reklama

Mamy z Irlandii!!

my juz jestesmy po wizycie,Oliva nie bardzo chciala wspolpracoowac:-D,pozwolila sobie sciagnac tylko buty i skarpetki,spodni juz nie chciala bo sie wstydzi obcych facetów:-D.
Oliva sie przeszla,no i faktycznie lekarz stwierdzil ze stawia stopke do srodka, ale ze to normalne i nie ma co sie martwic:eek:.A nastepna wizyta kontrolna za 6 miesiecy:sorry:
Teraz siedze i czytam na forach rozne porady butki z wysoká pietká,rozne cwiczenia z woreczkami,zakladanie odwrotnie bucików i siad turecki zamiast siadania pupá na nozkach.Wiec tak mysle ze jak pojedziemy do Pl to tam sie wybierzemy na wizyte u ortopedy.

reklama
my juz jestesmy po wizycie,Oliva nie bardzo chciala wspolpracoowac:-D,pozwolila sobie sciagnac tylko buty i skarpetki,spodni juz nie chciala bo sie wstydzi obcych facetów:-D.
Oliva sie przeszla,no i faktycznie lekarz stwierdzil ze stawia stopke do srodka, ale ze to normalne i nie ma co sie martwic:eek:.A nastepna wizyta kontrolna za 6 miesiecy:sorry:
Teraz siedze i czytam na forach rozne porady butki z wysoká pietká,rozne cwiczenia z woreczkami,zakladanie odwrotnie bucików i siad turecki zamiast siadania pupá na nozkach.Wiec tak mysle ze jak pojedziemy do Pl to tam sie wybierzemy na wizyte u ortopedy.

Nam to samo powiedział, ale ja widzę różnicę, że jest lepiej. Ponoć to jest normalne do 2 roku życia, ale Oliwka przecież starsza. Masz rację, idź do ortopedy dziecięcego w Polsce

no u nas to o niebo lepiej jest, bo majac rok,czy dwa to ta nózká zachaczala o drugá,ponoc dzieci nawet do 3,4 roku zycia tak majá ze ponoc wyrosná z tego a pomóc mozna wlasnie bucikami wysokimi( wiec takie kupowalam ) a teraz musze ja pilnowac zeby nie siadala na nozkach no i jakies cwiczonka wprowadzic moze jakies chodzenie po sztureczku tak zeby nozke ustawiala prosto.Pokazuje jej czasem ze ma prosto ustawiac nozke jak idzie ale na to jest jeszcze za mala,ha ha da trzy kroki a poxniej zapomina:-D

Wlasnie przed chwilka dostalam dziecie2,5letnie do pilnowania(bo rodzice na ostry dyzur pojechali)-myslalam ze mala bedzie plakac a tu nic ladnie sie dziewczynki bawia.one sa lekarzami a królik pacjentem:-D

Ostatnia edycja:
no u nas to o niebo lepiej jest, bo majac rok,czy dwa to ta nózká zachaczala o drugá,ponoc dzieci nawet do 3,4 roku zycia tak majá ze ponoc wyrosná z tego a pomóc mozna wlasnie bucikami wysokimi( wiec takie kupowalam ) a teraz musze ja pilnowac zeby nie siadala na nozkach no i jakies cwiczonka wprowadzic moze jakies chodzenie po sztureczku tak zeby nozke ustawiala prosto.Pokazuje jej czasem ze ma prosto ustawiac nozke jak idzie ale na to jest jeszcze za mala,ha ha da trzy kroki a poxniej zapomina:-D

Anineczka wspominała, że chodzenie po krawężniku też działa. Ja swojej teraz też bardzo pilnuję, szczególnie, jak siada

kasiuleczka-pilnuj,pilnuj,szczególnie właśnie poprawnego siadania .Ja tez,żeby nie anineczka,nie miałabym zielonego pojęcia czym takie siadanie się kończy..:eek:

A. był w socjalu i załatwił nic.Dzwoniłam sama do tego FISu.Z facetami...Oczywiście śpiewnym, milutkim głosikiem Pani poinformowała mnie, ze owszem,formę wysłali i dostali zwrot,bo adres nie ten.Nawet nie chciało mi się tłumaczyć ze wysłałam list ze zmiana adresu,bo co mi z tego teraz..Mam tylko nadzieje ze dalej pójdzie w miarę sprawnie:confused2:

Lubiczanko a dziękuję samopoczucie nie najgorsze choć lepiej bywało a jak Twoje ??;-) wyżaliłam się tu jakieś dwa dni temu ale tylko marcysia zauważyła me wypociny cóż...:zawstydzona/y::sorry: Wiktor w przedszkolu, Zuza śpi a ja muszę wstać od kompa bo jak się zasiedzę to nie wstanę dopóki nie trzeba będzie iść po Wiktora lub jak się młoda obudzi :eek::sorry: także zmykam póki co ;-)

Pauletta-spoko,spoko-zawsze zauważam kiedy jesteś-zwłaszcza,że ostatnio tak Cię tu mało:(((Mam nadzieję,że pogoda ducha(bo na tę za oknem już nie liczę)będzie dopisywała:)))
Kasiuleczko-no to Mama pilnuj;)))Powodzenia z dziewczęciem-a dlaczego rodzice na ostry dyżur pojechali?Co się stało?
Madbebe-i co teraz?Dostaniesz te pieniążki w końcu?
No i cholewa dziś nam jedyny pl sklep zamkneli:((((teraz jak będę chciała mąkę chociażby to 25km dawaj:/

Ostatnia edycja:
Lubiczanko ehhhh ale to male dziewcze uparte a jaki niejadek jest z niej :szok:moja zupke calá pochlonela a tamta to nawet do stolu usiasc nie chciala. A moja zazwyczaj gdy zje caly obiadek nagrode dostaje w postaci loda(jakos nie dala sie przekonac ze dzis dostanie poxniej no i musialam dac obu dziewczynom ehhhh)
A jesli chodzi o rodziców, to znajomá jakis ból i skurcze jelit z biegunká chwycil( a biegunka z krwiá)wiec chyba ma jakis problem z jelitem ,od 6 rano do poludnia, jak przyszla do mnie az sie cala trzesla, leki rozkurczowe nie pomogly wiec chyba lepiej na ostry dyzur odrazu pojechac niz do GP, który by tylko Nurofen przepisal.
chyba bede musiala w tym tygodniu farbe na wlosy polozyc bo przez te dwie jedynaczki juz osiwialam ha ha ha(moja w wiekszosci ustapi ale ile sie nagadam przy tym i natlumacze:eek: a mniejsza wogole odrazu jest ryk i krzyk:szok:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry