reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
Julitka, znam Twój ból... bidulko, obyś szybko do siebie doszła i zapomniała o porodzie... a jak malutka? Ładnie je, dużo śpi??? Poopowiadaj trochę o niej ;-)
A ja już po robocie, młodą odebrałam, obiad się robi, ogólnie jest ok, byle tylko ładniejsza pogoda była to już pełnia szczęścia :-D
A tak w ogóle to witam Anulkę20, Samotronkę87 i Edi376 :-)

Ale naturalnie Julita rodziłaś?To ile Ci zeszło?Ja bardzo chwale sobie mojego lekarza do którego chodziłam podczas ciąży...On bardzo mi pomógł się przygotować:)widzę,że Twoja córcia to też Maja:)

http://www.suwaczki.com/tickers/tpxxxqpkvevzwj0w.png

http://www.suwaczki.com/tickers/tpxxxqpkvevzwj0w.png
Tak, tak naturalnie...
Mój poród trwał długo tzn skurcze zaczeły się ok 1 w nocy a urodziłam o 18.00. Na porodówce byłam już o 11.00 ze strasznymi bólami...
Ale Majeczka jest taka śliczna i cudowna że już nie myślę o porodzie.

Julitka, znam Twój ból... bidulko, obyś szybko do siebie doszła i zapomniała o porodzie... a jak malutka? Ładnie je, dużo śpi??? Poopowiadaj trochę o niej ;-)
A ja już po robocie, młodą odebrałam, obiad się robi, ogólnie jest ok, byle tylko ładniejsza pogoda była to już pełnia szczęścia :-D
A tak w ogóle to witam Anulkę20, Samotronkę87 i Edi376 :-)

Majeczka jest jak narazie bardzo grzeczna, jak dla mnie to dużo śpi...na początku miałam duży nawał pokarmu a ona ciągle spała. Teraz jest już lepiej z pokarmem.
Ciągle z nią siedzę i przyglądam się jej, i nie mogę uwierzyć że to CUDO jest moje:tak::tak:

Wczoraj pierwszy raz ją kąpałam...i nawet całkiem gładko poszło...no troszkę płakała ale to chyba normalne.

Obecnie największym moim problemem są hemoroidy które zrobiły się podczas porodu...:-(:wściekła/y::-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anulka - ja jestem z KSM :-)

Witam wogóle nowe kielczanki na forum - mam tylko prośbę - nie piszcie jednego posta pod drugim :tak: do tego służy opcja edycji posta :-)

julitka - śliczny cukiereczek :-D

A my wczoraj wieczorem wylądowałyśmy na Pocieszki bo temperatura 39. Babka osłuchała małą, mnie opierdzieliła czemu rano z nią do lekarza nie poszłam skoro zaczęła gorączkować i dała jej Summamed forte i na dodatek końską dawkę. Wściekłam się i nie dałam jej wczoraj antybiotyku z zamiarem dzisiejszej wizyty u naszego pediatry. Karola dostała na noc Nurofen i Drosetux i Lipomal z Zyrtekiem. Rano bez gorączki, bez kataru, bez kaszlu. Jutro wraca do przedszkola. A na Pocieszki do tej Kutwy czy Kotwy więcej w życiu nie pójdę :wściekła/y: A przyczynę już znamy :tak:

julita śliczne dzieciątko Ci wyszło:) gratuluję! a hemoroidami się nie martw, przejdą... przynajmniej moje tak zrobiły:)

Rzadko do Was zaglądam Dziewczęta bo jakoś nie mam za bardzo czasu. Jak jest tylko odrobinę słońca to z Marceliną zwiedzamy okolicę. Zresztą w domu też jest co robić... zaczęliśmy ogródek robić... Ogólnie z malą dobrze, dziś byłyśmy na szczepieniu i jestem z niej taka dumna:) tylko raz troszeczkę kwęknęła, nie było wrzasku ani płaczu... dzielna ta moja Kruszynka:) Ważymy 5940 i mamy 65cm (było 2760 i 53cm). Młoda ślini się masakrycznie,widać już dwie dolne jedynki ale się jeszcze nie przebiły, przez to jest marudna wieczorami, cyckiem za dnia gardzi a w nocy ubóstwia. Nie rozumiem tego mojego dziecka.
Sol, jak Karoli poszło w przedszkolu? Podoba jej się?

No dobra idę spać. Całuję Was wszystkie!:biggrin2::biggrin2::-D

julita - dobra jest procto-hemolan :tak: dziewczyny też ją polecają :tak: Działa ładnie i ma środek znieczulający w sobie więc ulga natychmiastowa :-p

ciacho - bardzo zadowolona :-D Tylko chyba bidula za dużo emocji miała i zęby do tego i ... dzisiaj wraca do przedszkola ale nic jej od wczoraj nie mówiliśmy i jak na razie jest ok :tak:

Sol musisz niestety przygotować się na to że mała będzie często chorować. Ja to już nawet nie idę do lekarza, bo zawsze to samo jest: lejący katar i mokry kaszel. Aż zaczynam się zastanawiać czy to nie jakaś alergia. Kuba idzie kilka dni do przedszkola potem tydzień w domu i tak ciągle od listopada :-(

Dzień dobry.
Pogoda znowu kiepska u nas, ale co tam my i tak dalej kiblujemy w domku :-(
Mały mi dzis pobudkę o 5 zrobił i od tej godziny nie śpimy, zaraz go ululam i zabieram się za obiad.
Witam nowe Mamy.

Sol jak zdrówko Karoli? Już wszystko ok?
Mam nadzieje że mojemu smykowi też się spodoba w przedszkolu o ile się dostanie ;-)
Julitka to porób miałaś ciężki, ale masz już swoja ślicznotkę przy sobie :-)

Miłego dnia

reklama
ola - to prywatne przedszkole - nie wpuszczają chorych dzieci :tak: A alergia może być - bo jak nie ma przy tym gorączki to prawdopodobnie alergia - teraz co drugie dziecko ma jakąś alergie.
kalka - tak - wczoraj od rana zero temperatury, kataru, kaszlu :-D Dzisiaj już poszła do przedszkola. Cieszę się że nie dałam jej tego antybiotyku :tak: Tylko bym ją niepotrzebnie naszprycowała. A dzisiaj idę złożyć skargę na panią doktor do Izby lekarskiej :tak: Mam wspaniały dowód na jej brak kompetencji i wreszcie zamierzam ją upupić - bo to nie pierwszy raz jak dała niepotrzebnie bardzo silne antybiotyki. Summamed Forte podaje się przy zapaleniu płuc a nie katarze i lekkim kaszlu. Tym bardziej że osłuchowo było czysto. Wściekłam się na tą babę jak nie wiem co :wściekła/y: a prawo do skargi mam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry