reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hello
Ale dzisiaj mielismy dzien!
Pojechalismy po ta nieszczesna kurtke dla Ady, bo jeszcze nigdzie nie znalezlismy takiej, ktora by nam odpowiadala:crazy: Planowalismy polazic po Roscommon ale ja, madra glowa, dowiedzialam sie calkiem przez przypadek od milej pani ze sklepu, ze w Athlon jes H&M:szok::szok::szok::szok: No i jak przekazalam mojemu A ta radosna dla nas obojga nowine, to po chwili juz pedzilismy w tamtym kierunku:-)
Wczesniej nie slyszalam, zeby gdzies w Irlandii byl H&M, poza Dublinem. A tu taaaaaaaka niespodzianka:rofl2::rofl2: Uwielbiam ten sklep!!!! I moj A tez:-) I prawie dostalismy kurtke dla Ady!!! Tyle, ze nie bylo jej rozmiaru ale ma przyjsc dostawa w piatek, wiec mila pani powiedziala, ze jak przyjdzie Ady rozmiar, to nas powiadomi i odlozy. Mam nadzieje, ze bedzie pamietala... Bo jak nie, to ....!!!
I za tydzien w poniedzialek znowu na zakupy. Jupiiiiii:-D

reklama
Madbebe GENIALNA WYMOWKA z tym pecherzem!!!! :-D:-D:-D Usmialam sie straszliwie :-D:-D:-D
No to teraz moge cisnac na gaz ;-)
Mi tez dzis babcia wyjechala i bym sie zatrzymala na jej "Jasyrze", ale tylko jej pokiwalam z niedowierzaniem :no: glowa i pojechalam dalej. Szkoda nerwow!
Tu polowa ludzi nie powinna miec prawka, a mowia, ze Polacy zle jezdza... Echhhh...
I te glupie przepisy o provisional driving licence? Gdyby bylo tak jak w PL, to by nikt nie mial z tym problemow. Moi znajomi jezdza z "L" i nie uwazam, zeby tak strasznie lamali prawo. W dodatku, jezeli gardziarze sami przymykaja na to oko????

hej dziewczynki, co za dzień:szok:
obejrzałam 2 chatki no i juz mam klucz:-) bo trzeba odmalowac bo jakies brudasy tam mieszkali:wściekła/y: no ale za to nie będziemy płacic za pierwsze 2 tygodnie:-) chatka nawet większa niz ta co mamy teraz i tańsza:-)aha i wymieni nam wykładziny na nowe:-)

nagrzaliśmy sobie w domku i pojechaliśmy po farby, wracamy i nie możemy wejść do domu:szok::wściekła/y:taki smród ze szok:wściekła/y:

i coś mi sie wydaje ze depozytu nie odzyskamy:no:będziemy musieli walczyc:-(

ja wiem, że posiadanie prawka nie oznacza, że ktoś jeździ dobrze i przepisowo, po prostu nie popieram łamania przepisów i jazdy bez prawka, wiem, że dużo osob tak robi
Nie popieram tez jazdy po alkoholu :eek:
jako takie prawko jest:-)jezdzic mozna a ze jest L to trudno.....nawet jesli złapią z l to masz 2 letnie tymczasowe prawo jazdy!! takze nie jezdzimy całkiem bez prawa jazdy:-);-)a w zyciu czasami trzeba cos łamać żeby było ciekawie i z dreszczykiem......jazdy po alkoholu też nie popieram

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki, co za dzień:szok:
obejrzałam 2 chatki no i juz mam klucz:-) bo trzeba odmalowac bo jakies brudasy tam mieszkali:wściekła/y: no ale za to nie będziemy płacic za pierwsze 2 tygodnie:-) chatka nawet większa niz ta co mamy teraz i tańsza:-)aha i wymieni nam wykładziny na nowe:-)

nagrzaliśmy sobie w domku i pojechaliśmy po farby, wracamy i nie możemy wejść do domu:szok::wściekła/y:taki smród ze szok:wściekła/y:

i coś mi sie wydaje ze depozytu nie odzyskamy:no:będziemy musieli walczyc:-(
oj ty to sie masz ............biedna :-(

Egzaminowanie przyszłych kierowców przeprowadzane jest w Irlandii przez Urząd Bezpieczeństwa Drogowego (Road Safety Authority) zgodnie ze standardami wyznaczonymi przez dyrektywę Unii Europejskiej dotyczącą przyznawania praw jazdy. W całym kraju znajdują się 83 ośrodki egzaminacyjne. Jeśli tylko jest to możliwe, kandydaci są egzaminowani w tym ośrodku, który wskażą w swoim wniosku.
AEgzamin na prawo jazdy jest obowiązkowy dla wszystkich kierowców, którym wydano 2–letnie, tymczasowe prawo jazdy. Należy pamiętać, że nie można występować o wydanie trzeciego lub kolejnego tymczasowego prawa jazdy którejkolwiek kategorii bez zaliczenia egzaminu. Czas oczekiwania (pdf) na ten egzamin może różnić się w zależności od hrabstwa, dlatego też sugeruje się złożenie wniosku o dopuszczenie do egzaminu na ok. 10 miesięcy przed upływem terminu ważności drugiego tymczasowego prawa jazdy Egzamin przebiega we wszystkich ośrodkach według tych samych procedur. Istnieje już możliwość składania wniosków oraz wnoszenia opłat za egzamin online (zob. "Jak składać podanie"). W 2006 r. w Irlandii przeprowadzono 165 005 egzaminy na prawo jazdy. Średnio 47.4% egzaminowanych nie zdało.
Celem egzaminu na prawo jazdy jest ustalenie czy:

• Kandydat zna kodeks drogowy
  • Posiada wiedzę i umiejętności pozwalające mu prowadzić pojazd zgodnie z przepisami
  • Prowadzi pojazd z myślą o bezpieczeństwie i wygodzie innych uczestników ruchu drogowego. dla wszystkich kierowców, którym wydano 2–letnie, tymczasowe prawo jazdy.

Wczesniej nie slyszalam, zeby gdzies w Irlandii byl H&M, poza Dublinem. A tu taaaaaaaka niespodzianka:rofl2::rofl2: Uwielbiam ten sklep!!!! I moj A tez:-)
To zapraszam do Swords,bo u mnie też jest H&M:tak:I fakt,są tam fajne ciuchy i dla dorosłych i dla dzieci i często zdarzają się przeceny:-D
sylcia,się nie martw,ja się mocno nie maluję,ale też na dwór bez tuszu,pudru(chyba,że się opalę)cienia i kredki do brwi nie wyjdę:cool2:.Tylko się cieszyć,że jest coś co tuszuje te worki;-):tak::-D
MartaF:po pierwsze gratulacje,że ok chatkę znaleźliście:happy:po drugie,okazało się,że nie masz tak fajnego landlorda jak myślałaś:no:Ja w ogóle nie mogę zrozumieć jak w Twoim przypadku możesz mieć jakiekolwiek problemy z odzyskaniem depozytu:crazy:Tzn.wiem,że nie powinnaś mieć,ale znając mentalność większości landlordów jest tu wszystko możliwe:wściekła/y:Skurkowańce:angry::growl:

To zapraszam do Swords,bo u mnie też jest H&M:tak:I fakt,są tam fajne ciuchy i dla dorosłych i dla dzieci i często zdarzają się przeceny:-D
sylcia,się nie martw,ja się mocno nie maluję,ale też na dwór bez tuszu,pudru(chyba,że się opalę)cienia i kredki do brwi nie wyjdę:cool2:.Tylko się cieszyć,że jest coś co tuszuje te worki;-):tak::-D
MartaF:po pierwsze gratulacje,że ok chatkę znaleźliście:happy:po drugie,okazało się,że nie masz tak fajnego landlorda jak myślałaś:no:Ja w ogóle nie mogę zrozumieć jak w Twoim przypadku możesz mieć jakiekolwiek problemy z odzyskaniem depozytu:crazy:Tzn.wiem,że nie powinnaś mieć,ale znając mentalność większości landlordów jest tu wszystko możliwe:wściekła/y:Skurkowańce:angry::growl:
nie wiem czy zdąze sie przeprowadzić,mam bolesne bóle 45minut i nie wiem czy to ze zmęczenia czy coś sie zaczyna dziać:szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
Do góry