reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao!

Witam nowe mamy :-)

My juz po dluggimmmm spacerze....zakupy itp. Piekna jesien dzis mamy!! Az przyjemnie bylo sobie tak pochodzic.

Co do mlek i kasz to ja teraz rozpoczelam nowy etap w zyciu mojej rodziny! Dzieki rozmowom z moja ekologiczna kolezanka:-) Codziennie jestem teraz w Ever Greenie i szaleje!! Calkowicie odrzucilismy mleko krowie...a zaznaczam,ze tygodniowo wypijalismy 14 litrow....:baffled: Przeszlismy na mleko owsiane i ryzowe...o niebo zdrowsze...a czizas...jakie pyszne!!! Na tym mleku Alex i ja jemy poranne sniadanka. Semoline oraz rozne zboza...Ja w zyciu nie przypuszczalabym,ze jest takie bogactwo smakow,ktorych jeszcze nie znam...Semolina na mleku owsianym badz ryzowym to dla mnie odkrycie roku!! Moglibysmy jesc to litrami! Odrzucilam wszelkie kolorowe kaszki...po co mamy je jesc, skoro sama natura daje nam takie bogactwo!!?? Jestem absolutnie zaczarowana i oczarowana ta dieta...powoli robie sie na eko:-):-) Dzis znow wrocilam ze sklepu obladowana....hahaha....a najwazniejsze jest to,ze Al uwielbia to jedzenie,a ja mam swiadomosc,ze teraz to juz napewno zdrowo go odzywiam...i siebie tez, bo jemy to samo :-)

No..a teraz czas na kawosa,poki Alencjusz spi:-)

reklama
misia-wlasnie zaciekawilas mnie ta dieta kilka dni temu,(podejrzalam na FB;-)) i zaczelam o tym czytac.Rzeczywiscie swietna sprawa.Posciagalam sobie troche materialow,przepisow i zaczne sie wglebiac.
Gotujesz wg tych 5ciu grup?troche skomplikowane to wrzucanie skladnikow w odpowiedniej kolejnosci..:baffled:

To mleko tez kupujesz w evergreenie?
Chyba i ja sie tam przejde zanim zaczne dawac Wikcie mleko..

Juz kiedys czytalam kasiazke po angielskiemu jak to babka pozbyla sie raka zmieniajac diete..Tam tez pisala o krowim mleku,ktore to 'przeszkadza' w trawieniu oblepiajac i sklejajac pokarm w zoladku:baffled:..

madbebe- no to super,ze cie to zainteresowalo! To gotowanie wg zasad jest trudne tylko na poczatku, trzeba podgladac kartke,ale pozniej sie juz wprawimy....tak przynajmniej twierdzi ta kolezanka, co mnie zaczarowala ;) Wlasnie dostalam od niej materialy ze specjalnych warsztatow, w jakich uczestniczyla. Miedzy innymi fantastyczne przepisy na zupy dla dzieci :) Dzis kupilam cala torbe glonow...ahahahaha

Mleko ryzowe dostaniesz w Dunnsie i w Tesco tez na dziale ze zdrowa lub bezglutenowa zywnoscia- nazywa sie RICE DRINK. To owsiane w Ever Greenie tylko jest. Wg tej kolezanki ( a ma ona wyksztalcenie medyczne), to mleko krowie moze miec wplyw na to,ze tak czesto choruje na zatoki bo ma ono dzialanie sluzotworcze...w zyciu takiej diagnozy nikt mi nie postawilwiec zamierzam to sprawdzic. Wg tej diety chorujemy wlasnie przez zle odrzywianie. Wierze w to i mam solenne postanowienie zaczac o ta diete wyjatkowo dbac :)

Ps- tej kumpeli dzieci chorowaly ciagle, do czasu kiedy przeszla na ta diete. Od kiedy odstawila wszelkie produkty mleczne (krowie) cala rodzina jest zdrowa jak rydze!

Ostatnia edycja:
Tichonek to super ze Ty czujesz sie wspaniale :)Z moich obliczen wychodzi ze to okolo 5 tydzien,za 2,5 tyg mam do gina to bede wiedziala dokladnie :)
To masz podobny termin jak nasza foremka,biola:tak:Ona ma na 19 czerwca,dzien urodzin mojego Radzia:-)

Masakra-jak mi net chodzi:(((((
Asienko-tak,przygotowuję kachę na najzwyklejszym w wiecie mleczku krowim-ani razu nie miałam modyfikowanego w ręku:/I jestem jak najbardziej zadowolona-Danielek jak się zdaje też
Ja robiłam dokładnie tak jak Ty:tak:Na mleku krowim:tak:A te kaszki na wodę w ogóle młodemu nie podeszły:no:
A wiecie co?Ja dziś dostałam następny list ze szpitala,że mam przyśpieszoną wizytę z 24 listopada na 2 listopada,na 10-tą rano:tak:Czyli to będzie 11-ty tydzień:tak:No szybciej już chyba chcieć nie mogę:-DAle chodzi pewnie o moją tarczycę:tak:bo napisali,że będzie konsultacja z endokrynologiem,ale scan chyba też:tak:

Misia to mnie zaciekawiłaś :tak: a czy mogłabyś podać jakieś linki czy cuś pliiiissssss:-):-):-):-):-) ja już miesiąc temy wyeliminowałam wiktorowi mleko krowie z diety ale tylko to płynne bo np. zupę zabielaną smietaną dlaej je czy ser żółty ale i tak mamy poprawę a właśnie o zaburzenia metabolizmu w jego przypadku chodziło :tak:

wlasnie sprawdzalam to,co posciagalam i mimo pokaznego rozmiaru nie chca mi sie te dokumenty otworzyc:angry:takze d**a,bede musiala pogrzebac w necie w wolnej chwili:baffled:
Wcale bym sie nie zdziwila gdyby Ci misia przeszlo z tymi zatokami:tak:i rowniez wierze w zly wplyw na zdrowie mleka krowiego..
Dzieki za podpowiedz!:tak:

Kasiuleczka - kupiłam dziś careals with milk..z bananem..na noc..Milupy za ok.3,50 euro i czy to jest ta kaszka o której pisałaś? Bo jeśli tak to wolę kaszkę mannę.. To co kupiłam wygląda jak biszkopt nasączony mlekiem i zmielony jak bułka tarta..więc w ogóle nie jest wydajne..:sorry2:już nie wspomnę, że Patrykowi to nie podpasiło :no: dałam mu z łyżeczki spróbować - pluł..potem normalnie w niekapku jak już miał zasypiać - wypił łyk i się skończyło :eek:

ja w takim pomaranczowym pudelku bralam od 6 miesiaca-i po 2,3 lyzeczki dodawalam do modyfikowanego mleczka i Olivie to podpasilo ,tyle ze ona na gesto kaszek nie chciala jesc ani manny i zadnych polskich, wiec na gesto to ta paczka faktycznie malo wydajna jest,nam starczala na ok 5 do 7 dni. Hi hi nio i widac ze kazdy dziecko jest inne jednemu smakuje to a innemu cos zupelnie innego i tak samo jest z parówkami, mamy sie mecza i wyszukuja najzdrowsze a dzieciaczkowi zasmkuja akurat te mniej zdrowe nioo i co tu robic?

Acha no i witam nowe foremki!

A u nas do przodu odkciukowywanie idzie dobrze.

Ostatnia edycja:
Tichonek to dobrze ze sie interesuja i chca sprawdzic wczesniej.
ale szkoda ze nie bedziesz miala wizyty 24 listopada, bo jak dobrze pamietam to w rotundzie bedziesz rodzic, bo ja tez mam wizyte na 24 listopada.

Tichonku no to fajnie,że masz szybciej wizytę,jeśli tarczyca to będziesz częściej chyba kontrolowana? przynajmniej moja bratowa tak miała.
a ja dostałam ponowny list z cytologii,że mam się stawic ponownie na badanie :szok::baffled:
i już stres i głupie myśli :-(
przypomnijcie mi,mam zrobic badanie na 10 dni przed spodziewaną @ ??

reklama
AsienkaM tak będę w Rotundzie rodzić i tak,miałam mieć wizytę 24 listopada:tak:No chyba,że zechcą mi dwie zrobić:-DTeż mi trochę nie pasi bo miałam nadzieję,że na USG w 14-tym tygodniu dużo większego bejbika zobaczę,może i między nogi da zajrzeć a tu o!Jakbym wiedziała wcześniej,że mnie tak szybko zaproszą,nie robiłabym USG w zeszłą sobotę za 80 Jurków:sorry2:
Ale cieszę się,że mnie schematycznie nie potraktowali tylko zainteresowali się moimi przypadłościami:tak:Mam problemy z tarczycą a poza tym miałam komplikacje przy porodzie i mój Raduś się z tylko 1 punktem urodził:-(Ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło:tak:GP wszystko opowiedziałam i ona w liście do Rotundy napisała o tym i pewnie dzięki temu się mną szybciej zajmą:tak:
Ale co się odwlecze to nie uciecze,jak będę w Polsce to se zrobię USG około 20-tego tygodnia i jak dzieć zechce to kreskę albo przecinek między nogami pokaże:-DChoć jak se przypomnę zawziętość mojego syna,jak to na każdym USG du*ę pokazywał i do porodu nie wiedziałam czy chłopczyk czy dziewczynka będzie to bardzo wątpię,żeby jego rodzeństwo chciało coś pokazać:-D...Prócz tyłka:-D:-D
A Ty wiesz co nosisz pod sercem?
Anineczko oj,ja nie pamiętam kiedy cytologię się robi,ale chyba jakoś w połowie cyklu robiłam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry