reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
dziewczynki mam pytanko czy ktorac z was miala cesarke? jesli tak to dlaczego? pytam poniewaz mialam usg w 34 tyg i wyszlo ze maly jest za duzy jak na swoj wiek robili mi testy cukrzycowe ale czekam jescze na wynik wiem ze w pl jesli maluszek ma ponad 4kg to przewaznie robia cesarke nie wiem jak to tutaj wyglada

Ja akurat cesarki nie miałam,ale mogę Ci powiedzieć,że urodziłam tutaj syna 4,27 kg. siłami natury i nikt nawet o cesarce nie wspominał więc na pewno nie jest tak jak w Polsce:sorry2:

Jutro mam wizytę w szpitalu. P miał jechać ze mną i Zuzią, ale zapomniał w pracy poprosić o wolne:wściekła/y::confused2: i musze jechać sama autobusem. Chciałam jechać z Zuzią ale to długa wyprawa jak dla 2,5 letniego dziecka:sorry2:. Najpierw godzina autobusem, potem z dworca do szpitala na nóżkach musiałaby przejść. W szpitalu około 3 godzin i potem powrót do domu:sorry:. Najprawdopodobniej zostanie z sąsiadką. A tak miałam ochotę pokazać jej dzidzie na monitorze od usg. No mówi się trudno:-(.

moniaa - kuzynka urodziła niespełna 4 mies. temu córeczkę o wadze 4430g i tez cesarki jej nie zrobili, wiec trudno powiedzieć

Tichonek - miło Cię "zobaczyć" - pisz co u Ciebie i dlaczego do nas nie zaglądasz???? Oprócz ogłoszeń o rzeczach do sprzedania.

Dzień dobry w nowym tygodniu:)
Tichonek-ja w Pl rodziłam Dadzię-4.250-tez siłami natury,więc nie powiedziane,że jak kloc to cesarka;-)a gdzie się podziewasz kiedy Cię nie ma?
AsieńkoR-skąd ja to znam...z tym,że u mnie to teraz 4 pary rączek dodatkowych:/i nie powiem zeby zawsze mi się to podobało:(
AsieńkoM-miłej wizyty:)))

Witam, co do cesarki to ja sama też nie miałam, ale moja szwagierka 8miesięcy temu rodziła, Synek 4100kg i też cesarki nie miała, a muszę napisać że ona jest strasznie drobniutką osóbka :) nawet wszyscy byli zdziwieni że taka drobinka takiego wielkiego chłopa urodziła sama ;) większość pisze, że nie miało cesarki, więc chyba jednak nie jest tak jak w Polsce, choć też pewnie zależy od szpitala i personelu, szwagierka rodziła w Mullingar. Moja znajoma rodziła i cesarke miała, ale dlatego że ona miała nadciśnienie- a cesarke miała nagłą, nie planowaną wcześniej. Myślę że nie masz się co martwić i wszystko będzie ok. powodzonka :)

nam pogoda weekendowa nie sprzyjała, co chciałam gdzieś dzieciaki zabrac to zaczynało padac :P

AsienkaM1986 szkoda ze Corcia nie moze jechac z Toba, moja była w podobnym wieku jak braciszka zobaczyła a do tej pory to pamieta, jak pozniej bylam w kolejnej ciazy to caly czas pytala czy moze jechac ze mna zobaczyc dzidzi, ale wtedy niestety nie bylo jak :( ale to dopiero 15tydzien, wiec moze jeszcze bedzie miala okazje zobaczyc? :) powodzenia :)

Hej.
Wekeend minal milo,w sobote Igorkowi wyprawialismy urodzinki.:-):-)Tydzien wczesniej ze wzgledu na mojego brata,ktory jest u Nas na wakacjach.W piatek juz wraca do Polski,szkoda ze ten czas tak szybko mija.I dzis znow poniedzialek,jakas dzis jestem zmeczona i wogole nerwowa.Nieraz tak bywa.
AsienkoM udanej wizyty.:tak:
Milego Dnia zycze.

reklama
Monia061- miałam dwa lata temu cesarke z tym że była to emergency. Męczyłam się półtora dnia ale antek nie współpracowal. Lekarz i tak beszczelny bo po cesarskim chęciu powiedział do mojego że i tak bym nie urodziła naturalnie bo mały ważył 4200 więc nie wiem po co mnie tyle trzymali i męczyli:-( wszyscy byli w szoku że duży się ur bo brzucho był mały. Za 10 tyg czeka mnie kolejny poród ale lekarz w polsce odradzil naturalny poród-mówi że drugie może być większe a nie daj bóg pęknie macica to dzidzia umiera a mnie jak odratuja to bez macicy. Więc nie chce ryzykowac. Przy każdej wizycie na usg mówię im że chce cc bo się boję i po temacie. Ale tak jak dziewczyny wyżej pisały dla nich nie ma znaczenia czy bobo waży 3kg czy ponad 4 wszystko by chcieli natura załatwić..
A tak z innej beczki dziewczyny jutro wysyłam papier do macierzyńskiego bo księgowy wrócił i mi napisze ten papier co trzeba. Jak myślicie długo będę czekać na decyzję jak dostaną ten papier? Miłego dnia dla każdej. ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry