reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Didi-Ty to expres normalnie:-D:-D:-D.
Fajnie ze szybko poszlo,chociaz nie musialas sie za bardzo meczyc.
Ja po tym gazie to czulam sie strasznie czasami nie wiedzialam co gadam:-Dmaz ciagle mowil zebym tylko po angielsku jakis glupot nie gadala:-D.

A tak wogole to chcialam was zapytac. Czy ktoras z Was zauwazyla bedac w ciazy, ze pojawila sie jakas alergia ktorej dotad nie mialyscie? Mialam ostatnio dziwna sytuacje. Kupilismy ananasa, swiezego. Zawsze duzo jadlam zanim zaszlam w ciaze i nigdy nic mi nie bylo. Tym razem jednak juz w czasie jedzenia zaczely mnie piec usta, potem krwawic...na koncu mialam wielkie usta, cale spuchniete, popekane, w buzi ogien. Nie moglam nawet mowic. Przeszlo mi dopiero na drugi dzien! Tragedia jakas. Nigdy w zyciu nie bylam uczulona na zadne jedzenie ale wygladalo to jak typowa alergia....Mozliwe, ze to sie przypaletalo razem z ciaza??
Powiem Ci, że jak ja jadłam świeżego ananasa (chyba z parę miesięcy temu) to też mnie piekły usta. Piekły.. :wściekła/y: ale tak mi smakował, że zjadałam całego :-D usta mi nie spuchły..i minęło pieczenie chyba na drugi albo trzeci dzień..potem już mi się odechciało ananasów.. Ale widziałam ostatnio znowu promocje i chyba się skuszę.. :wink:
Joannn a do Galway jezdzi ten kurier? Ja mam bardzo blisko Zory i dlatego mnie to tak interesuje
Mówił, że Clonmel zawsze "zalicza" a z innymi miastami to różnie to bywa.. Zachęcał by się z nim kontaktować i wtedy na pewno "uda się dogadać" - jak to określił. :rolleyes:

Didi czy ten gaz juz ci wywietrzal, bo ten twoj opis swietny, lekko chaotyczny :-D

Hahaha:-D dokladnie tak samo pomyslalam!! Didi jeszcze chyba cos tam zostalo! Ze 3 razy czytalam opis, zeby zakumac:-D:-D:-D No ale zmeczona napewno tez jest bardzo. Mnie to przerazil ten bol krocza....kurde flak...jak mnie to juz wszystko boli!!!

No ale jescze raz gratulacje Didi- dzielna kobitka z Ciebie...i jeszcze mowisz, ze bylo SUPER...:eek:;-)

Dziewczyny a co sadzicie o stwierdzeniiu ze epidural moze (lecz nie musi) opoznic lub spowolnic akcje porodowa ?

Hm...tak prawdopodobnie wlasnie bylo u mojej bratowej ktora urodzila tydzien temu. Gdy bole staly sie mocniejsze, poprosila o epidural po czym zrobily sie mniej bolesne i zanilky. Przez kolejne kilka godzin nic,rozw na 2 cm i cesarka.

Z tej wlasnie obawy nie poprosilam o epidural tylko dali mi Tens machine.

Dziewczyny a co sadzicie o stwierdzeniiu ze epidural moze (lecz nie musi) opoznic lub spowolnic akcje porodowa ?

ja mialam tak z Sofijka po epiduralu akcja porodowa ucichla, skonczylo sie porodek klszczowym:baffled:

Filipa rodzilam bez znieczulenia i udlao sie tez bez pekniecia...

Koleznka jedna rodzila corke w lutym druga w narcu , obie wziely epidural i obie mialy CC.

Duzo kobiet po epidurolu maja CC albo rodza przy uzyciu jakiego wyciagacza...

Dlatego zdecydowalm sie rodzic bez niczego , poró bolesny ale potem nic sie nie pamita i jest naprawde lepiej...

reklama
Hm...beakta u mnie chyba tez chyba tak bylo...dostalam epidural przy 2 cm rozwarcia bo bol byl nie do zniesienia iii....skurcze jakby oslably wiec podano mi znowu kroplowke na wywolanie skurczy:eek: ale swoja droga to po 10 godz extremalnych skurczy przed podaniem epiduralu mialam tylko 2 cm rozwarcia:szok:i bylam juz tak wymeczona i slaba ze nie wiem co by sie stalo gdyby mi go nie podali...no i cc byla, ale to chyba bardziej z powodu braku rozwarcia - po 18 godzinch - 5 cm niz z powodu epiduralu, gdyz skurcze powrocily po podaniu kroplowki a rozwarcie nie postepowalo....kurde napisalam to prawie tak skladnie jak didi (bez urazy)hihihih:-D:-D:-D

anineczka helloooo fajnie ze juz wrocilas:rolleyes:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry