reklama

Mamy z Irlandii!!

Chcialabym moc sie dowiedziec z profesjonalnych zrodel jak to jest z tym karmieniem. Jakie sa powody tych problemow i czy naprawde juz nic sie nie da wtedy zrobic. Musze sobie poszukac jakiejs madrej literatury. Uwazam, ze to jest bardzo ciekawy temat, bardzo mnie to wszystko nurtuje. Jesliby przyszlo do tego, ze musialabym odstawic malego od cyca chcialabym wiedziec, ze juz naprawde nic nie dalo sie zrobic. Moja mama tez mnie nie mogla karmic bo dostala zapalenia piersi, wysoka goraczka, mleko nie lecialo. Mowila, ze bardzo cierpiala.
Misia - a na co Ci literatura i profesjonalne zrodla jak masz nas :):-):-):-)To jest tak ze niektore kobiety po prostu nie sa stworzone do karmienia piersia i chocby na glowie stanely to im sie nie uda..

reklama
Misia, moje problemy zaczęły sie juz na początku, w lewej piersi mam płaski sutek i dziecku ciężko złapać, ale w szpitalu trafiłam na super położną i pomogła mi bardzo dobrze przystawiać małą, ale jednak nie uniknęlam pokrawionych brodawek
z tą piersia miałam problemy przy Eryku jak juz pisałam skonczyło sie zabiegiem chirurgicznym :baffled:
wtedy byłam w poradni i walczyłam jeszcze 3 m-ce (dokarmiając) aby utrzymac laktacje
Teraz do poradni nawet nie zdążyłam isc bo polozna przychodziła codzinnie do mnie do domu i doradzała
W koncu piers sie zablokowała i ja stwierdziłam ze rezygnuje z karmienia, w poradni pewnie robiliby wszystko abym karmiła dalej, ale ja juz nie miałam siły, byłam bardzo wykonczona, psychicznie i fizycznie
Nie bede tu pisac o szczególach ale tylko ja i mój M wiemy jak mi było ciezko on juz nie mógl patrzec jak cierpie i zaciskam zeby z bólu,
Myślę ze nie mam predyspozycji do karmienia..
Misia ale tobie pewnie się uda, wiele kobiet nie ma żadnych problemow, moja siostra wykarmiła dwie córki i nie miała zadnech problemow
Ja juz teraz powiedziałam, nie za wszelka cenę, a gdybym wiedziałą ze tak sie sknczy to w ogole nie zaczynałabym teraz karmic :shocked2:

Czesc dziewuszki, nadazyc za wami nie mozna..Nie bylo mnie dwa dni i tyyle czytania.Ja cierpialam przez te dwa dni, szczeke mi rozrywalo, bylam u dentysty, zabek zatruty a ja czuje sie jakby mi ktos w morde dal.Ciagle lece na naproxenie.Zab juznieboli ale szczeka mnie cala boli, ale i tak jest o niebo lepiej niz bylo..
Misia to link do tej ksiazki o ktorej mowilam.Jest tam ogolnie o dwujezycznosci, rowniez co powinno sie robic w przypadku gdy jedno z rodzicow jest anglojezyczne. Przeżyć dwujęzyczność. Jak wychować dziecko dwujęzycznie - Bogumiła Baumgartner - Porównaj ceny w OnetZakupy

Moniadan nie miej absolutnie zadnych wyzutow sumienia, nie probuj sie przed nikim tlumaczyc , jesli ktos bedzie cie pytal czemu nie karmisz piersia.Ja sama wiecm i odczulam to na wlasnej skorze jak wtretne sa niektore osoby , mowiac przykre slowa czasem apropo karmienia piersia.Czesto sa to osoby z najblizszej rodziny.Absolutnie kobiety karmiace butelka nie sa gorsze, a ktos kto tak mysli jest bez serca.Na to sklada sie wiele czynnikow.Czasem matka nie ma pokarmu a czesem poprostu moze nie jest stworzona do tego? Ja poddalam sie po trzech dobach.Jeszcze przez dlugi czas mialam depresje z tego powodu, ale potem zrozumialam ze nie jestem gorsza.Max wspaniale sie rozwijal na butelce.I najwazniejsze jest to ze nie jestesmy same, bo jak sie okazuje kobiet karmiacych butelka jest wiele.

Ostatnia edycja:
Co do szczepien to lipa bo Oli urodzony jest w 2006 i nie było na gruzlice obowiazkowe a sie zapisałam na liste ale czeka sie kilka mies...lipa i tez nie wiem czy jakies dodatkowe szczepienia zrobic?? Co myślicie może żółtaczka lub ospa...?

pozdro

Co do szczepien to lipa bo Oli urodzony jest w 2006 i nie było na gruzlice obowiazkowe a sie zapisałam na liste ale czeka sie kilka mies...lipa i tez nie wiem czy jakies dodatkowe szczepienia zrobic?? Co myślicie może żółtaczka lub ospa...?

pozdro
Jeszcze na żółtaczkę bym się zgodziła.Ale ospa,grypa,kleszcze to już moim zdaniem przesada :sorry2:
Antek miał ospę rok temu.Przeszedł łagodnie i nawet gorączki przy niej nie miał.
Wystarczyła kalia i pudroderm,nawet u lekarza nie byliśmy.
Na grypę nie chorują a kleszcze? Wystarczy się dobrze rozejrzec za kazdym razem po ciele :sorry2:

Czy pod koniec ciazy wzrasta cisnienie u kobitki? Wczoraj wypilam kawe i o malo co nie umarlam...az mi galy z orbit wyszly!! Dzis juz sie balam. Ale za to pojechalismy do sklepu i w dwoch z nich bylo tak goraco, ze az mroczek przed oczami dostalam i musialam szybko wyjsc. Mam wrazenie, ze mi cisnienie strasznie skacze. Czy to normal?

reklama
Czy pod koniec ciazy wzrasta cisnienie u kobitki? Wczoraj wypilam kawe i o malo co nie umarlam...az mi galy z orbit wyszly!! Dzis juz sie balam. Ale za to pojechalismy do sklepu i w dwoch z nich bylo tak goraco, ze az mroczek przed oczami dostalam i musialam szybko wyjsc. Mam wrazenie, ze mi cisnienie strasznie skacze. Czy to normal?
raczej normalne.Ja tak mialam czesto a szczegolnie jak weszlam np.do tesco i od tych lamp mi sie robily mroczki przed oczami.
A malo tego to zawsze mi duszno bylo i wszystko mi smierdzialo.
Kawe pilam jedna dziennie ale rozpuszczalna,na poczatku ciezko bylo mi sie odzwyczaic od takiej parzonej,za to teraz pije jedna dziennie hehe

Podczytywalam was dzisiaj ale weny na pisanie brak.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry