reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam wszystkie mamusie:)Samara ja wyslalam wozek z Pl do Irl,na ktory czekam.Firma to Tedex.Moj maz wysylal z Polski jakis ciezki sprzet i doszedl w 3 dni,oplata wychodzi 2 euro za kg i paczka jest dostarczana "od drzwi do drzwi".Pozdrawiam

reklama
anineczka naprawdę nie wiem jak Ci dziękować....
powiem jej wszystko ... no i poczytam tą sonkę... zresztą już mi się ich kilka uzbierało bo nie mam o niczym zielonego pojęcia....
ale nie jestem pewna czy ona zechce mnie wysłać na to zwonienie....:baffled:

a co do składek ile muszę mieć...?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a jak jesteś na tym zwolnieniu to doprowadzają za Ciebie składki??
moja szefowa nie jest taka.... ona powiedziała że mnie zwolni i nic za to nie będę miała....
więc musze na nią jakoś sposobem...:-(
a i płacą Ci coś czy to jest bezpłatne??

Witam sie dziewczynki po dluzszej przerwie, ale niestety moj maly daje mi ostatnio ostro popalic:tak:ale podczytuje sobie w miare na biezaco;-)

Kasiu wszystkiego naj!!!

KaM ja mialam bardzo podobna sytuacje...pracowalam u prywaciarza no i zaszlam wciaze...Balam sie tez podobnie jak ty powiedziec mu o tym bojac sie zwolnienia...dlatego zrobilam to na pismie, dolaczylam zaswiadczenie od lekarza i zrobilam to w obecnosci swiadkow.
Zwolnic to mnie nie zwolnil gdy dowiedzial sie ze jestem w ciazy, bo niestety bylam mu "niezbedna". Ale o Healt &safety moglam zapomniec - w zyciu by nie placil mi trzech tygodni jesli bym tego faktycznie nie przepracowala.
Wiec pracowalam do ok.27 tyg ciazy - pozniej bylam na zwolnieniu chorobowym juz do samego macierzynskiego ktory rozpoczelam ok 3 tyg przed terminem porodu.
Ale w miedzyczasie, kiedy poszlam do niego po zalegla wyplate za urlop on stwierdzil ze mnie zwalnia, tzn ze mi sie kontrakt skonczyl i ze przysle mi wszystkie papiery do domu lacznie z czekiem i p45:eek:a ja na to ze nie mialam zadnego kontraktu ize n:eek:ie moze mnie zwolnic kiedy jestem w ciazy a jak chce niech mi przysyla papiery a ja z nimi pojde do prawnika...no i skonczylo sie klotnia...sytuacja ta miala miejsce w lutym a do tej pory nie dostalam zadnych papierow:tak:czyli uwazam ze dalej pracuje...a jesli mi przysle cokolwiek to ide do prawnika, juz sie dowiadywalam grozi mu za to odszkodowanie dla mnie w wys 2 letniej pensji:-Dwiec na razie prawnika darowalam sobie, ale za to wyslalam skarge do right commissionera o to ze nie zaplacil mi za urlop i pare innych rzeczy:tak:no i czekam....
takze KaM nie daj sie;-)
pozdrawiam mamuski

Bylam na zwolnieniu chorobowym - illnes benefit. Poszlam do lekarza dostalam duzy niebieski formularz ktory zanioslam do socjala - placi to socjal jesli masz odpowiednia liczbe skladek, bodajze 104 skladki. Do pracy zanioslam zwolnienie od lekarza tez - z tym ze pracodawca nic mi nie placil:no:usprawiedliwialo jedynie moja nieobecnosc

reklama
to jest 205 euro na tydzien ale składek nie odprowadzają, musisz miec 104 opłacone składki zeby to dostać

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry