reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
dziękuję za zaproszenie anineczka...
dokładnie jestem z Lahinch koło klifów....
tak z krwawieniem to już przeszłość... teraz mam większą zmorę.....:-(
moja szefowa coś zaczęła [podejrzewać bo na badania muszę do Limerick jeździć i się zwalniać z pracy i zagroziła że jak tylko będę w ciąży to mnie zwolni... pracuję prywatnie i boję się że jak mnie zwolni to nie będzie mi się należało...
a wczoraj musiałam pracować 15h... dodam że jeszcze jej nie powiedziałam o ciąży:-(
Prosze wlasnie wrocilam z Lainch, wietrznie bylo nad oceanem:baffled:Witaj nowa kolezanko :-)
Ka...M- Witaj wsrod nas! Co to znaczy, ze Cie zwolni jak sie dowie o ciazy!!?? A jestes normalnie zatrudniona czy pracujesz na czarno? Jesli jestes zatrudniona to moze cie co najwyzej w tyleczek pocalowac, a nie zwolnic! Poza tym w pierwszym trymestrze powinnas sie bardzo oszczedzac....15 h w pracy to duzo...:-( Na Twoim miejscu nie zastanawialabym sie ani sekundy! Najwazniejsze jest zawsze dobro dziecka! Mam nadzieje, ze wszytsko sie ulozy, badz dzielna!!;-)
Nie bede sie powtrzac za Misia. dolaczam sie poprostu do wypowiedzi :tak:
Mam pytanko do dziewczyn Galway....slyszalyscie o jakims polskim dentyscie ktory przyjmuje na medical card?

I ja rowniez sie zapytuje o to samo :-)

...a jesli mi przysle cokolwiek to ide do prawnika, juz sie dowiadywalam grozi mu za to odszkodowanie dla mnie w wys 2 letniej pensji:-Dwiec na razie prawnika darowalam sobie, ale za to wyslalam skarge do right commissionera o to ze nie zaplacil mi za urlop i pare innych rzeczy:tak:no i czekam....
takze KaM nie daj sie;-)
pozdrawiam mamuski

HEj Agusiek! Ja miałam podobną sytuację, tylko że mnie zwolnili z pracy (zamykali nasz oddział, gdzie pracowało włącznie ze mną tylko 4 os., ale 3 pozostałym zaproponowała przeniesienie a mnie zwolniła bo jak się to wyraziła po macierzyńskim musiałaby zapłacić mi za holideja:no:) Wcześniej dałam sobie z tym spokój ale w końcu postanowiłam zabrać się za to. Nawet jeśli ja nic nie będe miała z tego to niech chociaż baba ma problemy. Powiedz mi czy tą skargę mogę wysłać do tego right commissionera czy lepiej kombinować coś z prawnikiem, ale zupełnie nie wiem gdzie mogę się zwrócić, może masz jakieś namiary???

Aczy ten dentysta przyjmuje na medical card??

Moniak z prawnikiem (irlandka) to mnie kontaktowala ta Wirginia Tomczak z Polish Consulting Services,ale ja nie dostalam wkoncu p45 wiec nie mialam z czym isc do tego prawnika, a o zaplate holideysow to zbyt mala kwota na prawnika bo oni jakos biora 200 euro na wstepie i pozniej jakis procent od wygranej...wiec zlozylam tylko skarge sama do right commisionera...

Ta dentystka przyjmuje na MC ale nie wszystko mozna na nia zrobic...
Plomby ale nie te biale tylko amglo cos tam hihii nie wiem jak to sie dokladnie nazywa, kamien moze wyczyscic, a i znieczulenie za darmo....a biale plomby czy leczenie kanalowe to juz nie

Ostatnia edycja:
czytam i zastanowilo mnie to co napisala moniak.
ja myslalam ze pracodawca ma obowiazek zaplacic za urlop i banki holiday.\
czyli mam rozumiez ze moze mnie zwolnic na macierzynskim jak jestem czy zaraz po???zeby mi nie zaplacic.
a tak wogole to kiedy powinnam isc z ty,m do pracodawcy.

witam nowa kolezanka.
nie daj sie zwolnic!!!
walcz o swoje!!

Czesc kobitki.U nas tez pogoddo d..Ja wczoraj sie podrajcowalam i wyciagnelam swo wielki parasool do ogrodu.A dzis parasol mokry..Mam nadzieje ze weekend bedzie suchy.
Kasia Irlandka jak twoj synus, jakies postepy nocnikowe i jak z mowieniem?

reklama
Na temat pogody to ja się nie będę wypowiadała:dry: Leje, leje i jeszcze raz... a wczoraj po południu już tak ładnie się rozpogodziło:sorry2:

Sofik niezła akcja się zapowiada:-p:-D My z Victorem już byliśmy na szczepieniu na pneumokoki zaraz na początku tego roku i nie było żadnych problemów;-) Oliver jest już po BCG i pierwszym 6in1 i MenC, następne w czerwcu;-)

Miłego dnia Dziewczyny:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry