reklama

Mamy z Irlandii!!

Czy pod koniec ciazy wzrasta cisnienie u kobitki? Wczoraj wypilam kawe i o malo co nie umarlam...az mi galy z orbit wyszly!! Dzis juz sie balam. Ale za to pojechalismy do sklepu i w dwoch z nich bylo tak goraco, ze az mroczek przed oczami dostalam i musialam szybko wyjsc. Mam wrazenie, ze mi cisnienie strasznie skacze. Czy to normal?
Ja bym poszła do GP zmierzyc ciśnienie.Wysokie ciśnienie w ciąży to nie przelewki :no:
Mi nie skakało bo ja niskociśnieniowiec jestem :sorry2:

reklama
Czy pod koniec ciazy wzrasta cisnienie u kobitki? Wczoraj wypilam kawe i o malo co nie umarlam...az mi galy z orbit wyszly!! Dzis juz sie balam. Ale za to pojechalismy do sklepu i w dwoch z nich bylo tak goraco, ze az mroczek przed oczami dostalam i musialam szybko wyjsc. Mam wrazenie, ze mi cisnienie strasznie skacze. Czy to normal?
Z tego co wiem nie dobrze gdy ciśnienie wzrasta bo to jest pierwszy sygnał zatrucia ciążowego.. Ale skoro piłaś kawę to znasz przyczynę..więc po prostu unikaj jej albo przeżuć się na cappuccino albo inkę... Mniam.. :happy2:

raczej normalne.Ja tak mialam czesto a szczegolnie jak weszlam np.do tesco i od tych lamp mi sie robily mroczki przed oczami.
A malo tego to zawsze mi duszno bylo i wszystko mi smierdzialo.
Kawe pilam jedna dziennie ale rozpuszczalna,na poczatku ciezko bylo mi sie odzwyczaic od takiej parzonej,za to teraz pije jedna dziennie hehe

Podczytywalam was dzisiaj ale weny na pisanie brak.
ja tez przeżuciłam sie na rozpuszczalną kawke, weny do pisania tez nie mam bo samochody sie psują i grypa mnie dopadła:baffled::-(

Ja bym poszła do GP zmierzyc ciśnienie.Wysokie ciśnienie w ciąży to nie przelewki :no:
Mi nie skakało bo ja niskociśnieniowiec jestem :sorry2:
Anineczka ja tak mialam jak misia a jak mi mierzyli cisnienie zawsze mialam dobre.
Nawet kiedys bylam w miescie sama i tak mi sie zrobilo (te mroczki przed oczami) i poszlam do przychodni zeby zmierzyli cisnienie i wszystko bylo ok.
Pielegniarka mi powiedziala ze tak moze byc z przemeczenia,duchoty czy jasnego swiatla

MartaF a no czytalam ze samochod popsuty:baffled:.
Pisalas ze mialas Toyote Corolle i ze sprzeglo ci sie palilo/
my co prawda juz ta Toyota nie jezdzimy jest do sprzedania ale kupcy brak(jutro chyba ma ktos przyjechac):-Dale nam sie wogole nie psula,smiga jak nowa.
Teraz mamy Bore i cos stuka czy cos takiego:angry:
Wczesniej na poczatku tez mielismy Toyote ale Starlet taka mala i tez jezdzila jak szalona ,szybsza od Corolli prawie ta sama pojemnosc ale Starletka mniejsza:-D;-)

Anineczka ja tak mialam jak misia a jak mi mierzyli cisnienie zawsze mialam dobre.
Nawet kiedys bylam w miescie sama i tak mi sie zrobilo (te mroczki przed oczami) i poszlam do przychodni zeby zmierzyli cisnienie i wszystko bylo ok.
Pielegniarka mi powiedziala ze tak moze byc z przemeczenia,duchoty czy jasnego swiatla
Pewnie tak,dlatego napisałam,że ja poszłabym :tak:;-)
Zupełnie nie znam się na wysoko ciśnieniowcach :cool2:
Mi za to w czasie porodu tak spadło ciśnienie,że trupem powinnam już byc :-D:-D
70/40 :baffled::cool2:

Misia ale sprawdzic cisnienie mozna...mojej bratowej wlasnie przez wysokie cisnienie miesiac wczesniej wywolali porod....ale o tym juz pisalam wczesniej ;-)

No wiec ja za kazdym razem jak mam mierzone cisnienie to jest wszytsko super. Tak wczoraj po tej kawie mialam. Pierwszy raz w zyciu tak na kawe zareagowalam. No i dzis w tym sklepie tak mi do lba uderzylo tez. Nawet nie wiedzialam, ze to moze byc niebezpieczne. Teraz czuje sie juz ok, wiec mam nadzieje, ze to jakas taka reakcja na bodziec. Jak wrocilismy ze sklepu musialam sie jednak przespac troche. Czulam sie bardzo bardzo zmeczona i spiaca. Brzuch mi sie stawia caly dzien tez. Jakos tak chyba mi opadl nisko bo mam wrazenie, jakby mi na kolanach lezal.:-D Raz tez chyba dostalam jakiegos skurczu takiego bo tak mnie zabolalo jak na okres w podbrzuszu. Ale to chyba juz noarmalne w miare na tym etapie.....prawda?:dry: Musze obserwowac sytuacje...jeszcze mi sie nie spieszy do wypychania synalka;-)

dziewczyny wiem ze to nie te forum ale moze którys z waszych mężów by wiedział, padł mi mechanizm wybierania biegów ten co jest na skrzyni biegów i nie moge znaleźć tego na necie bo nie wiem jak to precyzyjnie nawac, pomóżcie jak możecie

MartaF - a dokładnie to co ci się stało w tym samochodzie? nie działają biegi, tak? bo ja miałam taką sytuację w swoim samochodzie i mój mąż to zrobił, ale nie wiem, czy ty masz to samo... musiałabyś podać mi więcej szczegółów...

:baffled:
MartaF - a dokładnie to co ci się stało w tym samochodzie? nie działają biegi, tak? bo ja miałam taką sytuację w swoim samochodzie i mój mąż to zrobił, ale nie wiem, czy ty masz to samo... musiałabyś podać mi więcej szczegółów...
dzięki andziulina mój pogrzebał i jakos prowizorycznie zrobił, ;-)nie wchodziła jedynka i musiałam ruszac z dwójki,:baffled: wyrobiony jest mechanizm wybierania biegów na skrzyni biegów a w serwisie chcą mi wcisnąć linki zmiany biegów :confused:a to mi nie jest potrzebne:no: więc część musze ściągnąc z Polski z serwisu

ewelcia u mnie w tej lagunie stukały końcówki kierownicze :tak:i jedna tulejka była wyrobiona moze i u ciebie jest to samo:confused:, ewentualnie gumy sprawdzic trzeba na tłumiku bo tez miałam taki problem i to nic poważnego a poza tym ja tez chce bore albo passata:wściekła/y:moze uda mi sie zamienic:-)

reklama
Witam sie u gdzie to slonko kotre mialo byc :wściekła/y:

Marta my tez musimy wteczny zrobic :-D bo ma jedzi tak zeby nie cofac, ale naszczescie jakos mu sie udaje;-)

Dobrze ze ja mam spraawne auto:-)

To teraz jest w kolejce do porodu ??

Dzis sobota a moja Sofijka chce isc do przedszkola:-) i mi marudzi, wiec jej tlumacze...ze dzis ma weekend jak babcia tez w domu...
a ona ze chce w takim razie z mojm tata jechac do PL a ja jej mwoie ze nie mamy biletów a ona mowi ze sa w internecie:baffled: biedna moja coreczka :-( az mi łezki plyna ona chce do babcia a my nie mozmey jak narazie jechca...:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry