reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

hej:-)

lubiczanka a ty tak wcześnie dzisiaj??:-)

joannn przepraszam ale to przez tą nianie:-(za dużo mam ostatnio na głowie i zapominam o wszystkim:zawstydzona/y:

moja niania dzisiaj nie przyjedzie:-(ma byc we wtorek ale to rtez niepewne:wściekła/y:

justysia to zapraszam na kawke:tak::-Dlubiczanka tobie nie pozwole ze względu na twój stan:tak::-Dja zeby nie ciąża to nie tylko bym ją wytargała ale i podrapała jej tą parszywą gębe:crazy::growl:

aga mamy nadzieje ze częsciej będziesz zaglądać:-)

ja o 9 jade doglądac moich nowych wykładzin i jeszcze pare drobiazgów dopilnowac,zeby właścicielka wymieniła zamki bo jakieś podejrzane typy tam mieszkały:sorry:

miłego dnia:-)

reklama
Witajcie o poranku

wczoraj bylysmy z Kamcia i Martuska w kinie ..dziewczyny dzieki za mile spedzony wieczor...jak wrocilam dzieci spaly tylko tatus czekal.,..poczekal na relacje i poszedl spac.:-D

jestem w szoku:szok: mojego brata dziewczyna ma jutro przyjechac,ale możliwe ze nie będzie mogła bo ma synka,który chodzi w Pl do szkoły a ten jej były straszy ją ze zabierze małego jak ona pojedzie:wściekła/y:
myślicie ze może to zrobic skoro powiedziała w sądzie ze wyjeżdza do pracy za granice?? i jeśli zostawi rodzicom zaświadczenie ze zostawia dziecko pod ich opieką??

wiesz co ja jeszcze powiedzialabym w sadzie i na policji ze on tak ja straszy ...jesli ma prawa do dziecka to moze zabrac..ale wydaje mi sie ze i tak grozi a grozby sa karalnee...
najlepiej aby sad i policja o czyms takim wiedzieli i dobrze zrobila zostawiajac takie zaswiadczenie ale z tego co wiem i takie pismo musi byc w sadzie

Witajcie o poranku

wiesz co ja jeszcze powiedzialabym w sadzie i na policji ze on tak ja straszy ...jesli ma prawa do dziecka to moze zabrac..ale wydaje mi sie ze i tak grozi a grozby sa karalnee...
najlepiej aby sad i policja o czyms takim wiedzieli i dobrze zrobila zostawiajac takie zaswiadczenie ale z tego co wiem i takie pismo musi byc w sadzie
tez tak myślałam ze musi napisac zaświadczenie, ona miała sprawe 2 tygodnie temu i mówiła ze wyjeżdza do pracy i sąd sie na to zgodził, narazie przełożyła bilet na wtorek i zobaczymy czy da rade przyjechac:tak:

mój były tez mnie straszył ze zabierze synka jak był z moim bratem w Polsce ale ja u notariusza napisałam zaświadczenie, tyle ze ja sie nie bałam bo on ma ograniczone prawa:-)

dziewczynki chorubsko i mnie dopadło,jak na złość teraz:wściekła/y:
i mam pytanko bo troche sie martwie:-( drętwieją mi palce u rąk i jak ściskam w pięść to boli:-(i to coraz gorzej:-(nie wiem czy iść z tym do lekarza czy to normalne??

Ostatnia edycja:
gold_rank_6.gif

madbebe ogromne gratulacje

A ja tez tylko na chwilke wpdlam wam sie wyzalic.troche wam zazdroscilam ze zmienacie swoje domki na jeszcze piekniejsze i mi sie tak zapragnelo przeniesc z 1bedroom na 2 bedroom mieszkam w D6.i co i gó...o.zostajemy sieszcze w naszym zimnym mieszkaniu.to co bylam ogladac doprowadzilo mnie do bolesci zoladka itp.sluchajcie takie apartamenty chca wynajc ze szok w jednym grzyb w drugim jedna sypialnia bez okna i smierdzialo staroscia w trzecim okna ledwo sie trzymaly futryn i kuchenka byla tak zajechana ze lepsza bym znalazla na zlomie itppoprostu szok.zaznacze ze szukamy czegos do 1100e wiec wydaje mi sie ze za taka cene powinnam zadac jakies normalne warunki a nie patologie. juz skaczyly sie czasy ze ludzie brali cokolwiek aby miec dach nad glowa,i szczerze tak nastawilam sie na przeprowadzke ze od 3 tyg nie mysle o niczym innym i niechce mi sie sprzatac juz tego mieszkania a do tego dochodza jeszcze bole zołądka.Napewno sie zastanawiacie dlaczego sie nie wyprowadze z tej dzielincy bo to chyba najdrozsza dzielnica w Dublinie (w sumie to niewiem dlaczego nic szczegolnego tu nie ma i wszedzie sa stare kamienice) a to dlatego ze mieszkam juz tu prawie 3 lata znam z widzenia prawie wszystkich oni znaja mnie nawet ta patologie ktora mieszka za mna,moj syn ma do przedszkola 3 min ja do pracy a przede wszystkim ma m tu swoich znajomych,a szczerze to chyba nie lubie b duzych zmian:-(tak wiec wyzalilam sie i jest mi lepiej heeee wieczorem wyplacze sie mezowi w rekaw i bedzie dobrze:-)

i mam pytanko bo troche sie martwie:-( drętwieją mi palce u rąk i jak ściskam w pięść to boli:-(i to coraz gorzej:-(nie wiem czy iść z tym do lekarza czy to normalne??
wydaje mi sie ze to nie normalne..ja poszlabym do lekarza ....dla swietego spokoju i bezpieczenstwa w razie gdyby cos...

ostatnio mialas wiele przezyc i stresow...a to kiedys musi znalezc ujscie. wiec nie czekaj tylko idz do lekarza

MartaF-no Ty to się już masz bidulko:no:Normalnie mogłabym pomyśleć,że jakiś pech Cię prześladuje:sorry:.Oby tylko nie okazało się,że nabawiłaś sie zatrucia ciążowego:szok:-Jak to tylko możliwe zgłoś się pręciutko do lekarza:tak:,nawet jeśli to nic poważnego,niech on rozwieje Twoje wątpliwości...
Biola-pamiętam ile czasu nam zajęło szukanie"tego,czego szukamy"(ależ stylistycznie;-):-D).Kiedy patrzyłam na oferowane domki przez agencje moje myśli były tylko-za kogo ona mnie ma?W jednej chacie to normalnie19wiek-nie dość,że śmierdziało,jakby stado staruszków miało właśnie tam zakończoną fizjoterapię;-),to w sypialni pt.dla dzieci kran był-taka metalowa miska w dziurze z odpływem:eek:...Masakra...Kiedy dzwoniłam kolejny raz zapytać o jakiś domek,pani z agencji tylko się upewniała,że to ja i od razu-nie spodoba się pani:laugh2::cool2:,a co?Jak sie obejrzało z nią 10innych to już chyba wie czego oczekuję:happy:.W końcu sami znalezliśmy przez dafta-prawie to czego nam było trzeba:sorry:Ale jak skończy się umowa znowu poszukamy.Tak więc cierpliwości i wytrwałości w poszukiwaniach:tak::-D

Marte F- ja też tak miałam wogóle nie miałam siły w rękach a czasem mi tak ścierpły że dzwoniący telefon nie mogłam chwycić bo nie miałam czucia w rękach ale przeszło :-D MEDBEBE-GRATULACJĘ TO DLA CIEBIE Mogłabym nie spać tylko po to , aby słyszeć jak oddychasz , patrzeć jak sie uśmiechasz gdy śpisz - chwile spędzone z Tobą to skarb

kurcze dla pewności chyba pójde w poniedziałek,chociażby po to żeby sprawdzic jeszcze raz wyniki:-(lubiczanka to chyba przez te rozbite lustro:wściekła/y:będe miała pecha przez 7 lat:-(ja sie chyba zastrzele:-(

biola ja tez tyle domków obejrzałam ze az głowa boli i tez czasami taka nora za duże pieniądze:sorry:może uda ci sie znaleźć coś sensownego:tak:życze powodzenia:tak::-)

:-Dale mam kolorowy domek:-Dszok:szok:czerwone wykładziny(ozdobione,ładne) w 2 pokojach, w dziecięcym(niemowlęcym) kremowy tak jakby w kratke czy coś takiego:-) i w dziecięcym jasno brązowy:-)aha i jeszcze w przedpokoju taki niby kremowo-jasnobrązowy:eek:przepraszam nie wiem jak nazwac ten kolor:sorry:
łóżko chyba nam kupią nowe bo okazało se ze jest połamane i nie wiadomo czy da sie naprawic, no i wyprosiłam nowy odkurzacz bo ten co był to szkoda gadac:-)ahhhhh nie moge sie doczekac kiedy zrobie tam porządek:tak::-D

Dziewczyny co wiecie o metodzie obracania maluszka z pozycji pośladkowej do właściwej, główką w dół???:-(
Mój mały uparciuch się nie obraca i wygląda na to, że pomimo że lekarze dają nam jeszcze tydzień, może już tego nie zrobić sam. Po prostu niektóre dzieci się nie obracają:-(
Mamy umówione badania i konsultacje w przyszłym tygodniu.
Będą nam przybliżać zasady tej metody, wszystkie za i przeciw...
Możemy się na to zdecydować, ale nie musimy.
Kompletnie nie wiem co zrobimy, bo nastawiałam się na poród naturalny, mimo bólu itp.
Cesarka to dla mnie operacja i przeraża mnie znacznie bardziej, mimo że wiele kobiet chciałoby urodzić tym sposobem.
I'm confused:eek:

reklama
Dziewczyny co wiecie o metodzie obracania maluszka z pozycji pośladkowej do właściwej, główką w dół???:-(
Mój mały uparciuch się nie obraca i wygląda na to, że pomimo że lekarze dają nam jeszcze tydzień, może już tego nie zrobić sam. Po prostu niektóre dzieci się nie obracają:-(
Mamy umówione badania i konsultacje w przyszłym tygodniu.
Będą nam przybliżać zasady tej metody, wszystkie za i przeciw...
Możemy się na to zdecydować, ale nie musimy.
Kompletnie nie wiem co zrobimy, bo nastawiałam się na poród naturalny, mimo bólu itp.
Cesarka to dla mnie operacja i przeraża mnie znacznie bardziej, mimo że wiele kobiet chciałoby urodzić tym sposobem.
I'm confused:eek:
jejku:-(ja to nie wiem co ci poradzic,:no:miałam i cesarke i rodziłam naturalnie i wiem ze cesarki juz bym nie chciała ale jakie jest najlepsze wyjscie dla ciebie to nie mam pojęcia:sorry:myśle że musisz sie poradzić lekarzy:tak:

Do góry