reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam :-)

Anthony,Sandulińska spóźnione ale szczere życzonka urodzinowe :-):-)

Zaraz jadę po Antka do szkoły i chyba wrzucę do prania Milę bo śmierdolic zaczyna ostro :baffled::shocked2:

Słoneczko pięknie grzeje.

Tichonku ja też pesymistka z natury jestem,tak więc rozumiem Cię ;-)
Strasznie żal,że wyszło tak jak wyszło.Mam nadzieję,że w końcu coś wymyślicie,,może a nóź dostaniecie kredyt przez dealera? A może sami spróbujcie do banku podjechac? NIe zakładaj z góry,że nie dostaniecie.Sądzę,że jeśli będziecie chcieli pożyczyc 1000 to nie będzie jakiś wielki kłopot dla banku.A może P poprosi pracodawcę o pożyczkę i ten mu będzie z pensji odciągał.No musi byc jakiś sposób.A i wstyd proszę wsadzic do kieszeni,nie przyda się,a auto musicie miec ;-):tak:
Do boju,jak to się mówi :-p

Dobra,lecę do szkoły :-)

reklama
Cholerka, rura od odkurzacza mi pekła :angry: zdążyłam tylko góre odkurzyc, z salonu dywanik wytrzepałam, ale brz odkurzacza nei da rady, ja odkurzam codzinnie bo inaczej masakra, ciekawe co Landlord na to powie :confused:

Tichonek, niech tescie przyleca 17 maja, mysle ze to powinno byc przed porodem, ja miałam termin z Emmą na 14 maja, lekarka na początku kwietnia mnie wystraszyła, ze na 100% urodze wczesniej, bo łozysko dojrzałe itp zamawiałam rodzicom bilety na koncówke kwietnia i modliłam sie zeby zdażyli, a urodziłam 12 maja
Ale lepiej ze byli wczesniej i mogli z Erykiem zostac jak ja do szpitala jechałam

Polozylam Emme spac spac, ale oczywiscie gada a nie spi, musze szybko makaron ugotowac i pojde z nią po Eryka do szkoły, tylko ze M mi wózka z auta nie wyciągnął :wściekła/y:

Witam:-)

sandrulinska-spokojnego Lotu i dla Antosia wszystkiego naj, naj....:tak:

anineczko-powiedz(a raczej napisz) mi ile siedzialas z Antkiem w domu kiedy mial ospe???? Jesli oczywiscie pamietasz.

Tichonek- i tak trzymać:)W najciemniejszym tunelu trzeba dopatrywać światełka:)I tak jak Anineczka pisze-bez paradonu nie bójcie się prosic o pomoc...też o szefie pomyslałam:)
Monidan-o zesz...ale dzień wesolutko Ci się zaczął-a co landlord?Przecież celowo rury nie popsułaś-niech kupuje nowy odkurzacz i już!!!Szkoda straconego spacerku-ach ci faceci i ich głowy:/
Pauletta-ciagle zapominam pogratulowac kolejnych postępów-Zuzia ruszyła z kopyta z tymi ząbkami...a Mamusia z kilogramami:)))Brawo dla Was:)

ello!

Ale bosko na dworze!Wiosna normalnie.Zero wiaterku,słoneczko,aż chce się żyć ;-)Rano chatkę ogarnęłam,zaliczyłyśmy plac zabaw,teraz drzemka i mam nadzieje ze jeszcze uda nam się wyjść po obiedzie..

Jakoś źle dziś spalam,szyja mnie boli:dry:

sandrulinska-buziak Antosiowi na 2gie urodzinki!szczęśliwego lotu!:happy2:
moniadan-ja tez kupilam gofrownice w lidlu ostatnio,cos okolo 15e i jestem zadowolona
kamcia-z reguły do 1szego gofra lepiej posmarować płytki olejem.Później już nie,tym bardziej,gdy olej w cieście:tak:
Tichonek
-obaw jest zawsze mnóstwo.Ja tak jak Ty i anineczka-zawsze przeżywam :zawstydzona/y:Ale ostatnio chyba trochę już lepiej.I tak wiesz ze zawsze się coś wymyśli,wiec głowa do góry!My od 1szego auta jesteśmy na pożyczce z Credit Union. Spłacamy,dobieramy kolejna itd.Nigdy nie mamy na poważniejsze wydatki,bo najzwyczajniej w świecie nie umiemy oszczędzać ;-)A tak,jest ta rata i płacić trzeba;-) Już się przyzwyczaiłam;-)
Swoja droga..jak to z tym silnikiem:confused:Auto jezdzilo,nic sie nie dzialo i nagle silnik padl?
3mam kciuki za Ciebie:tak:A z przylotem tesciow..- ciężko wyczuc kiedy urodzisz;-),ale dobrze ze tesciowa dluzej zostanie,bedzie Ci lżej:tak:

Idę się brać za obiad i kolejne pranie wrzucić;-) Milego dnia!

Fakt,piękna pogoda.

Madbebe a możesz mi wyjaśnic na jakiej zasadzie działa ten Credit Union? Czy to,że mam kredyt w BOI dyskwalifikuje mnie zapisanie się do tego? Opowiadaj wszystko co wiesz :tak:

Renni kurcze już nie pamiętam ile siedzieliśmy w chacie..Ponoc można łatwo przeziębic ospę,ale jak już zauważysz,że nowe krostki się nie pojawiają,a stare zaczynają odpadac i jak jest ciepło,tak jak dzisiaj to można na 1h wyjśc :tak:
Coś mi świta,że wtedy też było tak pięknie bo to był już kwiecień i na ogródku często spędzaliśmy godzinkę-dwie :tak:

aha.
dziewczyny,które mają dzieci rocznik 2005 w związku z tym,że nasze dzieci w Polsce szły by we wrześniu 2012 obowiązkowo do szkoły.Czy trzeba wysłac jakieś zaświadczenie do Pl,że moje dziecko uczy się za granicą? Wiem,że od tego września 2011 można posłac dziecko do szkoły,ale to nie obowiązkowe,ale za rok juz tak.Zapewne mają w papierach,że takie dziecko istnieje i pewnie będą pytac,gdzie dziecko?

Ostatnia edycja:
Ale dzisiaj piękna pogoda:-) Mogłoby już tak zostać i żeby z dnia na dzień robiło się coraz cieplej:-)

Tichonku przepraszam Cię najmocniej, ale jakoś tak ostrzej wyraziłam swoje zdanie - niepotrzebnie zupełnie:sorry2: Dlatego już nie będę roztrząsać i komentować reszty. Oby Wam się pomyślnie zakończyły sprawy z finansami na zakup auta:tak: I ogólnie więcej szczęścia w życiu, bo z nim łatwiej żyć;-)

madbebe
dobrze, że i Ty jesteś zadowolona z gofrownicy z Lidla, to się nie zraziłam do jej zakupu:-p

O Credit Union kiedyś czytałam, że żeby tam wziąć jakąś pożyczkę, to wcześniej trzeba wpłacić jakąś kwotę, która zostaje zamrożona na czas spały. Ale chętnie dowiem się ze źródła jak to wygląda;-)

moniadan ech, co za pech:sorry2: Ale może landlord bez problemu zakupi nowy odkurzacz:tak:
Naszego to nawet nie pytaliśmy, tylko sami sobie ostatnio kupiliśmy, dla samych siebie;-) Akurat od dawna polowaliśmy na Dysona i w DID wyprzedawali model, który wycofują z produkcji, w bardzo atrakcyjnej cenie:tak: O taki jak ten, tylko €100 taniej:
Buy Dyson DC19T2 1400W Bagless Cylinder Vacuum Cleaner. at Argos.ie- Your Online Shop for .

Anineczko miłego kąpania Mili;-) A Mila lubi się kąpać czy trzeba się z nią trochę nagimnastykować?;-)

Ostatnia edycja:
helloł

normalnie piknie :cool2: nowe zycie wstępuje w człeka od razu:cool2:

anineczko a i owszem ja musialam na wies swoją w PL takie coś słac- a mam dziecko z rocznika 2001- mało tego- muszę dosyłać co roku:dry:

Tichonku Ty wiesz....

wybaczcie ,ale jest tak pieknie,ze az z buta po miśkę pójde:cool2:

tymczasem

anineczko-mogę oczywiście ;-)
Do 1szej pożyczki potrzebny jest żyrant (osoba mieszkająca w Irl i posiadająca dom na własność-czyli najlepiej jakiś Irlandczyk)-nam żyrowała koleżanka z pracy;-)
Ponadto najpierw trzeba coś wpłacić żeby dostać. CU działa obracając oszczędnościami ludzi,którzy zakładają tam sobie konta(czyli większości Irlandczyków;-))
Od tego ile wpłacisz zależy jak dużo dostaniesz(my jakieś 4lata temu dostaliśmy 4tys. mając 900e wkładu)Do kolejnych pożyczek (jeśli 1sza będziesz spłacać w miarę regularnie,bez większej zwłoki) już nie potrzeba żyranta.Do tego nie musisz spłacić jednej do końca,żeby wziąć następną.
Wszystkie przypadki rozpatrują indywidualnie,wiec ciężko coś powiedzieć o zasadach przyznawania itd.
Dadzą Wam jeśli uznają ze jesteście w stanie spłacać ich pożyczkę na równi z ta bankowa.
Raty są dogodne,zawsze ustalane z klientem (na jak długo-max 5lat,ile tygodniowo do spłaty,czy splata miesięczna czy tygodniowo itp.)Pożyczka jest ubezpieczona wiec to tez plus (nie wiem czy ubezpieczenie jest konieczne,ale chyba tak)
Jeśli w danym miesiącu nie jesteś w stanie zapłacić,możesz wpłacić mniej lub przesunąć termin.Zawsze można się dogadać :tak:My z reguły wpłacamy kilka euro więcej niż wynosi rata,co tez działa na nasza korzyść;-)
Ogólnie są baaaardzo ludzcy,polecam;-):-D

Najlepiej założyć konto,wpłacić ile się da (nie koniecznie od razu,można stopniowo) i wtedy aplikować o pożyczkę:tak:(potrzebne są wyciągi z banku z ostatnich 2miesiecy i 3ostatnie payslipy plus aplikacja wypełniana na miejscu).Odpowiedz dostajesz po 1-2dni.

Moj A. jest specjalista w wyciąganiu od nich pieniędzy :-D;-),może podszkolić M.:-D

Pytaj jeśli czegoś nie dopisałam.
Sorki za chaos;-)

edit:Wolfia-tak,zamrażają te wpłacone pieniądze.Możesz je wypłacić jeśli kwota pozostałej do spłaty pożyczki będzie niższa od tej sumy. (mam nadzieje ze jasno się wyraziłam;-))

Ostatnia edycja:
reklama
Margaritta a takowe zaświadczenie dostajesz ze szkoły? I tłumaczysz to na polski czy jak? Dobrze,że się tym zainteresowałam bo by mnie ścigali w Pl :-D:-D
A zerówka będzie obowiązkowa w 2011 czy jak? Kurcze muszę doczytac :sorry2:

Wolfiu Mila idzie jak na skazanie do kąpieli,ale grzeczna jest.Za to uwielbia już po latac jak szalona i podstawiac się pod suszarkę ;-)
Nie wkurza cię w tym dysonie ssawka? Mnie do pasji doprowadza :sorry2:
A i gofrownicę z Lidla i ja mam.Zadowolona jestem,choc moim zdaniem to ona nie jest na takie typowe polskie gorfy bo cieńkie wychodzą,no ale to tylko jeden minus,innych brak :-)

madbebe dzięki Ci dobra kobieto :-):-):-) wszystko pięknie i ładnie opisałaś.My na razie nie potrzebujemy pożyczki,ale nie znasz dnia ani godziny.Dziś pogadam z M na ten temat,ma wolny czwartek to podejdzie tam :tak::tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry