reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Sol - a mówisz o Kotwie, czy Kotwie - Siwoń? Bo ta druga nam zawsze daje antybiotyk. Raz powiedziała Że Filip ma wirusówkę, zapalenie oskrzeli i dała antybiotyk - zastrzyki. Po czym wyszłam od niej i wezwałam prywatnie lekarkę do domu. Ponieważ ona zaszwe go leczy to wie co u niego gra. Okazało sie ze ma zapalenie gardła, na oskrzelach czyściutku jak nigdy. Skończyło sie na syropach i przeszło. To samo zresztą siostrzenicy dała. Co do niej ktoś nie pójdzie to ma zapalenie oskrzeli.
Ciacho - no to super wygodnie, na dzień mozesz małą zostawiać z butlą a dalej karmisz cycem :)

My dzisiaj idziemy sie szczepić (mam nadzieję). Wiktoria waży 5 kg (sama ja waże). Ale ostatnio mi woóle nie śpi. Wczoraj spała 30 minut na spacerku i w domu 5 razy po 10 - 15 minut. Dzisiaj to samo. Teraz dopiero od 8 rano zasnęła - zobaczymy ile pośpi

reklama
Witajcie dziewczyny
My dzisiaj w domu bo deszcz a dzisiaj doszedl mi fotelik rowerowy i teraz bede czekala na pogde zeby posmigac z malym...

co do chorob to ja tez z malym przeszlam swoje jak poszedl do zlobka...od wrzesnia do lutego ciagle byl chory...wiec trzeba sie zawsze na to naszykowac...

co do tej Kotwy to my ostatnio u niej bylismy i tez dostalismy zaszczyki tyle ze maly naprawde mial zapalenie oskrzeli wiec wybralismy i dalej antybiotyk w plynie do dzisiaj jutro idziemy na kontrole... ale kobieta tez mi sie nie spodobala z ryjem na mnie wyleciala ze nie przyszlam wczesniej jak maly mieal temp a ja na to ze lekarze nie kaza przychodzic jak dziecko goraczkuje do 3 dni z temp 37,5 st!!!! MALPA!!!

Ale teraz mamy inny problem bo maly ma wysyp alergi wlasnie i juz na jesien musimy robic testy i ATP jest silniejsze... wrrrr

Witam Was :):)

Ja mam jeszcze jedno pytanko bo chce rodzić na Kościuszki i chce mieć poród rodzinny czy można za poród rodzinny zapłacić jak się nie chodziło do szkoły rodzenia proszę o szybką odpowiedź....

I ile taki poród rodzinny kosztuje czy tyle samo co szkoła rodzenia.....????

hey.
Samotronka o ile pamiętam ktoś kiedyś pisał że rodził na Kościuszki i chyba trza koniecznie do szkoły rodzenia chodzić żeby mieć ten poród rodzinny, a to dlatego ze szpital ma podkładkę bo ogólnie to jest nielegalne by pobierać kasę za rodzinne porody, więc wymyślili tą szkołę...
Kamilka, pogoda podobno ma się zacząć poprawiać od jutra :-D ja też już dziś czegoś dostawałam w domu wiec zabrałam młodą do bawialni popołudniu, bidna już zasnęła taka zmęczona była :-D
Sol, pewnie idź złóż skargę, takich lekarzy to trza do odstrzału :-/

samotronka - bez ich szkoły rodzenia - zapłaconej!! - nie ma tam szans na poród rodzinny :tak: Ale w cenie szkoły rodzenia masz poród rodzinny a jak się lekarz zgodzi i będzie wolne to w wodzie :-p

mrozik - dwuczłonowe - Ale na babę się zawzięłam :wściekła/y: Byłam dzisiaj u kierowniczki ale jej nie było. Idę jutro do Rzecznika odpowiedzialności zawodowej przy Izbie lekarskiej - składam oficjalną skargę :tak: Pomijam jej brak kompetencji i dedukcji bo wiedziała że dziecko miało pierwszy dzień w przedszkolu i ze ząbkuje - osłuchowo było czysto i mimo wszystko dała antybiotyk który dorosłym się podaje jako ostateczność :wściekła/y: A na dodatek to mordodarcie - no sorry ale lepiej znam swoje dziecko!!!
marla - ja bym poszła do baby i jej powiedziała co o niej myślę, ale myślę że oficjalna skarga bardziej jej da w dupe :-p

A ja zdycham od rana - francowata alergia :-/ Żyć nie daje :-( Spływa mi niagara a na dodatek odkasłuję jak najęta bo ileż może spływać :-( Żyć nie umierać :-D

A Karola bardzo ładnie się dzisiaj w przedszkolu bawiła, tańczyła z dziećmi, wyklejali plasteliną, była na pierwszym angielskim - gdzie bardziej interesowały ją piosenki niż język :-p Ale ogólnie ponoć ok było :tak: Jutro też idzie - dzisiaj po przedszkolu bez incydentów temperaturowych ale nie mówimy jej że jutro też idzie :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a można do szkoły rodzenia chodzić samemu czy trzeba z mężem???
Bo on pracuje do 17 a szkoła rodzenia jest o 16 więc nie pasuje :( mmm a od kiedy trzeba chodzić:-( do takiej szkoły rodzenia ja jestem w 25 tygodniu ciąży można już zaczynać czy to za wcześnie???

Możesz chodzić sama, z mężem lub koleżanką/mama - jak chcesz. Zajęcia o ile pamiętam były przez pięć tygodni. Ja poszłam tam w 7 miesiącu i byłam zadowolona - sama szkoła jest darmowa a dopiero jak się zdecydujesz rodzić na Kościuszki i mieć rodzinny to płacisz :tak: Zajęcia fajne, wykłady czasami nudne ale warto. W drugiej chyba też się tam wybiorę dla przypomnienia :-D

A tu masz link do szkoły o ile jeszcze na niego nie trafiłaś :-)

A jak chcesz się dowiedzieć więcej - możesz iść do dyżurki położnych na oddział położniczy i tam się wszystkiego dowiesz :tak:

Dziękuje za informacje :*:* Jednak doszłam z mężem do wniosku że załatwi sobie że będzie wychodzić wcześniej o godzinkę z pracy we wtorki i w środy i sobie zaczniemy chodzić jak będę w 7 miesiącu ciąży...
A nie orientujesz się czy trzeba najpierw iść zapłacić za szkołę rodzenia....??? a potem chodzić??
Pozdrawiam serdecznie :")

anulka_20 dzieci jeszcze nie mam, to będzie pierwsze:) :-)

Widzę, że nie tylko ja ubolewam nad pogodą, no cóż miejmy nadzieję, że się poprawi:tak:
Obecnie jestem w 19 tygodniu ciąży i też będę rodzić na Kościuszki. A szkoła rodzenia to podobna fana sprawa. Pozdrawiam Was wszystkie.

reklama
samotronka - płaci się na końcu jak się zdecydujesz czy na pewno chcesz tam rodzić na sali rodzinnej :tak: Tylko zawsze trzeba pamiętać że możesz zapłacić a rodzić na normalnej bo może być zajęta rodzinna akurat :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry