reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

hey.
Sol, też myślałam o koszach, ale potem trochę o nich poczytałam na forum "kosztniczka.org" i stwierdziłam że jednak dam sobie spokój. A że ze szczurami miałam pewne doświadczenie (w szkole średniej miałam kilka) to jak koledze się okociła szczurka to chętnie wzięłam 2 samiczki od niego. A teraz na allegro wylicytowałam za małą kasę wielkie terrarium-klatkę dla gryzoni (116x49x90) i wreszcie będą miały super dom ;-) hehe nie wiem jak Twoja córa, ale moja siedzi bez przerwy koło klatki i ogląda, gada do nich i w ogóle... najlepszy text był: Basia się bawi ze szczurkami,karmi je a mama ma sprzątać kupy.... hehehe powaliła mnie
a z deszczem to wczoraj w ogóle szok, na barwinku siąpiło tylko, a w centrum prawie nic, Kamilka pisała że u niej w ogóle nie padało w tym czasie. hehehehe
Truska, zgadzam się, ta "Kawka Zabawka" super :-D
a koło mnie na Ściegiennego, jest taka restauracja włoska i zrobili tam kącik dla dzieci na ogrodzie, zjeżdżalnia, basen z piłkami, domek, klocki itp. polecam bardzo. tylko uwaga na obsługę, bo trzeba im bardzo wyraźnie mówić co się zamawia... mój ostatnio zapytał o jakąś przystawkę-Co to jest, a kelner od razu potraktował to jako zamówienie i przyniósł jakieś dziwne brązowe coś z porzeczkami :-/
Baśka wciąż chora, zaczęła wymiotować flegmą i bardzo kaszle, więc do lekarza pójdziemy... ufff...
Halinka, mnie też coś bierze, chyba od Baśki się zaraziłam... masz racje z tym wirusem...

reklama
marla - Karola karmi Kosika i Josię, gada z nimi, bawi się, wyjmuje z klatki z naszą pomocą :-) A że to myszoskoczki to mają klatkę 40x60 podstawa i wysoką na 110 cm :-D I na dodatek maja w niej 5 poziomów do biegania.

truska - u mnie też wczoraj rano do 13 nie było wody a dzisiaj rano prądu nie miałam :dry:

A ta ustawa to paranoja. Zastanawia mnie tylko kto ma niby zgłaszać ze dziecko jest bite? Bo jak dziecko w szkole to rozumiem ale mniejsze dzieci? Ja mam na przykład chorą psychicznie sąsiadkę która śmiech małej bierze za jej płacz i już raz musiałam tłumaczyć policji że ta pani jest psychicznie chora i ze dziecko biega i się śmieje a nie płacze :szok: Więcej ich nie widziałam. A jeśli sąsiedzi mogą zgłaszać to co zrobić w sytuacji że dziecko chce coś czego dostać nie może (np chce bawić się nożem) i się rozryczy bo jej tego zabronię albo będzie miało kolkę lub ząbki będą szły? Taka sama paranoja jak w Szwecji się zacznie - miejmy tylko nadzieję żeby pieniądze dodatkowe dla służb socjalnych się nie znalazły bo inaczej jeszcze zaczną interweniować a tak to oni mają w poważaniu takie coś bo kto będzie harował nadgodziny i jeszcze w terenie za free? Ehh - można było stąd wyjechać zawczasu a nie zostawać - bo tu się robi - ale drugi psychiatryk :no:

hej hej
witam wszystkich:-)
jestem tu pierwszy taz. Nie bedziecie miec nic przeciwko jak sie do was przyłączę?
ja jestem z Buska Zdroju. Mam synka Dawidka ktory ma prawie poltora roczku.
wczesniej pisalam na innymforum, ale watek zostal zamkniety.
czy jest jakas dziewczyna z Buska?
pozdrawiam was serdecznie;-)

ello!
Maruda, ewatresco witajcie i zapraszamy do nas ;-)
A ja jestem dziś very happy, bo mi się potwierdziło i Baśka od września idzie do przedszkola :-D
poza tym już prawie wyszłyśmy z choroby (ja też się zaraziłam i była umieralnia w domu)...
uff... znów te upały... czy naprawdę nie może być troszkę chłodniej...uff..

hej hej
a my bylismy dzis w Kraku w IKEI, mamy 90 km no i podroz z malym to byla katorga, dodatkowo w takim upale:no:maly cala droge przemarudził...
kupilismy tylko ramki do zdjec bo chcemy powiesic na scianach nasze zdjecia i synka, a chcielismy kupic jeszcze jakies fajne naklejki do pokoju dla dziecka na sciany no ale byly tylko zwykle, nic z dziecinnych:-(musze chyba popatrzyc u nas po sklepach za nimi:tak:

marla 84 a co to za chorobsko was złapalo??

reklama
marla - no nic się na to nie poradzi aczkolwiek podobno jutro i do końca tygodnia maja być burze i deszcze - ale to grubymi nićmi szyte :-p

maruda, ewatresco - witajcie i rozgośćcie się :-D

A ja dzisiaj zostałam ciocią :-D Moja o rok starsza ode mnie chrzestna urodziła synka :-D Jutro idę zobaczyć to cudo :-D A cieszę się podwójnie bo byłam pierwszą osoba prócz jej męża która się o ciąży dowiedziała :-D No i się znowu poryczałam ze szczęścia - ta moja ciąża mi źle służy bo jakaś płaczliwa ostatnio jestem :-D Za to skurcze przeszły i cieszę się każdym dniem :-)

Do góry