reklama

Mamy z Irlandii!!

Agusiek w takim razie jesli ci pasuje to chetna jestem na srode tak okolo 15.30 bo musze wczesniej wpasc do socjalu odhaczyc sie jak co miesiac:wściekła/y: a potem jestem w sumie wolna. Jesli ci odpowiada ta pora to pisz mi ades na priv badz gg 8138057 i do zobaczenia:-)

reklama
Agusiek - ja też mam więcej niż 1 USG, mam już tutaj wyznaczony termin na trzecie USG na 20 kwietnia a zaznaczam - wszystko u mnie jest OK, ciąża przebiega prawidłowo - w Polsce też się badałam (dla pewności;-)) Tak więc już nie ma tu tak, że na ciążę przypada jedno USG :tak:. Moja polska pielęgniarka już na pierwszej wizycie objaśniła mi, że w Irl. idą z postępem i to właśnie już jest nie prawdą, że jest tylko jedno USG. Ale owszem prawdą jest, że jeśli wszystko przebiega OK to scanów jest mało. Ja tutaj późno się zgłosiłam na pierwszą wizytę do lekarza GP bo w 15 tygodniu ciąży a pierwszy scan miałam już w 17 tygodniu w szpitalu:-)
Tak na marginesie pielęgniarka dodała również, że w Polsce też badają mocz papierkami lakmusowymi bo to są bardzo dobre wskaźniki, a tutaj Polki się dziwią bo widzą na własnych oczach jak wygląda badanie moczu i jak niewiele czasu to zajmuje przez co mają wątpliwości co do wiarygodności wyniku..:rofl2:

Ostatnia edycja:
Widze dziewczyny sie umawaiaja na kawke i nic mi nie mówią:))??

My dziś wcześniej wsatlismy bo pilnuje kolezanki córki a z chęcia bym jeszcze pospała:)
A wy jakie plany na dzis?
Zazdroszecze Wam tych ciązowych rozterek:)Może za rok tez bede z brzuszkiem kto wie..:)

Dzien doberek :-)
Pogoda wstretna mam chyba kaca po wczorajszym winku:zawstydzona/y:masakra.
Kamcia jesli masz ochote na ta kawcie i sroda odpowiada Agusiek to wpadaj:-)bedzie weselej i gwarniej.
Co do planow na dzis to standard zakupki w pl sklepie bo dzis dostawa no i spacerek zeby sie dotlenic. Bo dzis wyjatkowo duzo tlenu mi potrzeba.
Zycze wszystkim milego dnia:-D

Sofik wielkie gratulacje!!!
Co do scanu ja mialam pierwszy w 16tyg potem w 28tyg,a to dlatego ze polozna po obejzeniu i zmierzeniu centymetrem mojego brzucha stwierdzila ze jest wielkosci na 24tydz a nie na 28tydz i powiedziala ze z dzieckiem moze byc nie tak i "zaprowadzila"tak zaprowadzila bez kolejki na scan(wystraszyla mnie wtedy)wrrrrrr
.Potem mialam kolejny w 35tyg jak bylam w szpitalu bo mialam jakies nie wielkie skurcze.

U mnie pogoda dzis byla super dopiero co zaszlo slonce,bylismy z Szymkiem na spacerku:-)

Ja mialam pierwszy scan w 14 tc, gdzie pani w huscie i z kropka na czole stwierdzila ze dzidzi chyba juz z nami nie ma bo ona nie widzi bicia serca ,wiec na drugi dzien wyslali mnie do Limerick na nowszy aparat do usg i tam okazalo sie wszystko jest w jak najlepszym pozradku, serduszko bije i dzidzia sie nawet ruszyla tylko ze to nie jest 14tc tylko 10 tc ! przez te moje dluuugie i nieregularne cykle tak sie nagmotwalo. Kolejne usg bylo w Irl sluzbie zdrowiabylo w 31 tc. Dodatkowo, prywatnie zrobilam sobie polowkowe w Galway na 3D.:-)

Beakta kurde wez mi nie mow o pani w huscie i z kropka,jak mialm wizyte w szpitalu i mowilam jej ze mam skurcze czy to cos powaznego?a ona a kiedy a co a o ktorej godzinie?powiedzialam co i jak a ona nic,a za 3dni wyladowalam w szpitalu:crazy::angry::angry:.

Ja robialm 3D w Dublinie w Medicusie w 23tyg a i w PL w 15tyg

No ja dzis po wizycie w szpitalu - wszystko ok. Dopytalam sie o ten scan i doktorka uswiadomila mnie, ze jesli jest wszystko ok to robia raz i to wystarczy, a jesli byloby cos nie tak to wtedy mialabym drugi:szok: nie wiem juz jak to jest...no ale najwazniejsze ze mlody ma sie dobrze...i powiedzieli mi jeszcze ze mu sie nie spieszy i chyba posiedzi jeszcze troche :wściekła/y:a ja mam juz serdecznie dosc...

No a co do kawki Kamcia to pisalam wczesniej
:tak:dziewczynki jakby ktoras miala ochote to rowniez zapraszam na kawulca na knocknacarre:tak:
Frog mnie odwiedza ok godz. 15 wiec jak laski macie ochotke sie spotkac to zapraszam moge wyjsc po chetne kolo clybaun hotel na knocknacarze ok. 15.

reklama
Ja jutro bede pilnowała Nessy do ok 2, 3 wiec postaram sie:) napisz mi wiad jaki adres dokladnie zebym wiedziala jakby co gdzie trafic:)wezme aparat hihihi
pozdro

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry