reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
olivca pierwsze slysze!chce zapisac sie jako dojrzaly student,wiem ze trzeba zdac egzamin z ang i normalnie egzaminy wstepne i interview,ktore tez jest wazne.Tyle.A jakies roczne na asystentke pielegniarki to pierwsze slysze!Ja chce zapisac sie na rok 2010,a zapisy dopiero sa od jesieni tego roku.Wiem,ze ciezko sie dostac,ale czemu by nie sprobowac!A ty tez o tym myslisz?Jeszcze musze sie dowiedziec o platnosc,bo pielegniarstwo zwlaszcza dzieciece kosztuje juz teraz ok 7000e za rok,a ponoc miasto placi prawie wszystko,ale zupelnie nie wiem gdzie ubiegac sie o taka pomoc,w ta sobote jest open day i sie zapisze i pojde,moze sie czegos dowiem wiecej.

tak , koszt to ponad 7tys ufff ogromne pieniadze ale dla czlonkow eu refubduja 80%, moze to zalezy od ilosci pielegniarek w danym regionie...Tez sie popytam i podowiaduję dokladniej.Po tym kursie na asystentke, bardzo lwo juz dostac sie na pielegniarke-powiedzieli mi ze automatycznie....

olivca mowisz,ze jest taki kurs i latwiej sie dostac na studia wtedy?A gdzie taki kurs sie robi i ile kosztuje?Skad jestes?WIesz gdzie mozna popytac,zeby dowiedziec sie na 100%,ze refunduja kase?Ah kurcze pojde w sobote to sie podowiaduje.

hejka
dziekuje wszystkim za zyczonka
jestesmy juz w domku zmeczone strasznie
boli mie strasznie szycie krocza
malej pomogli wysjsc vaccum bo bardzo szybko chcialam ja wypchnac
co do epidrualu to wolalam juz pozniej o iego ale to chyba w majakach z winy gazu..haha...ale super bylo...anestezjolog cos tam do mnie mowi..ja pre sie dre...hehe susze jak polozna mowi do niej ze mam 5 cm..a po nastepnym skurczu jak powiedzialam chce i wiem ze glowa bedzie bolala...anestezjolog mowi ok..a polozna mowi nie bedzie epidrualu bo ma 9 cm..hehe doslownie sekundy ...no i lipa ..gazowalam sie az mi wyrywali gaz sila..ale juz mala byla na zewnatrz a ja bylam szyta i na nowo gazowalam sie..hehe..

ogonie ekspres..leo dojechalam d szpitala ..wyciaglali mie z samochodu na wozek bo nie bylam w stanie isc...wyjezdzajac z domu mialam skurcze co 3 min...a przed szpitalem co min... aa wszystko zaczelo sie po 8 moze 20 min po...a o 8:55 juz bylam w samochodzie przed domem z takimi czestymi skurczami..wiec maej spieszylo sie i punktualna laska..:)
ide odpoczywac i spac...papa...

DIDI jeszcze raz gratulacje mnie to czeka w czerwcu boje się i się właśnie zastanawiałam jak to po tym epidrualu czujesz kiedy przeć jak niby nic nie czujesz .odp Pozdrawiam

reklama
Didi - z tego co opisujesz miałaś super poród bo szybki i bez komplikacji. Super :-) I bez epidualu. Zazdroszczę - też mi się tak marzy.. :happy:
Dużo zdrówka dla malusiej i Ciebie - byś szybko wróciła do formy :yes:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry