reklama

Mamy z Irlandii!!

Płacą na Health and Safety ,tylko przez pierwsze 3 tygodnie płaci ona.
A powiedz ile pracujesz już u niej?

teraz idzie 10 miesiąc
A 2 SIERPNIA MINIE ROK
dziękuję zaq miłe przywitanie dziewczyny...
właśnie lecę poi zwolnienie i do szefowej...
trzymajcie kciuki....

dziewczyny a mam jeszcze pytanie....
mogę jej powiedzieć od samego początku i nic mi nie zrobi??
bo słyszałam że trzeba czekać do 4 miesiąca .....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej
U mnie lało,ale teraz słoneczko wyszło :tak:

Sofik będziesz płaciła za szczepienie dla Sofii? Ile kosztuje?
Matt ma zaległą na pneumokoki darmową ale Antek już się na nią nie kwalifikuje :no:
Co do apelu o CHB też się uśmiałam.Ja wyśle zużytą pieluchę :szok::-D:-D:-D

KaM ja swojemu pracodawcy przedstawiłam zaświadczenie w 10 tygodniu chyba.Wiem,że bardzo szybko.A już w 24tc byłam na H&S leave :tak:
Powodzenia ;-)

Sofik dobre,dobre:-D:-D:-D.
Ja moge tak jak Anineczka wyslac zuzyta:-D.

Kupilam "Pampersy 3" one sa z Aloesem i zalozylam wczoraj malemu pierwszy raz i jakos w nich mocz bardzo czuc:baffled:.
Wczesniej uzywalam tez "pampersow 1,2 "i tamte byly ok,moze to przez to ze te 3 nie maja tej siadki w srdku:crazy:.
A moze znacie jakies inne pieluchy godne polecenia??
te trojki to koszmar teraz trzymam malego na ramieniu do odbicia i mi smierdzi az mnie glowa boli:baffled:a jakas godzinke temu zmienialam mu pampka:baffled:

[quote/]
Sofik będziesz płaciła za szczepienie dla Sofii? Ile kosztuje?
Matt ma zaległą na pneumokoki darmową ale Antek już się na nią nie kwalifikuje :no:
Co do apelu o CHB też się uśmiałam.Ja wyśle zużytą pieluchę :szok::-D:-D:-D
[/quote]

my nic nie placimy , pilegniarka powiedziala ze jak chce to moge przyjsc Sofie zaszczepic ... i nic nie mowila ze sie nie kwalifikuje :baffled:

O to musze zadzwonic do naszej przychodni się dowiedziec :tak:

Ja jak bylam z filiem na kontorli w 6 tyg. to sie pytalam lekarza i On wyslala nas do peilegniarki . M jej wszytko powiedziala a Ona ze jak chce moze byc Sofia zaszczepiona, wsumie mowila ze jelsi nie choruje na uszy i gardlo czesto to nie trzeba,ale ja wole zaczepic wkoncu ma isc od wrzesnia do przedszkola....

Spytaj i daj znac ..

Witam!
Sofik a to na pewno pnumo, a nie meningo?? Bo dzieci w wieku Sofii juz nie maja za darmo pneumo, przynajmniej w Galway...
zreszta ja nie wiem czy to dobre szczepisc tak na wszystko, jaj zaszczepilam Eryka a pozniej przeczytalam badania na ten temat i predzej umrzesz potykajac sie o swojego meza niz dziecko zachoruje, pozniej mialam wyrzuty sumienia, ale to temat rzeka...

Larcia dzieki za linki :tak:

Samara kurcze to moj M wszystko zalatwial z tym Taxem, wiem ze najpierw byl na stronie revenue, my dostalismy zwrot za czynsz, no ale musisz miec jakis podatek pobrany zeby dostac zwrot, zapytam M i napisze wiecej

No własnie co do taxu na formularzu P60 w rubryce J7 jest napisane czy masz coś do zwrotu.My też odliczaliśmy czynsz i śmieci.Dalej czekamy ;-)

Moniadan uśmiałam sie o tym potknięciu przez męża :-D:-D
Jednak na moim wątku wrześniowym dwoje dzieci miało pneumokoki w nosie.Można tylko te bakterię rozpoznac po wymazie z nosa i gardła a ja nie słyszałam o takim badaniu tutaj. :no:

Ciao dziewczynki!

A ja nie dostalam zwrotu podatku w tym roku...akurat teraz kiedy kazdy grosz sie liczy...:-(;-)
A moj A mimo, ze zlozylismy papiery razem do tej pory nawet nie dostal od nich listu, ktory ja dostalam juz ze 2 miechy temu...i sie oburza, ze gorzej Iroli traktuja niz Polakow..hehehehe...po prostu wiedza, ze z nami nie mozna zadzierac :tak:;-)

A u mnie nie pada dzis! Choc dla mnie niewielka roznica....w deszczu, czy bez deszczu komp i TV wygladaja tak samo..;-)

za 2 tygodnie przylatuje moj Tatuncio wiec sie troche rozerwe....ekhm...niefortunne slowo w moim stanie! :-D

Snilo mi sie dzis, ze ogladalam w tv programy o wycieczkach zagranicznych...wiecie...morze, palmy, lezaczek, swieze owoce i drinki...i plakalam przez sen strasznie z tesknoty za sloncem, za prawdziwymi wakacjami. !!!
W przyszlym roku planujemy pojechac do Wloch i naprawde nie moge sie doczekac!!!:-)
Pomyslalam sobie dzis, czy zamiast starac sie o zasilek dla bezrobotnych po urlopie macierzynskim nie oplacaloby mi sie bardziej znalezc sobie pracy weekendowej? Albo nawet zostac w Smythcie na weekendy? Nie wiem, czy placa nie wyniesie mnie podobnie, a przynajmniej nie strace jakiejs ciaglosci zatrudnienia, ktora przyda mi sie przy wystepowaniu o kredyt na biznes czyz nie?? Jak myslicie? A. moglyby w weekendy z malym zostawac bo on pracuje od pon do piatku.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry