reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam laseczki!
Pauletta nie proś sie i zarzuć zdjęciem!!!!
Marcysia bezpiecznego lotu.
Ania jak mała nie je i nie pije to kup jej elektrolity w razie W żeby sie nie odwodniła. I rosołek ugotuj Oli zawsze zje choć troche.
LArcia ustaw sobie przypomnienie w telefonie, ja też nieraz zapomne(rzadko) i sie wkurzam:)
Co do opieki zdrowotnej ja nie narzekam, ale jeśli chodzi o specjalistów to ciężko jest , moich kilkoro znajomych miało poważniejsze problemy z dziećmi i do PL latali:/
Ja dziś ostatni dzień pracy i WOLNE juuuuuuuupiii musze spakować Oliviera i w pon lecą już z mamą do PL, jutro idziemy na urodzinki.
Mama mi tu gotuje i dogadza, dziś pierogi i 2 raz sernik na zimno robi hihihi
mykam

kamcia nie za dobrze Ci ? :-) Wpadnij na kawke w tygodniu, zebys chwile zapomniala o tej tesknocie za Olim :-)

pauletta rowniez czekam na fotke :-)

Propo tych wymiotow i biegunek, to chcialam tylko jeszcze dodac, ze dziewczyny serio nie martwcie sie tym i nie ma co przesadzac. Nasz ludzki organizm jest super. Skoro sa wymioty czy jest biegunka tzn ze nasze cialo ma potrzebe czegos sie pozbyc z organizmu. Nie ma co odrazu podawac lekow przeciwbiegunkowych, po co!Duzo wody, nic wiecej nie trzeba. Nasz organizm jest sam sobie lekarzem. Widocznie cos jest w zoladku czy w jelitach, czego organizm musi sie pozbyc. Wlasnie wirusow i bakterii(tam najczesciej osiadaja). Preparaty przeciwbiegunkowe podaje sie, gdy biegunka trwa juz pare dni i zoladek mamy juz kompletnie wyczyszczony,a mimo to dalej wystepuje biegunka, wtedy. To jest tak samo naturalne i potrzebne jak np kaszel. To nie jest zly objaw. On wlasnie ratuje Nam zycie.

A ja wtryntalam wlasnie carte dor rum z rodzynkami,a wlasciwie juz koncze :-)

ello z wieczora!

nie wiem czy to odpowiedni watek na takie pytanie,ale tu zaglądacie najczęściej;-)
Otóż: robiłyście kiedyś gołąbki z tej irlandzkie,podłużnej kapusty?Jak ja obgotować i jak długo w ogóle?Jak na złość nie mogłam dostać żadnej konkretnej główki tej okrągłej i muszę coś wykombinować z podłużnej...:confused2:Help! ;-)

spokojnej nocki!

ello z wieczora!

nie wiem czy to odpowiedni watek na takie pytanie,ale tu zaglądacie najczęściej;-)
Otóż: robiłyście kiedyś gołąbki z tej irlandzkie,podłużnej kapusty?Jak ja obgotować i jak długo w ogóle?Jak na złość nie mogłam dostać żadnej konkretnej główki tej okrągłej i muszę coś wykombinować z podłużnej...:confused2:Help! ;-)

spokojnej nocki!

ja robilam.. ona rozni sie tylko ksztaltem ..kapusta to kapusta .napewno masz na mysli tak taka stozkowa... ja nie gotuje tylko parze wrzatkiem i trzymam w wodzie az ostygnie i liscie sa miekkie :)

madbebe ja za golabkami nie przepadam, bo nienawidze kapusty, ale czasem mojemu M robie. Golabki mozesz robic z jakiej chcesz kapusty i zwykla i pekinska i wloska(z tej mi najlepsze wychodza).Gotuje sie ja o WIELE krocej, ok pol godziny. Tzn najpierw mozesz sobie ja sparzyc pare minut, potem nadziac nadzieniem,ulozyc i gotowac, zajmie Ci to ok pol h. Ta kapusta jest delikatniejsza, wiec nie musisz robic jak ta okragla, ze musisz ja sporo gotowac, zeby zmiekla, zeby ja nadziac i znow dusisz. Ona sama w sobie jest miekka juz, wiec wystarczy tylko sparzyc chwilke, nadziewasz i dusisz w sosie te 30minut

Ostatnia edycja:
Ej to nie tak, że ja chce abyście mnie prosiły ;-) po prostu bateria w aparacie padła i się łąduje :-) ale jutro zarzucę fotkę :tak:
madbebe sparz ją tylko aby ci się nie rwała jak będziesz zawijać i obgotuj jak normalne gołąbki a nawet troszkę krócej bo ona nie jest taka gruba jak biała kapusta ;-)
A kto do mnie wpadnie na kawkę???? :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry