reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ide z Alutką na spacer zaraz, Marcel pojechał z tatą do parku a my zostaliśmy bo młoda komara cięła i szkoda mi było ją wybudzać.

Ewelcia, no wiesz, sąsiadka w sumie nie ma obowiązku się mnie pytać o przywózkę czegokolwiek :rolleyes2: ale zapytać mogła ;-) a fakt - wełenek nigdy nie jest dość :tak:
Co do pampersa na noc, wiesz że w Mothercare możesz kupić takie prześcieradła z gumką, od spodu mają tą powłoczką chroniącą materac przed zalaniem (przesikaniem), spróbuj może z tym, zobacz jak Szym zareaguje gdy obudzi się zesikany... Każdemu dziecku zdarzy się wtopa z nocnym zesikanie - my np musieliśmy ograniczyć picie przed snem bo też wpadki się zdarzały, czasem Marcel mi mówi że miał zły sen i też potrafił się zsiusiać, takich rzeczy się nie uniknie niestety.. Grunt to dobre zabezpieczenie materaca :-D Te prześcieradła są też w dunnysie, ale wg mnie te z mothercare są lepsze gatunkowo. Mam takie ta singel łóżko i na łóżeczko dla Alicji.

reklama
Barmanko-nic innego jak Ci tersz smoki i butle testować;)powodzenia z ciachem-jak dobre takie to i ja moze popróbuję;)
Ewelcia-łeeeeee...głupi ten wirus.najważniejsze,że jakichkolwiek innych oznak brak;)
AsieńkR-też się zabieramy za to odpieluchowanie.ale w żaden magiczny sposób nie mogę Daniela przekonac ani do ubikacji ani do nocnika-totalna panika-mówię serio:zawstydzona/y:
ale doopowaty dzień....jedno niepowodzenie i juz się odechciewa czegokolwiek:(((

Lubiczanko my walczyliśmy prawie rok, podejmowaliśmy miliony prób i nic, zero. Kupa już dawno w nocniku a siku ni huhu, ale w końcu nadszedł ten magiczny dzień:):). W marcu chodziła miesiąc bez pieluchy po domu, ale lała na podłogę, obok nocnika:baffled:, w Polsce stwierdziłam, że nie będę prób podejmować, bo pozasikuje babci i dziadkowi dywany:rofl2::-p, ale na kupkę zawsze siadała na nocnik, cyrki czasem z tym były, ale to inna historia. Potem w maju jak wróciliśmy kolejna próba, kolejny miesiąc sikania na podłogę:-p:baffled:, poddałam się:zawstydzona/y: i czekałam aż młoda w końcu sama zrozumie, że pielucha jest be i bez pieluchy lepiej. Potem znowu próba i w końcu się udało. Ale cierpliwości mnie to kosztowało:szok::baffled:. To dopiero kilka dni, więc wpadki jeszcze są, ale to tylko wpadki i rzadkie są.

Lubiczanko ty leniuszku:-D.No i nie poddawaj sie tam, moze gosciu tam ma jakiegos znajomego chetnego na ten lokal i dlatego tak gada;-)

ufff wlasnie sobie urzadzilysmy spacer do sklepu i banku, oczywiscie non stop leje- jedyny pozytyw to brak wiatru wiec nasze parasolinki sie nie polamaly:-D
Barmanko:-Dto ci sasiadka:rofl2:
Tichonku gratulejszyn 2 miejsca:tak:

Ja pierdziu jaki wiatr :szok: wiatrzysko porwało mi parasolkę od wózka, nie wiedziałam czy mam wózek trzymać czy gnać za parasolką, a ręce to mnie tak bolą że szok - od trzymania wózka..
Ale za to słonko świeci tak mocno że nie ma czym oddychać:tak:

Lubiczanka, wdepnęłam do apteki i kupiłam inną butelkę, zobaczymy...

u nas nie pada a i wiatr wcale nie taki silny:)
Szym mi puscil pawia z 20min temu:-(...
dzwonilam do przychodni,ale lipa bo mogla mnie na jutro dopiero umowic...jade na cerdoc po 18,najpierw musze zadzwonic i wizyte umowic
Ja nie wiem co to za dziadostwo:no::-(​

Ewelcia-matko...a nie widziałas sie ostatnimi czasy z Anineczkami?Bo Jeremiaszek też od gorączki zaczął:-(Trzymajcie się tam!!!
Tichonek-tiaaaaaaa...a no usługi chcę świadczyć:tak:;-):-D
Barmanko-to trzymam kciuki-niech się powiedzie;)

reklama
Barmanka fajnie, że napisałaś o tych prześcieradłach bo moja Zuzia tez na noc ma pampka, ale potrafi czasem cały tydzień nie zsikać sie w nocy tylko zaraz po przebudzeniu krzyczy "siii". Tylko ona całą butle mleka przed snem wypija. A może Ali podpasowałaby butelka nuk one maja wyprofilowane smoki.
Ewelcia zdrówczka

Do góry