wilwia jesli nie mialas pobieranej krwi na pierwszej wizycie u gp,to bedziesz miala w szpitalu. A czy trzeba byc na czczo...tutaj to z miejsca raczej pobieraja. Pewnie masz na 9 lub 10 rano....zarezerwuj sobie 3 godzinki. Pierwsza wizyta jest dluzsza,bo wspomniana krew plus scan dzidziusia dodatkowo. Na kolejne wizyty tez bedziesz potrzebowac od 1-2 h. Niestety tutaj sie dlugo czeka. Najpierw mocz,cisnienie,waga, a potem ta nieszczesna,dluuuuuuuuuuga kolejka do lekarza.
reklama
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
Ja mialam badana krew przez mojego gp, ale gdy powiedzialam o tym w szpitalu
powiedzieli, ze i tak i tak oni musza mi pobrac. Nie mialo dla nich znaczenia, ze juz mialam badana....wyniki krwi zmieniaja sie bardzo szybko.
powiedzieli, ze i tak i tak oni musza mi pobrac. Nie mialo dla nich znaczenia, ze juz mialam badana....wyniki krwi zmieniaja sie bardzo szybko.
wilwia
Fanka BB :)
Misia ,Larcia dziekuje za odpowiedz.Oprocz badan mam nadzieje,ze dowiem sie na 100% kogo goszcze w moim brzuszku:-)
magdalena81
Entuzjast(k)a
Misia wróciła z Pl i od razu forum się rozbujało :-)
U nas wszyscy chorujemy
. Franek od dzisiaj na antybiotyku. Nie jest źle, generalnie jest "in form" (czytaj-moje małe ADHD;-)), ale ma brzydki kaszel i lekko podwyższoną temperaturę. Panadol, nurofen i inne dobrodziejstwa dostępne bez recepty nie pomogły, więc dzisiaj była wizyta u gp i antybiotyk. Zaskoczyło mnie to, ze mimo mojej prośby lekarz nie dał nam nic osłonowego, ale farmaceutka w aptece nam pomogła ;-).
Europejskie karty ubezpieczeniowe mamy już od dłuższego czasu, musimy dorobic dla Frania przed wyjazdem do Pl (ale to dopiero w sierpniu).
Z tym honorowaniem ich w Pl jest różnie, a tak naprawdę zależy od lekarza i jego dobrej woli. Nikt z NFZ nie sprawdzi przy rozliczeniu czy dany przypadek był emergency czy nie.
Didi, właśnie zauważyłam, że Tobie już niecały miesiąc został
Nieźle;-).
U nas wszyscy chorujemy

Europejskie karty ubezpieczeniowe mamy już od dłuższego czasu, musimy dorobic dla Frania przed wyjazdem do Pl (ale to dopiero w sierpniu).
Z tym honorowaniem ich w Pl jest różnie, a tak naprawdę zależy od lekarza i jego dobrej woli. Nikt z NFZ nie sprawdzi przy rozliczeniu czy dany przypadek był emergency czy nie.
Didi, właśnie zauważyłam, że Tobie już niecały miesiąc został

didi
Fanka BB :)
Witajcie laseczki..
pogoda cos na sie lekko popsula
tak beda pobirali krew...mocz..wywiad z polozna itd...pozniej scan ..wszystko tak jak juz dziewczyny pisaly...
ja mialam pierwsza wizyte na 8:30 a wychodzilam z tamtad o 13... wiec lepiej zorganizuj sobie wiecej wolnego czasu bo to wszystko zalzy ile bedzie pacjetow..
noo..juz niedlugo..i cos czuje ze do terminu nie dotrwam..hehe mloda tak szaleje naciska na wyjscie czasem ..no i do tego jakby mi raczkami robila tam puk puk..otworzcie..
a od tygodnia chyba dopadlo ja adhd..rozszalala mi sie laska ze szok
Magda duzo zdrowka dla Frania zycze...teraz to taki glupi czas....wszystkie paskudne wirusy sie uaktywniaja....wrrr
pogoda cos na sie lekko popsula

Witam dziewczynki.Mam takie pytanko.W piatek mam pierwsza wizyte w szpitalu,czy wiecie moze czy bede miala pobierana krew i w zwiazku z tym musze byc na czczo?No i czy jak mam umowiona wizyte na godzine czy jest szansa,ze wlasnie o tej wejde czy raczej bedzie to dluzej trwalo-bo nie wiem jak zorganizowac sobie z praca.Z gory sliczne dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
tak beda pobirali krew...mocz..wywiad z polozna itd...pozniej scan ..wszystko tak jak juz dziewczyny pisaly...
ja mialam pierwsza wizyte na 8:30 a wychodzilam z tamtad o 13... wiec lepiej zorganizuj sobie wiecej wolnego czasu bo to wszystko zalzy ile bedzie pacjetow..
ja tez tak mialam..a raczej sama zrobila i w szpitalu dalam poloznej wyniki ale oni i tak mi pobrali krew itd..Ja mialam badana krew przez mojego gp, ale gdy powiedzialam o tym w szpitalu
Didi, właśnie zauważyłam, że Tobie już niecały miesiąc zostałNieźle;-).
noo..juz niedlugo..i cos czuje ze do terminu nie dotrwam..hehe mloda tak szaleje naciska na wyjscie czasem ..no i do tego jakby mi raczkami robila tam puk puk..otworzcie..

Magda duzo zdrowka dla Frania zycze...teraz to taki glupi czas....wszystkie paskudne wirusy sie uaktywniaja....wrrr
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
Dziendobry dziendobry!!
Gdzie sie slonce dzis schowalo??!! Gwizdze mi tu wiatr miedzy framugami okien i wcale mi sie to nie podoba!
Zaraz lece do Sempki! Nie moge sie doczekac co mi powie, jak moje wyniki i jak tam Alexik rosnie!?
Milego dnia dziewczynki!
Gdzie sie slonce dzis schowalo??!! Gwizdze mi tu wiatr miedzy framugami okien i wcale mi sie to nie podoba!
Zaraz lece do Sempki! Nie moge sie doczekac co mi powie, jak moje wyniki i jak tam Alexik rosnie!?
Milego dnia dziewczynki!
Dzien doberek wszystkim:-)
Dzis pogoda nie moze sie zdecydowac slonce cvzy chmury a ja przez to mam zmienny nastroj. A do tego od wczoraj - uwaga - jestem na diecie. Zobaczymy bo ja pierwszy raz no ale po ciazy troszke zostalo i w koncu nalezaloby wziasc sie za siebie. Mam motywacje bo maz zabiera mnie na wycieczke (nasza pierwsza rocznica slubu) wiec musze zrzucic min. 8kg. Chyba dam rade w 1,5 mies.? Jak myslicie? Bylyscie na jakis dietach ile wam zajelo schudniecie okolo 5-8kg?
Bo nie wiem czy to realne achhh!!!:-(
Magdalena zycze duzo zdrowka moj maluch dopiero co tez goraczkowal ale udalo mi sie dobrze wstrzelic z nurofenem wiec juz od kilku dni jest wszystko dobrze. Wyczytalam ostatnio ze nurofen procz dzialania przeciwbolowego i przeciwgoraczkowego ma rowniez dzialanie przeciwzapalne wiec moze mialam farta. Wiec nie bede sie juz chyba bawila w paracetamol.
Didi same jako kobietki wiemy ze jestesmy niecierpliwe i pewnie dlatego twoja pani sie tak niecierpliwi.;-) Z dziewczynkami tak to juz bywa:-).
Misia daj znac jak po wizycie mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Agusiek co u ciebie? jak samopoczucie?Cos cichutka jestes ostatnio
A tak poza tym to ja rowniez czekam na ponowny zlocik :-) Teraz moze juz w powiekszonym gronie.:-) W sumie to fajnie tak spotkac sie w realu

.
No dobra spadam uspic mojego brzdaca i dokonczyc obiadek.
Do pozniej moje drogie mamuski
Dzis pogoda nie moze sie zdecydowac slonce cvzy chmury a ja przez to mam zmienny nastroj. A do tego od wczoraj - uwaga - jestem na diecie. Zobaczymy bo ja pierwszy raz no ale po ciazy troszke zostalo i w koncu nalezaloby wziasc sie za siebie. Mam motywacje bo maz zabiera mnie na wycieczke (nasza pierwsza rocznica slubu) wiec musze zrzucic min. 8kg. Chyba dam rade w 1,5 mies.? Jak myslicie? Bylyscie na jakis dietach ile wam zajelo schudniecie okolo 5-8kg?
Bo nie wiem czy to realne achhh!!!:-(
Magdalena zycze duzo zdrowka moj maluch dopiero co tez goraczkowal ale udalo mi sie dobrze wstrzelic z nurofenem wiec juz od kilku dni jest wszystko dobrze. Wyczytalam ostatnio ze nurofen procz dzialania przeciwbolowego i przeciwgoraczkowego ma rowniez dzialanie przeciwzapalne wiec moze mialam farta. Wiec nie bede sie juz chyba bawila w paracetamol.
Didi same jako kobietki wiemy ze jestesmy niecierpliwe i pewnie dlatego twoja pani sie tak niecierpliwi.;-) Z dziewczynkami tak to juz bywa:-).
Misia daj znac jak po wizycie mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Agusiek co u ciebie? jak samopoczucie?Cos cichutka jestes ostatnio

A tak poza tym to ja rowniez czekam na ponowny zlocik :-) Teraz moze juz w powiekszonym gronie.:-) W sumie to fajnie tak spotkac sie w realu

No dobra spadam uspic mojego brzdaca i dokonczyc obiadek.
Do pozniej moje drogie mamuski
reklama
Misia poleciala taka podekscytowana do Sempki a jej nie ma
heh wlasnie wrocilam -Sempka na urlopie zastepuja ja jakis PAN ginekolog wrrrrr, ktory mnie zalamal dzis troche...hm troche az mi cisnienie skoczylo

Zrobil mi usg i okazalo sie ze moj synek ma mala glowke w stosunku do reszty ciala
az mnie normalnie zatkalo, przeciez wszystko bylo ok zawsze a dzis cos takiego...powiedzial ze nie widzi nic nie normalnego - byc moze taka uroda stwierdzil, ale ja sie naprawde przestraszylam:-
-
-(z jego wyliczen wyszlo ze obwod glowki to ok 32 cm czyli jakis 34 tydz ciazy
masakra, ale ogolnie moj synek nie jest za duzy bo waga wyszla ok 3000 g wiec nie wiem co o tym myslec:-(jak myslicie kochane??? Troche siebie za to winie, bo mialam ostatnio sporo stresu z powodu kilku przykrych spraw i moze malenstwu sie jakos udzielilo:-
-( a tak wogole to pan doktor powiedzial ze nie zanosi sie jeszcze na porod, wiec pewnie zalapie sie jeszcze na wizyte do szpitala 31 marca czyli za tydzien i przycisne ich zeby mnie dobrze przeskanowali

Zrobil mi usg i okazalo sie ze moj synek ma mala glowke w stosunku do reszty ciala