kolejny

tak płaci sie 100e:/ ale K wymyślił ze nie wraca i dostał zjazdowy za 39e:))

misia to fajnie by było :-D a powiem ci ze mozesz wrócic do pracy a różnice socjal ci dopłaca,to jest dopłata do małej ilości godzin,koleżanka miała sie starac o takie cos ale jej zwiększyli godziny:-) ale napewno jest cos takiego

witam wieczorowo
Marta F- jak bedziesz w Dublinie to mozemy sie spotkac mam wolne ,jupiiiiii
Misia 83- ja wymienialam paszport tutaj 2 lata temu jak potrzebowalam z chipem na wyjazd do Kanady, okazalo sie ze jesli wymieniasz z powodu zmiany nazwiska to placisz mniej , ja juz nie pamietam dokladnie ile ale na 1000000% mniej, zadzwon albo napisz maila do nich i bedziesz wiedziala, doplacaja jesli masz 3 dni w tyg. ale pracodawca wypelnia papiery ze nie jest w stanie dac Ci na dany moment wiecej godz. i socjal doplaca Ci do full time, moj kumpel tak mial,
Asienka R- my mielismy takie badanie sluchu z Asia i rzeczywiscie potrzebne sa dwie pielegniarki, wiec pozostaje Ci chyba czekanie;-)
Crazy Girl - a gdzie Ty bedziesz dokladnie jutro?
madbebe- ja pracuje blisko przy konsulacie wiec jesli chcesz to moge Ci odebrac tylko musialabys mi dac szczegoly,
Przy samym konsulacie rzeczywiscie ciezko znalezc miejsce do parkowania ale naokolo jest pelno parkingow podziemnych wiec czasami nie warto jezdzic i szukac miejsca tylko myk na parking

Ostatnia edycja:
reklama
Wiesienko- no wlasnie tak myslalam,ze to jest taka sprawa z socjalem. Ja jestem,a raczej bede zatrudniona na 1 dzien w tyg. wiec dlatego mysle,ze mi socjal doplacac nie bedzie....:(

I dzieki za info o paszporcie. zadzwonie i zapytam wiec.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry