reklama

Mamy z Irlandii!!

Dziewczyny a co sadzicie o stwierdzeniiu ze epidural moze (lecz nie musi) opoznic lub spowolnic akcje porodowa ?

Hm...tak prawdopodobnie wlasnie bylo u mojej bratowej ktora urodzila tydzien temu. Gdy bole staly sie mocniejsze, poprosila o epidural po czym zrobily sie mniej bolesne i zanilky. Przez kolejne kilka godzin nic,rozw na 2 cm i cesarka.

Z tej wlasnie obawy nie poprosilam o epidural tylko dali mi Tens machine.
u mnie bylo to samo,

reklama
Ja nie mam pojęcia jak to z tym epiduralem jest, bo nie korzystałam z niego:-p Słyszałam i czytałam o dużej ilości przypadków, kiedy to akcja porodowa po jego podaniu została zahamowana i wszystko kończyło się CC:sorry: Bardzo możliwe, że coś w tym jest:confused2:

Anineczko witaj z powrotem:tak:

Wybaczcie didi taki opis, ale ona jest jeszcze w szoku poporodowym;-) Ma teraz dwójkę dzieci na głowie i jeszcze trochę gazu w sobie:-D Opis expresowy, tak samo jak i akcja porodowa;-)

Witam

Didi czekamy na wiekszy opis porodu hihih mimo że był ekspresowy napisz jak sie czujecie i jak dzidzia:)

Anieczka stesknilismy sie za tobą ale super że juz jestes:)!!

pozdro

Moniadan- maszyna tens to urzadzenie na baterie, ktore przyczepia sie do ciala za pomoca przewodow i plastrow. Urzadzenie sprawia, ze przez twoje cialo przeplywa prad elektryczny o niewielkim natezeniu, ktory pomaga zniesc bol. Za pomoca recznego sterownika mozesz sama kontrolowac urzadzenie, decydowac o natezeniu przeplywajacego pradu.

Dla mnie brzmi mniej zachecajaco niz epidural...szczerze mowiac....:eek:

Moniadan- maszyna tens to urzadzenie na baterie, ktore przyczepia sie do ciala za pomoca przewodow i plastrow. Urzadzenie sprawia, ze przez twoje cialo przeplywa prad elektryczny o niewielkim natezeniu, ktory pomaga zniesc bol. Za pomoca recznego sterownika mozesz sama kontrolowac urzadzenie, decydowac o natezeniu przeplywajacego pradu.

Nic dodac, nic ujac...;-)

emili jak masz epidural to polozna ci mowi,ze nadchodzi skurcz,zebys teraz parla.Poza tym skurcze czujesz,ale bolu nie czujesz...nie wiem jak to opisac.. :-)

beakta tak sie mowi,ale wcale tak nie jest. Ja mialam epidural i wcale nic mi sie nie spowolnilo!!!Kazda kobieta reaguje inaczej,ale nie znaczy,ze kazdej ma spowalniac albo ma sie to jakos dziwnie skonczyc. A uwazam,ze jak jakas kobieta miala epidural i zakonczylo sie np kleszczowka to wiesz....trzeba na cos zwalic!:-) Bez urazy nikogo!Kazdy organizm reaguje inaczej i kazdy porod zakonczy sie tak,jak ma sie zakonczyc. A w epiduralu chodzi wlasnie o ten wypoczynek...ja chcialam dluzej zrelaksowac sie,a polozna powiedziala,ze skurcze mam ogromne i najlepiej urodzic jak najszybciej.Co prawda to prawda,ale ta bloga chwila bez bolu....zwlaszcza,ze rodzilam 22 godziny!Wiec opinie sa jakie sa,ale np w moim przypadku w 100% sie sprawdzil epidural i polecam kazdej kobiecie sprobowac.

didi....SUPER ze czujecie sie ok, szycie boli boli,zwlaszcza jak robisz siusiu hehe ale minie to raz dwa :-) Wypocznij,nalezy ci sie!Porod expresowy,pozazroscic ci takiego!Caluski dla malutkiej!

misia a ty na co zdecydowana jestes?I tak wszystko sie to zmieni na porodowce :-D Bardzo polecam sprobowac ci epidural!

Ostatnia edycja:
Witam sie kobietki :-)
Ja tak z doskoku bo moj komputer od 3 tyg w naprawie a ja tam gdzie dopadne tam wskakuje na necik.

No Didi serdecznie gratuluje narodzin Ewuni i goraco pozdrawiam. Nabieraj sil.
Wyglada na to ze twoj porod wygladal podobnie do mojego z tym ze moj byl dluzszy. Na gazie + vaccum (z tym ze ja jeszcze ujezdzalam pilke polecem mamuskom bo naprawde pomaga zniesc bol) pelen odjazd nie moglam odstawic gazu od buzi tak mi bylo z nim dobrze :-);-).

reklama
tak , koszt to ponad 7tys ufff ogromne pieniadze ale dla czlonkow eu refubduja 80%, moze to zalezy od ilosci pielegniarek w danym regionie...Tez sie popytam i podowiaduję dokladniej.Po tym kursie na asystentke, bardzo lwo juz dostac sie na pielegniarke-powiedzieli mi ze automatycznie....

Olivca i Larcia jak będziecie wiedzieć coć więcej na ten temat to dajcie znać na forum. Ja też jestem zainteresowana tym tematem. Narazie to jakiś czas posiedze w domku z moim maleństwem, ale póżniej trzeba będzie o czymś pomyśleć. Ja skończyłam w PL licencjata z pielęgniarstwa. A z tego co dowiadywałam się wsześniej to po licencjacie trzeba mieć min. 2 lata pracy w zawodzie w PL żeby pracować tu jako pielęgniarka. Ja niestety wytrzymałam w polskim szpitalu tylko 6mies:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry