reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Frog ja tez nie lubie tej pracy. Ale nawet nie z zazdrosci tylko kurcze, bywa niebezpiecznie. Kiedys o 4 nad ranem A. budzil mnie caly we krwi bo ich napadli na bramce cholerni nackersi i ich metalowymi drazkami potraktowali. Od tamtej pory na maxa sie o niego obawiam. A Wy jak z Galway jestescie, to mozliwe ze sie nasze chlopaki znaja, bo A. zna duzo polakow bramkarzy tutaj. Gdzie stoi?

reklama
a kto to jest nackers Misia?
Ło la boga to ja się nie dziwie,że się boicie?
No właśnie w jakich klubach moge miec znajomości?:-D:-D
Bo do Kings Head lubie chodzic ;-)
Idę spac bo nie dojade do Misi jutro;-):-D:-D

Nackersi inaczej travelersi, czyli odlam irlandczykow, ktory nie mieszka w domach a w vanach i przyczepach, podrozujac po calym kraju. Nie pracuja, utrzymuja sie z pomocy panstwa i kradziezy oraz rozbojow. Wikszosc nie potrafi czytac i pisac. Pelno ich na ulicach. Latwo ich poznac. Kobitki sa zwykle ubrane jak dziwki, nosza wielkie zlote kola w uszach. Sa zaniedbani i czesto, a raczej przewaznie smierdzacy!!! Czesc z nich osiedlila sie w domach, najwiecej w Galway na Tirellanie (cale osiedle). Generalnie niebezpieczni ludzie. Ostatno byl swietny program w tv o nich. Zyja troche jak cyganie....jesli chodzi o zycie w podrozy.
No i to z nimi wlasnie sa najwieksze problemy...
Moj A. stoi w LA , a teraz jak klub podupadl to czasem stoi w Keas (chyba tak to sie pisze).

Ja zanim sie poloze musze jeszcze ta szarlotke z pieca wyjac i dokonczyc rosol, a potem jeszcze sie wykapac....to jest jakies szalenstwo siedziec ta pozno...a potem caly dzien obijam sie o sciany ze zmeczenia!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No o travlersach słyszałam nie raz,ale nie sadziłam,że nazywają sie jeszcze innaczej :-D
A na Tirellan mieszkałam i to nie krótko ( bo ja swoje początki w IE miałam właśnie w Galway ponad 2 lata tam mieszkałam i stąd mój sentyment do mam Galway-owskich ;-)) i naprawde spokojnych sąsiadów miałam.No poza australijczykami i polakami ofkors :tak::-D
A The Kesa słyszałam i nawet chyba byłam bo obiło mi sie o uszy :dry:
Dobra idę spac! Koniecznie :baffled:

hejka laseczki

prosze prosze a tu wczoraj wieczorkim ile sie dzialo..:-)
ja dzisiaj mam ochote na spacer w parku Oranmore a moj P napewno zgodzi sie hehe...
Frog wiesz co a moj zastanawial sie skad zna Twojego meza..moil do mnie " wiesz co ja go chyba znam..ma taa znajoma twarz tylko niiewiedzial gdzie go przyczepic..ehehe..teraz juz napewno mu zaswita w lepetynce gdzie go widzial ..

Dzien dobry dziewczyny:-)
No to slonko gdzies przebija i moze w koncu sie przebije.

Misia moj R stal w kilku miejscach, ostatnio Jak bulo PI, potem jezdzil do Gortu, troche w hotelu Menlo, teraz znow Gort. Ale mozliwe ze sie znaja. Te bramki to dorywczo bo teraz jak siedzi na chorobowym to troszke ciagnie do ludzi i adrenalinki. Musze ci powiedziec ze ja tez sie o niego boje. On zna wielu nackersow i tych cholernych dzipsow bo pracowal w Centrze na Dougishce i W Supervalue na Ballybane. Wiec jak co zawsze wiedzial gdzie ich szukac.;-)

Didi jak juz pisalam Misi moj R jest ochroniarzem po sklepach i klubach. Wiec moze stad kojarzy twoj P mojego R. Ostatnio stal caly czas w centrum w Championie. Albo z silowni na Tuam Rd, albo z pilki noznej w jakiejs szkole juz nie pamietam gdzie. Ogolnie moj R jest bardzo zajetym facetem a co za tym idzie poznaje sporo ludzi. Wiec moze rzeczywiscie juz wczesniej sie spotkali - nie wiem:-).

Kurcze musze napic sie kawki:happy: a strasznie nie lubie sama. Ale coz niech kochanie spi.;-)W koncu ma nocke zarwana, aaaa zapomnialam - wrocil z kontuzja- przytrzasna palca w drzwiach od samochodu:-( ale gapa:baffled:.
Ja posledze co w necie i moze uda sie mi sie wypic ta kawcie:-)

No to frog na bank sie znaja bo klub PI to to samo co LA ( PI to wczesniejsza nazwa). Na bank zna Aarona- taki lysy z brudka:) A. stoi tam od kilku lat juz:)

No to pewnie masz racje:-). To jak wstanie to przeprowadze wywiad ;-)i ci dam znac:happy:. Romek zna tych bramkarzy w LA bo mu sam wlasciciel proponowal tam powrot, a i z niejakim Nalesnikiem(tez tam podobno stoi) gral w noge wiec ten swiat naprawde jest maly.:tak:

hehe ..moj Piotr lubi pokopac :-Dpileczke ale czesto nie ma z kim wiec jesli wasi duzi chlopcy mieliby chec pokopac to moga mojego tez zawolac on na to jak na lato i z checiapobiega za pilka:-D:-D

reklama
Witam
Moja koleżanka mieszka koło takich travelersow dostali chate z socjala i pija b duzo maja 2 dzieci i ostatnio o polnocy nawalil sie gosc i powybjal wszystkie okna w domu ceglami auta obrzucal policja przyjechala i tez ich atuo obili chata zdemowlowana masakra wiec zabrali ich odzielnymi wozami na policje i po kilku dniach wrocili i nadal bylo mieszkanie zdemolowane ale oni sie nie przejmuja a co najlepsze za wszystkie naprawy placi socjal oni sa bezkarni!
Słyszalam o przypadku kiedy spowodowali wypadek i sie smiali prosto w twarz poszkodowanemu i oczywiscie wina nie byla ich i za szkody tez oni nie placili.
Ja pracuje w hotelu jak sie jedzie na Moycoullen i tam po drodze sa takie przyczzepy raz do nas przyjechali na sniadanie pozamawiali kupe rzeczy , halas w restauracji zrobili tak smierdzialo na maksa i co po chwili menadzer spytal czy maja kase a oni na to ze nie i wyszli ale cale mleko ze stolow wypili pokradli zlote sztucce bylam w takim szoku ze mieli tupet wejsc do 5 dwiazdkowego hotelu i tak sie zachowac. A przyjechali range rowerem nowym w 8 osob.
Takze trzeba na nich uwazac bo czuja sie bezkarni.
He ale sie rozpisalam:))

No a w Polsce pikna zima śłonce swieci śniegu sporo ale Olivier troche jest tym przerazony i srednio na dwor chce wychodzic myśle że nie jest przyzwyczajony do zimy i sniegu:)

Pozdrawiam

Do góry