reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

AHaa - najlepiej kwas foliowy i zróżnicowana dieta. A nie bawić się w witaminy. Witaminy możesz sobie kupić małe (30 sztuk) i brać jak będziesz czuła się osłabiona, lub wyjdzie ci anemia. Tak nie ma potrzeby brać witamin, po za tym wszystkie te preparaty przechodzą przez barierę łożyska i może się okazać że dziecko dostaje ich za dużo.
Ja sobie kupiłam Feminatal N 30 tabletek i nadal je jeszcze mam :sorry: A wogóle przy wyborze patrz na skład - żeby miały jak najmniej witaminy A (beta karotenu) i żeby nie miały też końskiej dawki żelaza (chyba że masz anemie) bo mogą wtedy powodować nudności i inne nieprzyjemności.

A my chyba zajrzymy tam na Paderewskiego :-D

reklama
Wiesz Shiraaine, ja tak myślę, że poczekam na wyniki krwi, ide we wtorek bo może rzeczywiście nie będzie teraz potrzeby regularnie brać! a jeśli już bym kupowała to też Feminatal Nmają dobry skład, kwas foliowy i jod;-)
a kiey idziecie na usg na rondo? daj znać jak było:-) ciekawe czy trzeba czekać długo? ja się wybiorę po 20 tygodniu, bo wcześniej nie ma sensu chyba?

Witam.'

Ja z kolei się nie zgodzę i powiem,że witaminy należy przyjmować. Wiadomo,że organizm kobiety w ciąży się zmienia i potrzebuje większej dawki witamin. Ja w obydwu ciążach brałam i nawet lekarze mi kazali. Też brałam Feminatal N:tak:.

Pozdrawiam:-)

hej dziewczyny mam pytanie czy was tez boli spojenie lonowe bo po tym weekendzie w szkole jak czulam ze mala odwrocila sie glowa w dol to boli mnie spojenie ale wydaje mi sie ze troche za wczesnie bo to dopiero 7 miesiac... doradzcie prosze...

kamila - to może sprawdzić tylko lekarz czy jest ok. Ale bądź dobrej myśli, mała może po prostu tak sobie uciskać.;-)

iwona - ilu lekarzy tyle opinii :sorry2: Mi kilku lekarzy kazało wręcz brać duphaston ew. luteine, aż w końcu się dowiedziałam, że to jest super placebo, bo działa tak naprawdę na 1 na 100 kobiet - na tą która ma rzeczywiście niedomogę lutealną. A organizm nie jest głupi i potrafi o siebie zadbać chociażby zachciankami.

Ciekawe czy Miaksa nam się już rozdwoiła.

Witam w ten śnieżny dzionek:-) ja dziś od rana się krzątam po domku, muszę trochę ogarnąć bo dziś mamuśka przyjeżdża z moją chrześniaczką a mają kawałek, bo ponad 300 km:-)
Mąż właśnie dzwonił ma rondo, na4d zapisuje się z dnia na dzień nagrywają na płytkę i kosztuje rzeczywiście 150 złotych:-)
trzymajcie się cieplutko

Witam
Hop hop, chyba wszystkie jeszcze nie rodzicie :confused:??? U nas chorubsko dopadło i męża i małego więc nie miałm na nic czasu i nie spałam przez 3 dni. Teraz jakoś nie moge spać, chyba się odzwyczaiłam :dry:.
Mam nadzieję że Was nie dopadły choroby, zwłaszcza te dziewczynyz brzuszkami ;-).
Jak tam na szkołach rodzenia?
Mikasa to na pewno już urodziła. Czekam na wieści :tak:

hej dziewczyny
cos sie pusto zrobilo
wlasnie ciekawa jestem co tam u Mikasy mam nadzieje ze da znac...
ja zdrowa we wtorek usg i badanko- kontrola poszpitalna ciesz sie bo moze potwierdzi nam plec...?? czekam z utesknieniem a przedemna caly weekend znow w szkole i uzeranie sie w dziekanacie- RECE MI JUZ OPADAJA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kamilka - może studiujesz na Politechnice? w budynku a w dziekanacie można stracić nerwy :wściekła/y:;-)
Powodzenia na badaniach :tak:
AHaa - czy ty już po badaniach? jak wizyta rodzinki ?:cool2:

reklama
Cześć dziewczyny! rodzinka właśnie dziś pojechała i od razu tak cichutko się zrobiło:-) badania mi wyszły bardzo dobre, cukier na dolnej granicy więc można czekoladę wcinać:-) witaminki kupiłam sobie, Feminatal N, na razie 30 i od czasu do czasu będę brała na pewno nie zaszkodzi!

Do góry