reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

Barmanko Szym tez mial taklie krosteczki na nosku:)
Anineczko juz jutro mezowego utulisz....

Tichonku biedny Matt,calus dla niego,niech juz szybciutko zdrowieje:):-)

Aniu a jak sie czuej Lenka?wszytsko ok?

Szym czesto rzuca jakimis haslami..np.dzis pyta sie kota "Kołcia(Korcia) kofasz mnie"?kot zamiauczal a Szym do niej "naprawde????ja Ciebie tez kofam bałdzo":-D

reklama
Barmanko moje dzieci też miały takie białe kropeczki na noskach.Zejdzie samo.U Jeremiaszka to ze 2 miesiące dobre się trzymało.
I nie,nie zwiedziliśmy Paryża,bo tyle się nasłuchałam,że z dziecmi tam się po prostu nie da zwiedzac.Bo do centrum autem nie wjedziesz,bo korki i ogólnie masakra,a na metro to ja się z trójką nie piszę :shocked2:

Drannissimo spowiadanie się to kwestia sumienia,tak więc jak chcesz,a jeśli chodzi o to czy trzeba podbitą karteczkę przez księdza o odbytej spowiedzi,to nie,nie potrzebna jest.
Szatkę miałam od chrzestnej,tak więc nie wiem gdzie tutaj kupic.
A no i odpis to chyba 8 euro,u nas w HC się odbiera jest taki Register Office

Tichonku ło ludzie,trzymaj się tam jakoś.:sorry:

U mnie młody do południa był niemożliwy,nie dał się uspac w łóżeczku tylko padł w wózku....hmmm.Ale już z nastrojem lepiej.Maltretuje zabawki

Ostatnia edycja:
Dranissimo a masz tylko jeden irlandzki akt, my zaznaczyliśmy, że prosimy o 3, bo nigdy nie wiadomo, czy może się przydać. Wydadzą Ci na pewno drugi, tylko trzeba poprosić
Ewelcia Szym jest bezbłędny:):))

Ewelcia a to Szym ma towarzysza do rozmów:-D:-D:-D
Barmanka Zuzia tez miała ale szybko jej zeszły,
Tichonek zdrówka dla Matta a Tobie dużo siły życzę. Tulam
Dranissimo tak odpis kosztuje 8 euro, u nas też idziesz do HC jest register office i tam w okienku prosisz, płacisz i od ręki dają
Zuzia śpi w wózku na dworze a tu babcia na łączu skype siedzi i czeka na nią.:-)

Tichonku, oby Matt się szybko wykurował:tak:

Dranissimo, dodatkowy akt urodzenia dostaniesz bez problemy, jest dodatkowo płatny, chyba 8e ale pewna nie jestem. Szatki są piękne na allegro, ja zamawiałam dla Marcela - ma ślicznie wyhaftowane imię i datę chrztu, fajna pamiątka będzie dla niego.

Ewelcia, hihi wesoło masz z Szymem :rofl2:

Anineczko, my tez mieliśmy plan by o Paryż zahaczyć ale źle sobie czas dojazdu na prom policzyliśmy :confused2: na prom spokojnie zdążyliśmy, ale na zwiedzanie nie było czasu. Czyli mówisz żeby zapomnieć o tym by autem dostać się do centrum Paryża?:eek:

Wiesienka, hop hop kiedy do nas zajrzycie?

Coś bym twórczego w domu porobiła, ale mi się nic nie chce :eek::cool2::szok:
A wogóle to musze jakiegoś peniola albo dunsa zaliczyć i kupić jakieś tuniczki zapinane na guziczki, bo mi się dyde nie mieszczą :zawstydzona/y: Widziała gdzieś któraś jakieś fajne cosik?

Kasiuleczko to moze czas zaczac staranka o siostrzyczke dla Olivki?:-)

Witam
Dziewczyny chciałam się zapytać z ciekawości w jaki sposób odsmoczkowywałyście swoje pociechy i ile to trwało u Was. Bo moja Zuźka w dzień wytrzyma normalnie bez smoczka, nawet więcej "gada" ale jak przychodzi pora do spania to zaczyna się masakra.

Kasiuleczka czyli Olivka domaga sie rodzeństwa, a co Wy na to

Bry
Kasiuleczko to chyba musisz urodzić tę siostrzyczkę:cool2::-p

Hej.
Ewelcia Szym dobry,ale sie naśmiałam:-DZazdrosny był o mamusie.
Kasiuleczko to czas na siostrzyczke dla córci.:-)

Kasiuleczko noo trzeba posłuchac córeczki,siostrzyczka musi byc.A i jaki ma dobry gust z imionami.Good girl :rofl2:
AND Barmanko;-)
ehhh no nie wiem nie wiem czy chcialabym wrocic do pieluch:-D po takiej przerwie czlowiek sie rozleniwil:-D, a mloda to taka chetna bo jedna z jej kolezanek ma malutkiego braciszká, poxniej moja siorka urodzila drugie dziecko, a teraz znajomej na osiedlu sie corcia urodzila- nio i tak slyszy o bobasach to ona tez zapragnela ha ha.
No i jest jeszcze jedna sprawa M w UK:confused2:
Rano bylam w sklepiku i kupilam sobie az 3 ciuchy wiec humor do poludnia mi sie porawil. no a poxniej sie zrobilo pochmurno i deszczowo ze teraz 3 kawe pije i rozbudzic sie nie moge.

Ostatnia edycja:
Barmanko no tak się nasłuchałam od kilku osób,że po pierwsze parkingów tam praktycznie zero,a jak już to drogie (3euro na 2h nawet ) a odholowywanie aut to na porządku dziennym no i mega ruch,korki.Ponoc tam obrysowac auto lub pozbyc się lusterka to chleb powszedni.Najlepiej się przemieszczac metrem,bo można praktycznie wszędzie dojechac,jednak ja spasuję dopóki dzieciaki nie będą rozsądniejsze i bardziej kumate,zresztą jak długo dali by radę zwiedzac na nogach?

no nic,idę coś przekąsic :tak:

barmanko - wczoraj mi net nie dzialal:-(,musze ustalic jakis plan na weekend i sie odezwe, my za 2 tyg lecimy do PL, wiec jeszcze troche spraw nas czeka przed wyjazdem,ale na pewno przyjedziemy w odwiedziny:tak:
Margaritta- Ty zdolna mamuska to co tam egzaminy dla Ciebie;-)

wpadne pozniej lece kolacje zrobic Asi

reklama
Wiesienka, a dokładnie to kiedy lecicie do Pl?:cool2:

Anineczko, a no to faktycznie lipa trochę z tym Paryżem :baffled: Szkoda, bo też bym chciała jechać zwiedzić:-(

Kasiuleczka, edytowałaś posta :evil::-p a w pieluszki fajnie jest wrócić :tak::-) hihi przypomnij mi o tych mych słowach gdy pojawią się kupki po pierwszych obiadkach;-):-D:rofl2:

Do góry