Gosia i Bartek
Fanka BB :)
Iwona123 problem z dzidzią jest o tyle złożony iż mój mąż chce, ale niekoniecznie w Polsce... a ja twierdze iż niedługo będzie mi ciężej bo magiczne 30 przekroczyłam jakiś czas temu
Problem jest w tym że nie wiemy jak temat ugryźć ponieważ aby mieć macierzyńskie w Polsce to musiałabym urodzić dziecko do końca sierpnia ponieważ obecnie jestem na umowie na zastępstwo a wg polskiego prawa aby macierzyński mi się należał to muszę urodzić do czasu wygaśnięcia umowy tudzież powrotu osoby którą zastępuję.... a z tego co mój małżonek wyczytał iż aby mieć w irlandii macierzyński musiałabym przepracować tam chociażby tydzień... czego nie zakładaliśmy ze względu na naszego syna....
także pytania:
1. jak jest w irlandii z macierzyńskim dziewczyny?
2. czy ubezpieczenie, które dają pracodawcy(jako dodatkowe) obejmuje tylko pracownika czy też jego rodzinę? czy to też zależy od pracodawcy?
3. Kiedy w Irlandii zaczyna się rok szkolny?? I co powinnam mieć i gdzie się udać aby 5 latka zapisać do junior czy też senior infants??
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki
także pytania:
1. jak jest w irlandii z macierzyńskim dziewczyny?
2. czy ubezpieczenie, które dają pracodawcy(jako dodatkowe) obejmuje tylko pracownika czy też jego rodzinę? czy to też zależy od pracodawcy?
3. Kiedy w Irlandii zaczyna się rok szkolny?? I co powinnam mieć i gdzie się udać aby 5 latka zapisać do junior czy też senior infants??
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki
, w weekend wybieramy się do mojej siostry i jak dobrze pójdzie to cała nasza czwórka rodzeństwa się spotka. Taki mini zlot rodzinny, bo dawano się wszyscy razem nie widzieliśmy
. A że wszyscy mamy rodziny i dzieci to w ogóle może być wesoło
wiecie cos w tym temacie?