Czesc dziewczyny, mam pytanie czy bedac w ciazy w irlandii bralyscie suplementy jakies typu witaminy, zelazo? I czy robiłyście badania krwi, czy była kontrolowana hemoglobina czy w ciemno? Ja dostaje rozne rady w zależności od lekarza i jestem zdezorientowana co robic bralam troche galfar 100mg żelaza dosyc mozny, pozniej kazano mi odstawic i pobrac witaminy które maja 17 mg żelaza…startowalam z dobra ilością ale to było z 18 tygodni temu…napiszcze jak to było z wami proszę. Dodam ze jestem w 29 tygodniu
reklama
Aniaa83
Fanka BB :)
Witajcie :-)
Waszka witaj :-)
Pogoda do bani,w ogrodzie powodz mamy masakra normalnie....
Asienka podawaj jej wapno i zginie jej ta wysypka...moja tez ostanio byla wysypana plecy szyja klatka piersiowa dawalam jej wapno i po wysypce nie ma sladuWitam:-)
Po gorączce ślad nie został, wysypka jeszcze jest, z brzuszka przeniosła się na szyjkę i buzię, mam nadzieję, że szybko zniknie, bo fizia w chacie dostajemy![]()
Waszka witaj :-)
Pogoda do bani,w ogrodzie powodz mamy masakra normalnie....
Witam!
Rano zabrałam sie za robienie ciasta, a tu telefon ze szkoly ze Eryk ma jakąś wysypke, zabrałam go do domu, ale ma doslownie 3 babelki jakby go komar ugryzł
Emma ryczy w lozeczku spac nie chce, a chcialam ja polozyc wczeniej, boo pozniej mi spi do 17 i nie chce isc spac wieczorem
ach jakie trudne mam wybory ;-)
Margaritta, Madbebe co wy nadrabiacie?
Wilwia to fajnie ze chatke bedziesz miec wolna ;-)
Rano zabrałam sie za robienie ciasta, a tu telefon ze szkoly ze Eryk ma jakąś wysypke, zabrałam go do domu, ale ma doslownie 3 babelki jakby go komar ugryzł
Emma ryczy w lozeczku spac nie chce, a chcialam ja polozyc wczeniej, boo pozniej mi spi do 17 i nie chce isc spac wieczorem
ach jakie trudne mam wybory ;-)
Margaritta, Madbebe co wy nadrabiacie?
Wilwia to fajnie ze chatke bedziesz miec wolna ;-)
lubiczanka
Margaritta-bo Dawida moja droga nie da się zapomnieć
)))A no właśnie tak-moje siostry mają przylecieć na roczek
Już się nie mogę doczekać-tralalalala
))A prezenty-dla dzieci to fraszka,a dla J-tak jak wcześniej kiedyś przebąkiwałam chcemy sobie"sprezentować"wspólny wyjazdzik poświąteczny.Co prawda jeszcze nic nie znalazłam fajnego,ale najważniejsze-Decyzja już jest
))
Aniaa83
Madbebe ja tez juz mysle o swiatecznym menu,jestem wsciekla bo moj w Wigile pracuje i to jeszcze na druga zmiane

Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
Nie,czemu mam Radka tachać ze sobą?On idzie rano do szkoły a wizyta potrwa niedługo,spokojnie zdążę go odebrać i jeszcze na basen z nim jechać po szkoleTichonku Ty wiesz,ze ja "prawie" zawsze z tą pomocą.. jednak na mój englisz tez nie ma co liczyć- a tym bardziej w kwestii "medycznej"niemniej jednak super ze ta babka z Tobą pojedzie. I pewnie Radka musisz ze sobą ciągnąc nie? bydzie dobrze
![]()

igusia ja przez pierwszą ciążę brałam tylko Gewitol od 13-tego tc,zalecony przez GP

AsienkaM1986
mama Zuzi
Czesc dziewczyny, mam pytanie czy bedac w ciazy w irlandii bralyscie suplementy jakies typu witaminy, zelazo? I czy robiłyście badania krwi, czy była kontrolowana hemoglobina czy w ciemno? Ja dostaje rozne rady w zależności od lekarza i jestem zdezorientowana co robic bralam troche galfar 100mg żelaza dosyc mozny, pozniej kazano mi odstawic i pobrac witaminy które maja 17 mg żelaza…startowalam z dobra ilością ale to było z 18 tygodni temu…napiszcze jak to było z wami proszę. Dodam ze jestem w 29 tygodniu
Hejka, ja jestem w 30 tygodniu ciazy. do 13 tygodnia bralam tylko kwas foliowy, a od 14 do dzisiaj biore witaminy dla kobiet w ciazy z Polski FeminatalN i on ma w sobie i zelazo i kwas foliowy i wiele innych witamin. na pierwszej wizycie w szpitalu mialam badania krwi, byly ok wiec nie dostalam dodatkowych zalecen lyb witamin i ostatnio tez mialam (trzy tygodnie temu) bo polozna chciala jeszcze raz skontrolowac hemoglobine. A teraz u Gp bede miala badania krwi.
pozdrawiam
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Asienka podawaj jej wapno i zginie jej ta wysypka...moja tez ostanio byla wysypana plecy szyja klatka piersiowa dawalam jej wapno i po wysypce nie ma sladu
.
Daję, daję:-)
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
Caio!
A ja twardo planuje isc do MB, mimo,ze leje jak z cebra!!
teraz zupencje gotuje, Al lula....od rana dostaje fizia...to chyba 4 dzien z kolei spedzony only w domu!!
szukam przepisu najakies fajne ciacho i chcialam wam polecic strone z przepisami Kwestia Smaku - Przepisy, zdjęcia i filmy kulinarne Dziewczyna ma absolutny dryg to pichcenia! Przepisy sa przegenialne!
No nic- spada
aaaa..Wilwia-dobra kobieto- dzieki za oferte pomocy. Wiem,ze moge na was liczyc dziewczeta! moj maz jednak wczoraj po pracy czyli o 3 w nocy pojechal do tesco i kupil mi produkty na obiad
Ps- boziuniu dziewczyny...czytam te przepisy i normalnie wymiekam....jestem juz tak zasliniona jak jakis buldog! Robie szarlotke...duzo tu tego ale moja slabosc do szarlotki wygrala....moje ulubione ciasto.
A ja twardo planuje isc do MB, mimo,ze leje jak z cebra!!
teraz zupencje gotuje, Al lula....od rana dostaje fizia...to chyba 4 dzien z kolei spedzony only w domu!!
szukam przepisu najakies fajne ciacho i chcialam wam polecic strone z przepisami Kwestia Smaku - Przepisy, zdjęcia i filmy kulinarne Dziewczyna ma absolutny dryg to pichcenia! Przepisy sa przegenialne!
No nic- spada
aaaa..Wilwia-dobra kobieto- dzieki za oferte pomocy. Wiem,ze moge na was liczyc dziewczeta! moj maz jednak wczoraj po pracy czyli o 3 w nocy pojechal do tesco i kupil mi produkty na obiad
Ps- boziuniu dziewczyny...czytam te przepisy i normalnie wymiekam....jestem juz tak zasliniona jak jakis buldog! Robie szarlotke...duzo tu tego ale moja slabosc do szarlotki wygrala....moje ulubione ciasto.
Ostatnia edycja:
reklama
Aniaa83
Moja Niunka spi chwila ciszy i spokoju:-)
Misia83 rzeczywiscie ciekawe przepisy:-)
Misia83 rzeczywiscie ciekawe przepisy:-)