reklama

Mamy z Irlandii!!

hej dziewczynki - ale sie rozpisalyscie
i tak milo mi sie zrobilo jak napisalyscie ze irlandia to wasz dom - my tez to planujemy z mezem zeby byl to nasz dom...
u nas chorubsko :( ale to nic oby do listopada i wio :)
zdrowka chorowitkom!!!

reklama
czyli wyslemy chyba gsl tylko trzeba wykombinowac jak to dranstwo zapakować :/ wózek nie jest małych rozmiarów zwłaszcza gondola, do tego musze kupić materac jeszcze i pare innych rzeczy juz kupionych lezy, wiec mamy małe kombinowanko, czy moze któras z firm to pakuje?

Aniu maluch jest grzeczny jak nigdy, przebił mu sie zabek, teraz ma juz komplet a nawet jeden za duzo, z jednej strony nie miał piątki a z drugiej miał az szesc teraz ta piątka wylazła, moze dlatego ostatnio był taki nieznosny, zauwazyłam dzisiaj sterczące podczas mycia zebów :/ ech myslałam ze mamy to za sobą

Kamcia ciesz sie ze w żebra maluch wkłada ci tylko rączki i nózki, mój ma na górze głowe i nie jest przyjemnie, chwilami nie moge nawet usiaść bo mam wrazenie ze zaraz połamie mi żebra :/

Basiu zdrówka dla niuni :)

musze troche pochodzic moze kołysanie go uspokoi bo juz nei wyrabiam

hej mamuski jak tam samopoczucie moje sie troche poprawiło katar jest ale sie nie poddam jutro mam kontrole w szpitalu tzeba bedzie rano wstac:)
anieczka dzis poszłam do socjala i znow mnie splawili wiesniaki powiedziala mi tym razem ze niemoge sie o nic starac póki sie dziecko nie urodzi czemu mi tego od razu nie powiedziala tylko tak po troche za kazdym razem co innego no i jeszcze ze nie jestem tu 2 lata i moze mi sie nic nie nalezec... pacany
jak juz urodze to zrobie tak jak mowilas w szpitalu pojde po akt urodzenia i zagadam do babki o child benefit zobaczymy co mi powie..?
kupiłam dzis wiecej pieluch tetrowych po dlugich meczarniach znalazlam:)
a na poczatku to uzywałas myjki czy gabki do kapieli malego?bo chyba musze kupic?
buzaki

o widze ze nasze mamuski zapracowane bo nawet nic nie napisza heee juz niedlugo tez nie bede miala czasu kiedy sie zaglebie w bycie dobra mama:) juz sie nie moge doczekac ciekawe kiedy moj szkrab zdecyduje sie wyjsc na swiat...?

jejku kamcia jak ja ci zazdroszcze ze masz tylko kilka dni do konca
ja dostałam antybiotyk bo chcą jeszcze mnie przetrzymac a ja mam juz dosc serdecznie wszystkiego, oby trzy tygodnie do przyjazdu mamy, za dwa chyba poznam termin cc, zobaczymy co oni wymysla
pozdrowionka dla wszystkich
ja padam na pysk

FLIPI a dlaczego bedziesz miala cc masz zagrozona ciaze?
spytałam sie wczoraj na kontroli w szpitalu czy moge chociaz dostac jakies krople na katar ale lekarz powiedzial ze nic nie wolno brac no chyba ze bedzie goraczka ale nie jest az tak zle tylko jestem troche słabsza.
dzisiaj zrobilam porzadki w domu z kolega nawet lodowke rozmrozilismy hiii jutro bede miala 2 komode to sobie ciuszki poprzekladam ale juz czuje ze jestem gotowa ze wszystkim. moi mezczyzni zrobia mi jutro mate do przewijania i juz mały moze sie rodzic:)
zapytałam sie lekarza czy w przypadku gdybym miala przenosic ciaze czy mozna by bylo ustalic porod na 7 bo to mojego lukasza urodziny i by mial super prezent hii i lekarz powiedzial ze moze da sie cos zrobic...:)

aha jedno pytanie czy wiecie dziewczyny czy mozna gdzies kupic uzywane ksiazki do podstawowki bo moja znajoma bedzie wysyłała dzieci do szkoly w Galway a wiadomo ze wyprawka do szkoly nie jest tania.

pozdrawiam goraco

Hej dziewczyny!
Narazie jestem jeszcze w Polsce, ale już niebawem bedę mogła dołączyć do waszego grona. Pod koniec października zamierzam dołączyć z 4-letnią córeczką do męża, który od pół roku pracuje w Galway. Byłam tam w kwietniu i urzekło mnie to miasteczko. Boję się tylko o małą, nia zna angielskiego a zamierzamy wysłac ją odrazu do przedszkola bo chcę iść do pracy. Czy wiecie może o jakimś polskim przedszkolu w Galway? Bo np. w Dublinie takowe są. Strasznie się martwię o córkę. Może jestem przewrażliwiona ...

no wiec dlaczego cc?
1. infekcja która na razie nie ustepuje, mam nadzieje ze po antybiotykach minie
2. mały siedzi pośladkowo i ponoc nie ma szans na przekręcenie
musiałam sobie zwiekszyc dawke leków bo kurcze znowu zwiekszyła sie czynnosć skurczowa i czuje sie jakbym miała za chwile urodzic :/ oby nie

Kamcia fajnie ci, ja tez juz bym chciała, komode kupimy dwa tygodnie, bedziemy kombinowali z przygotowaniem domku na przujazd mojej mamy, trzeba chyba jej bedzie jakieś półki dorobic w szafie, chciałabym zeby juz był 13.09

chwilowo oimie staneło na Dawidku ciekawe co wyjdiz ew ostatecznosci

michasiowa witam, przede wszystkim na waszym miejscu zapisałabym małą do tutejszego przedszkola bo w polskim jezyka si enie nauczy tak szybko a ze dzieciaki są chłonne to szybko załapie i bedzie dobrze, mała ma cztery latka skonczone? bo tutaj 4letnie dzieci chodzą do szkoły juz obowiazkowo i chyba nie masz mozliwosci wyboru w tej kwestii, radze sie zorientować mezowi dokładnie póki was tutaj nie ma

Anineczka a co u was? jak słodki malutek?

reklama
michasiowa
No to bedziemy sasiadkami ( jak wreszcie wyladuje na zielonej wyspie ) jak wszytsko bedzie ok to wylatuje 14 wrzesnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry