reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ania83 sto latek dla córci
Gliwa powodzenia i bezbolesnego porodu zycze jesli to juz....
U mnie byla znajoma na herbatce troszke poplotkowalysmy i popoludnie szybko minelo.
Barmanko przepis na pierogi mam Ci podac? he he sek w tym ze mnie za kazdym razem inne wychodzá.Najpierw gotuje farsz kapusta kiszona,1duza cebula, lub 2 male i grzyby suszone(mamusia mi wlasnie przyslala:-)) ,pieprz. A ciasto to najlepsze mi wychodzi tylko z maki,szczypty soli i gorácej wody-ale takiej ze az w rece parzy.I ostroznie wyrabiam ciasto jest fajne mieciutkie,mozna cienko rozwalkowac i lepic. Wycinam kólka a zeby ciasto sie ladnie skleilo to brzegi lekko namaczam wodá.Wczesniej robilam ze dodawalam jeszcze jajko a wode chlodniejsza i mi wlasnie takie twarde ciasto wychodzilo ze nie dalo sie go rozwalkowac .

reklama
Ja mam pytanie, najlepiej do mamuś z Dublina, czy któraś z Was korzystała z usług tłumacza? Możecie kogoś polecić? Ile biorą - orientacyjnie - za 1 stronę?
ja korzystalam z uslug tlumacza z Kilcullen...ale ona jest przysiegla i bierze 30e zastrone...Olga Slattery sie nazywa...
Mozna jej meilem lub faxem wyslac a ona tlumaczy i poczta odsyla,a ty przelew robisz bankowy albo na poczcie:)
M byl u niej kiedys w domu to mu od reki zrobila bo akurat miala czas:)
Czekam cierpliwie na pytanie twe!!;-):-)
Gliwia-powodzonka:D !!!!

witam sie po całym dniu sprztania w domu!! ufff wreszcie konie i jeszcze 20 dni i gorąca Hiszpania juz nie moge sie doczekać żeby mamuśke zobaczyć:-Da właśnie mam pytanie czy ktoras z was zna
klinike chirurgi plastycznej?? w dubline?

Miłego wieczorku życze ja spadam grillka na kolacje robic :)
Wow...hiszpania powiadasz....rozmarzylam sie!!!!
nie wiem, nic o klinice chirurgii///...ale zaciekawilas mnie:sorry2::cool2:

Ania wszytskiego najlepszego dla Natalaki...
Gliwa pewnie sie juz na porodwoce produkuje:)trzymam kciuki!!!!

Landlord z zona szoku doznali jak chate zobaczayli...szczeki z podlogi zbierali normalnie:-D:-D:-D:-D:cool2:.....
Kupili Szymkowi nowke sztuke lozko i plytki do kuchni!!!

Kasiuleczka, chodziło mi o przepis na samo ciasto. Miałam właśnie dwa, jedno ze wrzątkiem (to od mamy), a drugie gdzie mleko się dodawało (od Gesslera) - no i wsiąkły mi oby dwa :growl:

Katrina, raczej nie..
To Notariusz musi potwierdzić pełnomocnictwo.
Ale może inne mamusie się wypowiedzą też bo ja zakręcona ostatnio jestem :zawstydzona/y:

Ewelcia, a po co Ci klinika otyłości? :szok: aaaa już wiem... chcesz mi fundnąć jakiś zabieg? :tak::tak: supcio - na brzuch cosik poproszę :tak::tak:
30e za stronę, przy moich ponad 100 stronach mogę zapomnieć :nerd:
Jak landordowi się spodobało to ciągnij coś jeszcze od niego, może nowe sofy, albo krzesła, korzystaj póki jest łaskawy :cool2:
Pytanie...hmmm... a Ty nie wiesz jak to z tymi pejslipami mojego starego do BtS?

Barmanko co do pejslipow to wiem ze kiedys ostatnie 3 potrzebne byly,a teraz to nie wiem,ale chyba tak samo:)
Wyskoczylas z ta klinika:-D:-D:-D:-Dusmialam sie strasznie z ciebie!!!!!
Powiem ci ze brzuch to i ja mam okropny,mnustwo rozstepow!!jak wygram w totka,to sobie i Tobie zafunduje jakies odsysanie tluszczu:cool2:
eee wydaje mi sie ze juz nic nie da landlord...a tzn szafe jeszcze maja jakas kupic...ale pyatala sie Martina czy jak kupia w czesciach to czy M posklada,mowie ze tak ze nie ma sprawy....smialam sie do \m ze moze cos z Ikeii przytargaja:-D

Kuśwa to jak 3 to leże i kwiczę :wściekła/y: o jakieś 3-4e mi przekroczy limit :wściekła/y: nosz w pyte nietoperza aaaaa szlak by to!
Ja rozstępów jako tako nie mam, ale za to bencoł jak się patrzy :baffled: wychodzą te ciasteczka drożdżowe :sorry2: żreć się fajnie żreć..ale te konsekwencje :zawstydzona/y:

Barmanko ale forme o BtS mozna do konca wrzesnia wyslac wiec jest ponad 3tyg i moze Twoj m przez te 3 tyg bedzie mial mniej wyplaty i wtedy ci nie przekroczy?
piwko spijam:-p
ktos chetny?zeby doloczyc?;-)

Barmanko a z mlekiem to tez kiedys próbowalam zrobic, tylko nie pamietam jakie dodawalam czy cieple czy garace ale cos wyszlo mi nie tak ze teraz robie tylko z wrzatkiem.
Ewelcia co ty tam chcesz odssysac widzialam na nk normalnie laska jak sie patrzy:tak:
Mnie to siedzenie w domku tez bokami wychodzi( i to doslownie:-D):baffled:Od wczoraj sie zmobilizowalam i nie jem slodyczy (ciekawe czy dlugo wytrzymam)i wlewam w siebie 2litry wody(i zaraz sie obsiusiam:-D) No jeszcze spacery by sie przydaly do tego wiec mam nadzieje ze jutro lac nie bedzie.

Ewelcia, wiem, wiem, tylko że ja bym chciała już bo potem to ja zakręcona jak korkociąg mogę zapomnieć :dry:
Piffffkooo, no może niekoniecznie :-p ale łiskacza z kolafką bym szarpnęła :tak::-)

Kasiuleczka, mój Szanowny by Co powiedział "dzień bez słodyczy dniem straconym" hihi.
Pierogi z mlekiem mi wyszły, tylko zupełnie inny smak był niż te z wrzątkiem. Zdania były podzielone które lepsze :/

Lubiczanka, Ty się mnie o Nk pytałaś.. Ano jakoś tak wyszło... za dużo pytań od osób z którymi nie chciałam rozmawiać.. ot cała historyja....

Ostatnia edycja:
reklama
Witam ja dzi s pierwsza :tak:za oknem pada!!
Hiszpania Moja Mama mieszka koło Madrytu juz 8 lat wiec jak nie korzystac z Urokow Ciepła:-D
A co do kilinki moja kolezanka poszukuje chce operowac Nos I za
stanawia sie czy taniej tutaj czy w PL

spadam i miłego dnia życze chociaz u mnie zachmurzone :-)

Do góry