reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonek ja nie wiem czy bedzie chlopiec czy dziewczynka, bo jak bylam w polsce to mialam usg i pani powiedziala ze jak na jej oko to chlopak ale nie na pewno i za 2 tygodnie bedzie lepiej widac, a po 2 tygodniach mialam usg w szpitalu i mi powiedziala ze jak dla niej to wyglada na dziewczynke ale tez nie na 100%. dzidzius bardzo ruchliwy, nie chce pokazywac i praktycznie od samego poczatku siedzi glowka w dol. teraz to juz nawet sie nie pytam bo najwazniejsze ze jest zdrowe i czekamy na niespodzianke.

reklama
właśnie wróciłam z basenu z małą...

Tichonku fajnie że będziesz miała wcześniej wizytę:-)

mniej do czekania ;-)

co do krowiegommleka... to ja nie daję małej kaszek na krowim tylko na wodzie bo kupuję mleczno-ryżowe , lub czasem jak kupuję same ryżowe to robię na wodzie i też e ze smakiem:tak:
a mleczko jak dostaje na noc czy coś to tylko modyfikowane , kiedyś dałam zwykłe to nie chciała ale np zupy normalnie na krowim zaklepuję (śmietany nie używam do jej dań)
i np daję jogurty zwykłe czy twarożek , także różnie to bywa u mnie

misia jak możesz podesłać jakiś link z tą dietą to fajnie by było :-):tak:

Tichonku super, że chcą się Tobą od początku dobrze zajmować
Anineczko ja jakoś w połowie cyklu chyba robiłam w Polsce a tutaj to trudno stwierdzić kiedy, bo jak robiłam cytologię 4 miesiące po porodzie to jeszcze @ nie miałam, dopiero w następnym miesiącu pierwsza przylazła

Byłyśmy na dworze, zrobiłam Anusi zdjęcie do paszportu, bo za tydzień do Dublina jedziemy

Tichonek-super!Czekamy na wieści:-)Oczywiście same dobre
A mleko-Dziewczyny PLISSSSSSSSSSSS-mozecie się dietować,ale niech mi nikt nagle nie wyskakuje z tekstem jak ono szkodliwe jest:no::szok:Od WIEKÓW dzieci(i dorośli)pili mleko i żyli-zwłaszcza kiedyś bez schorzeń...a że nasza cywilizacja co rusz jakieś choroby wymyśla to ju nie biednego mleka wina!!!Kiedy dzieci prsto od krowy piły,a teraz kiedy 2000badań robionych niby nagle szkodliwe...Normalnie....:baffled:Pewnie,że fajnie zdrowo się odżywiać,ale bez przesadyzmu...Z resztą z masłem i margryn od zawsze są spory-które zdrowsze...i o!

Właśnie czeka mnie przeprowadzka:) w końcu zmieniamy apartament na domek

a gdzie sie przeprowadzasz...??
dalej na city west...??

Andzulina,hehe,dobre:happy2:

A właśnie już niekoniecznie dziewczynka:happy2:Na prawdę obojętne:tak:Zdrowego dzieciaczka po prostu chcę:tak:
A brzucha nie pokażę bo mam duży ale to nie ciążowy jeszcze:no:Jak się ciążowy pojawi to Wam pokażę
Moniadan "Na Wspólnej" dobre:-D:-DAle jeszcze lepszy zwiastun następnego odcinka:-D:-D

Tak najwazniejsze zeby było zdrowiutkie....
Ja to strasznie pragne dziewczynki...
Wiadomo ze nastepnego synusia bede tez kochac ponad zycie..........
My od grudnia zaczynamy stranka ;)
to juz za dwa cykle ;)

madbebe- no to super,ze cie to zainteresowalo! To gotowanie wg zasad jest trudne tylko na poczatku, trzeba podgladac kartke,ale pozniej sie juz wprawimy....tak przynajmniej twierdzi ta kolezanka, co mnie zaczarowala ;) Wlasnie dostalam od niej materialy ze specjalnych warsztatow, w jakich uczestniczyla. Miedzy innymi fantastyczne przepisy na zupy dla dzieci :) Dzis kupilam cala torbe glonow...ahahahaha

Mleko ryzowe dostaniesz w Dunnsie i w Tesco tez na dziale ze zdrowa lub bezglutenowa zywnoscia- nazywa sie RICE DRINK. To owsiane w Ever Greenie tylko jest. Wg tej kolezanki ( a ma ona wyksztalcenie medyczne), to mleko krowie moze miec wplyw na to,ze tak czesto choruje na zatoki bo ma ono dzialanie sluzotworcze...w zyciu takiej diagnozy nikt mi nie postawilwiec zamierzam to sprawdzic. Wg tej diety chorujemy wlasnie przez zle odrzywianie. Wierze w to i mam solenne postanowienie zaczac o ta diete wyjatkowo dbac :)

Ps- tej kumpeli dzieci chorowaly ciagle, do czasu kiedy przeszla na ta diete. Od kiedy odstawila wszelkie produkty mleczne (krowie) cala rodzina jest zdrowa jak rydze!

Bardzo ciekawa ta dieta........
Jak ona sie nazywa.............??
i własnie poprosze linki do niej jak masz............ :)

Lubiczanko, odnosnie tych parowek, masz racje ze nie mozna poczytac etykiety, ale śmiac mi sie chciało, bo jak kupowałam zaraz po tym programie w tv, to sprzedawczyni widząc moje wahanie sama mi zaczęla pokazywac etykiety, moze ona tez oglądała ten program i wiedziala o co mi chodzi ;-)

co do mleka, no własnie kiedys prosto od krówki bylo zdrowe, a teraz faszerowane antybiotykami, ja jesli mam juz uzywac mleka ( bo tez nie pijemy juz kiedys o tym pisałam) to nie UHT ono jest najbardziej chemią nafaszerowane, zreszta jak wszystko :baffled:

To dieta pięciu przemian
Chińska dieta pięciu przemian - dieta, dieta chińska, dieta odchudzająca, dieta pięciu przemian, Diety - Odchudzanie - poradnikzdrowie.pl
ja juz ja poznałam kilka miesiecy temu i kilka zasad wprowadziłam, moj M mówil ze on nie jest Chinczykiem i zebym nie cudowała za bardzo :-p

Ale mi dzieciaka rozłożyło :-(:-(:-(skoro Wiktorek nie ma nic przeciwko aby leżeć na kanapie pod kocykiem znaczy że jest źle :-( teraz zasnął i dzięki temu chociaż nie kaszle bo wcześniej jeden atak kaszlu gonił drugi i nawet hydroxyzyna nie pomogła :-( dżizas jak nie jedno na rękach to drugie co się dzieje?????:szok::-(:-(:-(

reklama
lubiczanka-niestety,taka jest rzeczywistosc i w jednym masz racje-te bezposrednio od krowy jeszcze cos w sobie zawiera,ale pasteryzacja niszczy enzymy mleka co powoduje ze jeszcze trudniej sie je trawi,bo generalnie o to chodzi,a nie o szkodliwosc.. Zoladek doroslego czlowieka nie jest w satnie strawic mleka pasteryzowanego,ze nie wspomne o niemowletach:sorry2:
popatrz na to::sorry2:

Mleko krowie przeznaczone jest dla dużego zwierzęcia posiadającego dużą masę kostną, obdarzonego czterema żołądkami!!!...
W imię miłości do dzieci i dla ich dobra rodzice karmią je mlekiem, a lekarze przepisują lekarstwa na choroby, które mleko wywołuje (alergie, astma, egzemy, wysypki skórne, zaparcia, biegunki, zapalenie oskrzeli, płuc, migdałków, uszu, angina i przerost migdałków, chroniczny katar, rumień, koklusz, płonica, błonica, świnka i odra, próchnica i choroby przyzębia, miażdżyca, choroby wątroby i trzustki, choroby oczu, nierównowaga hormonalna i wiele innych)...
Celem pasteryzacji mleka jest niszczenie "złych" bakterii... Wysoka temperatura nie rozróżnia dobrych i złych bakterii, zabija oba rodzaje, również korzystne dla człowieka bakterie kwasu mlekowego. Autorytet wśród znawców tego zagadnienia dr M.Murray, nazwał pasteryzowane mleko "zupą bakteryjną", ponieważ ciała zabitych w czasie pasteryzacji bakterii pozostają przecież nadal w mleku. Stanowią one duże zagrożenie, ponieważ są świetną pożywką dla innych szkodliwych bakterii, które mogą wtedy bardzo szybko się mnożyć. Ponadto produktem rozkładu martwych już bakterii są substancje toksyczne mogące wywołać dolegliwości chorobowe, jeżeli ich stężenie będzie odpowiednio wysokie."...
"Badacze, jak T.Sigimura i wielu innych odkryli, że ogrzewane białko ma silne właściwości rakotwórcze i mutagenne (zmieniające kod genetyczny), a niektóre związki wyizolowane z ogrzewanego białka podane zwierzętom wywoływały u nich raka. Cukier mleczny i tłuszcz również ulegają zmianom pod wpływem ogrzewania i również mogą przekształcić się w substancje rakotwórcze i mutagenne.
Australijski naukowiec Joseph de Vardas zajmujący się nowotworami, udowodnił również w swych badaniach negatywny wpływ tych związków. Niestrawiona frakcja białek zawartych w mleku (kazeina) ulega procesom gnilnym, których produktami jest amoniak i inne toksyny. Kiedy wątroba jest zbyt przeciążona, przedostają się one do krwi, co stwarza korzystne warunki do rozwoju nowotworów. Poza procesem gnilnym białka mlecznego zachodzi jeszcze inny niebezpieczny proces: niestrawione tłuszcze docierają do jelita grubego, a zawarty w nich cholesterol przekształca się w wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne, tworząc formy epoksydowe - uważane za najsilniejsze czynniki rakotwórcze."

nie chodzi tu o kolejny wymysl,ale o fakty.Ludzie po odstawieniu mleka krowiego zdrowieja z nowotworow i wieeelu innych chorob..Ale jak wszedzie i ze wszystkim-wolna wola:tak:;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry