reklama

Mamy z Irlandii!!

Moje dziecie padlo o 20,45 normalnie cale 3 h ciszy i odpoczynku przy robótkach mych juhuuuuuuu.
Lubiczanko znajomá zbadali i stwierdzili infekcje jelit:szok:masakra te tutejsze diagnozy,powiedzieli ze jak sie bole powtorza ma przyjechac jeszcze raz i zrobia jej "big test" tzn ze beda jej jakies rurki wkladac.
Ania83 zdrowka dla córci,my tez kilka miesiecy temu wyladowalismy z malá w szpitalu bo wymiotowala caly dzien i juz nie miala czym...wiec kazali jej podawac duzo picia a w tym sprite :szok: oboje w szoku bylismy no ale podalismy malej ,na wieczór jej przeszlo i nie wiem czy to przypadek czy sprite:-D

Marcysiu spokojnego lotu i udanych wakacji i przeslij troche promyków slonca z polandii.

reklama
witam się!

kamcia-no niby tak,z tym ze nas tam właśnie wysłali :confused: Poza tym nawet nam adresu nie chciała zmienić.Aj tam,ważne ze już sprawa jasna;-)
marcysia-spokojnej podroży!
aniaa-zdrówka Natalce!
pauletta-zarzuciłaś już tym zdjęciem na FB?;-)

Ja tam póki co na ichniejsza służbę zdrowia nie narzekam.W szpitalu byłam dwa razy ostatnio i dobrze ten pobyt wspominam.Tylko wiadomo-inaczej jest jak się idzie z małym dzieckiem
confused8gj.gif

gastone-myślę ze jeszcze za wcześnie żeby stosować jakieś metody.
A moze ma już taki charakterek..;-):sorry:Wikta jest podobna o ile to Cie pocieszy;-)

idę bo dziecię energia rozpiera a tatuś zalega w łóżku jeszcze..;-)
Milego dnia!

ANia83 duzo zdrowka dla Twojej corci i sie nie martw, to napewno jakas jelitowka. Wierz mi, ze lekarze nic wiecej Ci pomoc nie mogli w tym. Zachowali sie wlasciwie. Na to nie daje sie lekow zadnych. Musi poprostu przejsc, musi sie organizm odtruc. Wiem jak strasznie wyglada to, gdy dziecko wymiotuje. Moja odkad skonczyla 2 latka, to co rok przechodzi jelitowke, masakra. Dziecko ma wtedy lezec, wypoczywac, duzo pic. W pierwszy dzien wymiotow do jedzenia nic jej nie wciskaj, bo i tak nie zje. Komu wtedy sie chce jesc..Wazne,zeby pila. I ciepla cola czy sprite naprawde pomagaja! Po tych rewolucjach zoladek sie naprawde uspokaja. Naszej trojce zawsze to pomaga. Dzis mozesz probowac dawac jej suchy chlebek, chrupki kukurydziane, paluszki i takie rzeczy. Zadnego miesa, jogurtow, nic takiego, bo to niepotrzebne obciazenie zoladka. Wazne, zeby pila i wypoczywala!!!Jutro juz bedzie po sprawie, zobaczysz :-) Musisz byc silna dla Niej. Zdrowka!

kasiuleczka no pracuj, pracuj. A powiedz czy przyszly juz Ci te ksztalty kolczykow? Bo ja czekam, zeby je zobaczyc :-) A sprite czy cola na wymioty to super rzecz, serio. Uspokaja zoladek, wyzera co trzeba, a przy tym ma duzo cukru, czego takiej chorej osobie wlasnie brakuje. Cukier to energia. Dlatego po tym czujesz sie lepiej, gdy jestes chora. Nie na kazdego dziala, ale jak dziala, to dobrze :-)

Ja na tutejsza sluzbe zdrowia nie narzekam, serio. Jest jak jest, trzeba poprostu wiedziec, co kiedy i gdzie walczyc o swoje. Mam cudowna gp i nie zrazam sie nawet tym, ze na testy kardiologiczne czekam juz 1.5 roku. Jak naprawde cos sie dzieje, to ja zawsze pomoc dostalam taka, jakiej oczekiwalam i potrzebowalam. Sa dziedziny, w ktorych sa zacofani(np ginekologia), ale z kolei w Pl uwazam, ze w wielu przypadkach przesadzaja, kazda drobnostka ma swoja wielka nazwe..Takie moje zdanie :-)

A teraz witam i zmykam. Jestem zla, bo znow zapomnielismy smieci wystawic wrr juz 2 tydzien, normalnie mam kupe smieci pod domem, bo nie mam gdzie ich wrzucic hehe. Sklerotycy z Nas!

Ostatnia edycja:
Witam:)
Aaniu-zdrówka Natalce...Mam nadzieję,że dzis już lepiej:)
Marcysiu-spokojnej podróży i wspaniałego wypoczynku:)
Kasiuleczko-aha...no ale trzymajmy kciuki oby się już nie powtórzyło:)I długo ichnia córcia u Was była?
Ewelcia-a nic mi nie mów...Dolina,deprecha i inne tego typu określenia to przy takiej pogodzie normalka:(Niby jutro ma być lepiej-wow...cały 1dzień...a i tak się"w praniu"okaże:/
Pauletta-ja tam FB nie mam,więc proszę o fotę-a to ci mąż niepohamowany;)
Miłego weekendu Dziewczynki

Hej mamcie.
Marcysia bezpiecznej podrozy.
Chorowitkom drowka.
A u nas chorob ciag dalszy..Max ma sie niby lepiej ale m taki katar ze nos ma jak bania,popekane naczynka,strupy i dodatkowo..chyba zapaleni9e spojowek dostal.No szlg mnie trafi...Hani tez wszystko schodzi,na szczescie juz nie bakteryjny katar tylko przezroczysty ale chodzi i o wszystko sie wyciera.
E$ch..Milej soboty..

witam
no pogoda masakra ,znowu caly dzien w domciu spedzimy:wściekła/y:.A nam to sie wogole nie chcialo wstac niby obudzilysmy sie o 8.30 ale jeszcze godzine z Oliva lezalysmy i sie giglalysmy:-D
Lubiczanko nooo mala byla 5h ha ha zadaniu podolalam zajmujac sie dwojká ale tak na dluzej to nie wiem jak to by bylo bo ja przyzwyczajona do jednego ale jest tez dobra strona takiego pilnowania moja Oliva uczy sie dzielic, a jak nie chce to wystarczy wytlumaczyc jej ze dziewczynka jest mniejsza i jeszcze nie rozumie(moja wtedy chwile pomysli:-D i sie dzieli mówiác "no dobra ale poxniej ja":-D

Larcia ze tak powiem kolczyki sa w polowie drogi tzn dziewczyna wyslala je do mojej mamy w Pl teraz jeszcze czekam az inna dziewczyna dostarczy mojej mamie spodniczke balerinké dla Olivy i wtedy mamusia wszystko do mnie przesle.(dam Ci znac) Wlasnie musze do niej zadzwonic i sie spytac czy juz wszystko doszlo.

Larcia-ja tez się z Toba zgadzam w 100% co do służby zdrowia.Mam właśnie wrażenie, ze to tylko polskie przyzwyczajenia-leki na każdym kroku i na wszystko:confused2:
Obyście się w tych śmieciach nie zakopali;-) Dobrze ze my nie musimy tego pilnować..;-)

Tak mimochodem...1szy lekarz,który mnie przyjął, namiętnie szuka polskiej zony..:-DNo co się uśmiałam tam..:-DTakże jeśli któraś z Waszych znajomych gustuje w czarnoskórych i ma chęć..to jest niezła sztuka 'do wzięcia'..:-p:-D

lubiczanko-pauletta i tak każe czekać na fote ;-),wiec nic nie tracisz nie mając FB,bo tam tez się jeszcze nie ujawniła w nowej odsłonie ;-):-D. Cos czuje ze kategoryczne zmiany w Jej fryzurce nastąpiły skoro mąż ja pokarał:laugh2:,chyba ze się mylę;-)

A mnie jak tu nie było tak teraz kilka postów dziennie...:shocked2::eek::happy:Ale to chwilowe:sorry:Mama będzie i pewnie za często nie zajrzę..A z PL to już w ogóle..

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.Ja jeszcze w piżamce,sniadanko kończe jeść.
Marcysiu udanej i szczęśliwej podrózy.
Aniaa83 dużo zdróweczka dla Natali.
Za niedługo M ma być z pracy,pozniej po południu jedziemy odwiezc kolege na lotnisko.
Miłego popołudnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry