reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Moja kuzynka ta która z nami mieszkała i olała mnie całkowicie,
dziś przez swojego chłopaka przesłała prezenty dla dziewczynek.
Ani razu nie zadzwoniła, aby zapytać jak małe się mają,
a dziś nagle zgrywa dobrą ciocię.
Gdybym ja otworzyła drzwi to bym tego nie przyjęła,
bo nie chce prezentów od kogoś kto ma nas w ....
No i na dodatek kupiła dziewczynkom komplety ciuszków bardzo ładne zresztą,
ale wszystkie za małe.
Nie wiem czy to zabieg celowy, bo wiedziała dobrze, że Natalki kupuję na 4-5 lat, a ona kupiła na 2-3.
Ach nie lubię nieszczerości.
Wolałabym aby olewała nas cały czas, a nie udawała przed innymi dobrą ciocię.

Tichonku a co do tego ze 20 dni nieobecnosci i niezdajesz to troche nie chce mi sie wierzyc bo naprawde rozne tragedie moga sie zdarzyc a i dzieci chorowac musza tym bardziej jak moj kacper ma astmatyczne kaszle i kazdy najmniejszy kaszelek kaczy sie antybiotykiem i sterydami wiec co za kare ze choruje ma jeszcze przez to niezdac:sorry:
A musiałbyś słyszeć jaki ambaras rodzice podnieśli jak nam to dyrektorka powiedziała:sorry2:Poważnie mówię,to są jej słowa i ludzie się też zaczęli burzyć,że jak to?Przecież jak dziecko choruje to jak ma chodzić do szkoły,ale ona na to,że to nie jest wymysł szkoły tylko odgórnie:sorry:
Tichonek-ale się masz z tymi jazdami...a miało być tak fajnie skoro na miejscu masz lekarza:(((Bidulka:(((
Nie,lekarza to ja na miejscu nie mam:no:Prócz GP,oczywiście:tak:Będę miała te rutynowe wizyty szpitalne tylko w Swords,ale na USG,do endokrynologa czy tak jak teraz-jeśli jakieś wyniki będą złe,niestety będę jeździć do szpitala:sorry:Chodzi tylko o te wziyty,na które czekasz i czekasz,żeby wejść na 5 minut zważyć się i zmierzyć ciśnienie:sorry:Dobre i to;-)Gdybym była zupełnie zdrowa,miałabym tylko te wizyty w Swords,ale niestety...
anineczko my mamy takie kalendarze:tak:Są ekstra.Na każdej stronie z miesiącem jest dwójka dzieciaków z rysunkiem samego siebie,jaki wykonywali jakiś czas temu,na jednym miesiącu jest cała klasa i na jednym nauczyciele:tak:Kalendarze robione były przez szkołę,przy pomocy rodziców a pieniążki z ich sprzedaży będą na potrzeby szkoły:tak:Cena takiego kalendarza to 8 Euro i proszą,żeby każda rodzina choć jeden kupiła:tak:My kupujemy 3:-)

Witam sie i ja :-) w koncu mam troche czasu,wczesniej gosci mielismy az 2 dni :) szwagierka z rodzinka przyjechala.W sobote impreza urodzinowa meza nie ma co udana w 100% troszku czlowiek sie rozerwal :-)W piatek dowiedzialam sie ze moja dobra kolezanka jest w ciazy nawet nie wiecie jak sie ciesze obydwie plakalysmy ja mam termin na czerwca a ona na sierpnia.
Chorowitkom zycze zdrowka

Pochwale sie Wam :-) czuje ruchy malenstwa :-)we czwartek mam do gina.
Dziewczyny jak dlugo czekalyscie na list ze szpitala?u mnie minal tydzien poki co jeszcze list przyszedl

Witam Nowe Mamuski :-)

Witam sie i ja :-) w koncu mam troche czasu,wczesniej gosci mielismy az 2 dni :) szwagierka z rodzinka przyjechala.W sobote impreza urodzinowa meza nie ma co udana w 100% troszku czlowiek sie rozerwal :-)W piatek dowiedzialam sie ze moja dobra kolezanka jest w ciazy nawet nie wiecie jak sie ciesze obydwie plakalysmy ja mam termin na czerwca a ona na sierpnia.
Chorowitkom zycze zdrowka

Pochwale sie Wam :-) czuje ruchy malenstwa :-)we czwartek mam do gina.
Dziewczyny jak dlugo czekalyscie na list ze szpitala?u mnie minal tydzien poki co jeszcze list przyszedl

Witam Nowe Mamuski :-)
Aniu ja czekalalm dwa dni:))i wizyte mam na piatek

Moniadan wogole cieplej wody nie mamy, a gdyby nie M to i zimnej by nie bylo(pociagnal waz od sasiadów i napelnil baniak na strychu ze mamy wode jedynie w kibelku i w umywalce , i taki baniak starcza gdzies na 3dni oczywiscie bardzo oszczedzajac te wode-dodatkowo jeszcze pelna wanna wody na potrzeby kuchenne. wiec czajniczek w ruch no i grzac musze.
Wybaczcie ze sie nie odnosze do reszty postow ale mam takiego nerwa ze szok - Kasiuleczka dolaczam do grona tych nie majacych wody, plakac mi sie chce. Od piatku nie mam wody tzn. jedynie w niedziele mialam, a tak w nocy nabiera mi sie pelny boiler i tyle ma mi starczyc do nastepnego napelnienia okolo 4 nad ranem wrrr... a do kibelka isc trzeba a co jakl wody niet???:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A najgorsze ze chyba tylko na moim osiedlu wody brak i dlaczego nikt nie wie.
Dzis jade do brata sie kapac no paranoja jakas:dry:

..

Frog no nie wesolo masz, ja tez , czasem mam taká ku....ce ze szok!!! U was to chociaz w nocy jest ,a u nas to wogole ani sie wykompac , ani prania zrobic nie moge. Dobrze ze znajomá mam na osiedlu wiec do niej chodzimy na kapiele a dzis nawet i dwa pranka u nich zrobilam. U nas na osiedlu z tego co wiem kilka domów nie ma a w naszym apartamencie jeszcze 2 sasiadów. A sobie wyobrax ze ludzie na tym kase zarabiajá, wlasnie dzis podjechal gosciu i 20 e kasuje za napelnienie tego baniaka na strychu wodá. no masakra.
ja codziennie pogode sprawdzam kiedy ta odwilz bedzie bo mnie juz tu depresja dopada z tego wszystkiego a wczoraj juz myslalam ze przez okno wyskocze, przychoodze do domku od znajomej a tu dekoder od cyfry padl, M zabiera sie za podlaczenie dysku zeby jakis film zalaczyc a tu dysk nie dziala!!!! A tam tyle filmów i jeszcze pelno zdjec naszych... No i juz o 22 w lozku wyladowalam A dzis rano patrzymy wszystko podlanczamy i szokkk bo dekoder i dysk dzialaja.

acha VKamcia i Aniu83 super ze czujecie ruchy swych fasolinek malutkich.

Ostatnia edycja:
Ja wpadalm na chwileczke zyczyc zdrowka wszystkim chorowitkom.
Aniaa83 fajnie, ze impreza sie udala
Kasiuleczka i frog nie wesolo z ta woda, faktycznie mozna sie zalamac.

a oto moje pierniczki, moze nie sa perfekt ale to moje pierwsze w zyciu wiec sie chwale.

reklama
Hey :-)

Asienka, super pierniczki, podrzuć troche ;-)

Kasiuleczka, to rzeczywiscie masakra, wpółczuje, nie wyobrazam sobie tyle dni bez wody

U Eryka w szkole jest tak, ze kazda nieobecnosc trzeba usprawiedliwiac na karteczce tzn napisac dlaczego dziecko jest nieobecne, te 20 dni nieobecnosci dotyczy dzieci, ktorych rodzice nie powiadomi dlaczego dziecka nie ma w szkole, przeciez to oczywiste ze dzieci opuszczają, co chwile ktos gdzies wyjezdza lub choruje i nikt nie zawiadamia opieki odrazu, to dotyczy niezgłoszonych nieobecnosci

Erys na szczescie nie opuscił ani jednego dnia, raz odebrałam go wczesniej bo mial to uczulenie i raz zaspali i sie spóźnili,
Anineczko dzieki za linka, nie jest tak najgorzej z tym budzetem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry